Προτού μπω στη διαδικασία να γράψω αυτό εδώ το άρθρο και ούσα και η ίδια λίγο μπερδεμένη, προχώρησα σ’ ένα μικρό γκάλοπ μεταξύ φίλων –και των δύο φύλων– για το ποια είναι η διαφορά μεταξύ του «κάνω έρωτα» και του σ3ξ, μπας και βρω μια άκρη.
Και μαντέψτε τι! Κατέληξα να είμαι ακόμη πιο μπερδεμένη.
Και τι δεν άκουσαν τα καημένα αυτάκια μου, ειδικά από τον ανδρικό πληθυσμό που ήταν –όπως πάντα– ισοπεδωτικός.
Σε γενικές γραμμές, για τους άνδρες-φίλους, το σ3ξ και ο έρωτας είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, δηλαδή και τα δύο είναι σ3ξ και έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα.
Τα κορίτσια, πιο μπερδεμένα από τους αιώνας των αιώνων (αμήν) μου έδωσαν, όπως ήταν αναμενόμενο, διαφορετικές απαντήσεις και μάλιστα πήραν και το θέμα πολύ ζεστά.
Πάντως όλες συμφωνούσαν σε κάτι. Το σ3ξ και ο έρωτας δεν είναι σε καμία περίπτωση το ίδιο πράγμα.
Κάποιες μου είπαν ότι σ3ξ είναι η παντελής απουσία φιλιών και γενικότερα σωματικής επαφής. Άλλες ότι ο έρωτας είναι το αργό και τρυφερό σ3ξ ή ότι έρωτα μπορείς να κάνεις μόνο με κάποιον που γνωρίζεις πολύ καλά και πολλά άλλα που πέρασαν μόνο ξυστά από το μυαλό μου και βρήκαν εύκολα την έξοδο.
Εν τέλει, την καλύτερη απάντηση, την οποία συμμερίστηκα απόλυτα, την πήρα από ένα κολλητό μου, ο οποίος από ό,τι φαίνεται το κατέχει το σεξουαλικό θέμα και το έχει «μελετήσει» εκτενώς σε θεωρία και πράξη. Και ιδού τι μου είπε ο άνθρωπος.
«Καταρχάς το «κάνω έρωτα» με το σ3ξ δεν είναι το ίδιο πράγμα. Φυσικά και έχουν διαφορές.
Στο σ3ξ οι άνθρωποι καταφεύγουν για σωματική ικανοποίηση και εκτόνωση.
Προκύπτει, δηλαδή, από τη φυσική ανθρώπινη ανάγκη για να συνουσιαζόμαστε, βελτιώνοντας έτσι τη σωματική, αλλά και ψυχολογική μας ακεραιότητα. Μέσα από μία «πετυχημένη» σ3ξουαλική πράξη νιώθουμε πιο ελκυστικοί, πιο ικανοί, πιο αρεστοί και πιο δυνατοί.
Από την άλλη, ο έρωτας προκύπτει από μία άλλη ανάγκη που πρωτίστως δεν είναι σωματική, αλλά έχει να κάνει με το συναίσθημα.
Το να κάνεις έρωτα προκύπτει ακριβώς από την ανάγκη να εκφράσεις τα αισθήματά σου στο μέγιστο βαθμό.
Ο έρωτας εμπεριέχει το σ3ξ με αίσθημα και γίνεται μεταξύ δύο ανθρώπων απόλυτα αφοσιωμένων πνευματικά ο ένας στον άλλο. Είναι, δηλαδή, περισσότερο θέμα μυαλού και όχι σώματος.»
O έρωτας ικανοποιεί πρωτίστως αισθηματικές ανάγκες και όχι σωματικές, ενώ και η ανάγκη ικανοποίησης του παρτενέρ είναι πολύ μεγαλύτερη στον έρωτα.
Σε πολλές των περιπτώσεων, το «στεγνό» σ3ξ μπορεί να φέρει και τον αμοιβαίο έρωτα ή και τον μονόπλευρο κι εκεί είναι που τα πράγματα περιπλέκονται.
Έρωτα μπορούν να καταλήξουν να κάνουν και δύο άνθρωποι που ίσως να γνωρίζονται και πολύ λίγο και ανέπτυξαν μια ξαφνική χημεία.
Δηλαδή, ο χρόνος γνωριμίας δύο ανθρώπων δεν παίζει κανένα ρόλο στο πως καταλήγουν στο κρεβάτι, ούτε οι καταστάσεις τις οποίες πέρασαν. Ακόμη και σε ένα πολύχρονο γάμο, το σεξ σε πολλές περιπτώσεις είναι απλά σ3ξ.
Παρόλα αυτά, το σ3ξ δεν πρέπει να μπαίνει στην κατηγορία του «κακού» ή του «λάθους», εφόσον γίνεται με τη συναίνεση και των δύο (ή και περισσοτέρων) ανθρώπων.
Ναι μεν ο έρωτας δίνει την απόλυτη ικανοποίηση και αίσθηση, όμως και το σ3ξ είναι απαραίτητο στη ζωή μας και αν μη τι άλλο είναι μία φυσική ανάγκη, η οποία είναι γελοίο στις μέρες μας να θεωρείται ταμπού.
Όλοι το κάνουν και όλοι το ξέρουν, απλά κανείς δεν μιλάει γι’ αυτό φανερά.
Στο σ3ξ, καταλήγω τελικά πως συνήθως αποχωρείς αμέσως μετά την πράξη, στον έρωτα, όμως, μένεις μέχρι το επόμενο πρωί, για μέρες, μήνες ή και για πάντα.