Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

Γράφει η Άννα Μπάγιου.

Της άρεσαν αυτοί οι διαγωνισμοί συγγραφής. Δεν το είχε πει σε κανέναν, ούτε καν στον ίδιο της τον εαυτό δυνατά, αλλά θα ήθελε να γίνει συγγραφέας όταν μεγαλώσει, να μπορεί να αποτυπώνει ευφάνταστα και με συνοχή την τρικυμία στο κεφάλι της. Μέχρι τώρα δεν έχει τολμήσει να μοιραστεί με κανέναν τα γραπτά της. Καλά καλά δεν ξέρει ούτε η κολλητή της ότι γράφει. Δε δίνεις εύκολα την πρόσβαση στις πιο σκοτεινές γωνίες της καρδιάς σου, ούτε αφήνεις όποιον να ‘ναι να ξεφυλλίζει τις σελίδες του νου σου.

Αλλά ρε φίλε τι θέμα κι αυτό; Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι, λέει. Και τι γίνεται με όλους αυτούς που δεν ερωτεύτηκαν ποτέ; Όχι, αυτό δεν είναι αλήθεια, δεν ερωτεύτηκαν καλοκαίρι. Καινούργιο κόσμο γνωρίζει στη σχολή ή στη δουλειά, το χειμώνα ή την άνοιξη, κάθε καλοκαίρι έχει εξεταστική μέχρι τον Ιούλη και τον Αύγουστο τον περνάει πάντα με την ίδια αιώνια καλοκαιρινή παρέα που μεγάλωσαν μαζί. Και τις πέντε μέρες που αλωνίζει σε κάποιο νησί με τις κολλητές από την τρέλα ούτε να κοιμηθούν δεν προλαβαίνουν, πόσο μάλλον να ερωτευτεί

Καλά τώρα αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, καλά καλά ακόμα δεν έχει ερωτευτεί. Μπορεί να της αρέσει κι από κάποιος πού και πού, αλλά χωρίς ανταπόκριση της περνάει μετά από λίγο καιρό ή το θάβει βαθιά μέσα της, αυτό δεν το έχει ξεκαθαρίσει ακόμα. Είναι που είναι λίγο αόρατη για τους άντρες, από μικρή το φιλαράκι τους.

«Μα τι μουτζουρώνεις τόσην ώρα εκεί πέρα, μικρό;», της φώναξε κοροϊδευτικά. Δεν την έλεγε ποτέ με το όνομά της, πάντα με κάποιο αυθόρμητο παρατσούκλι ή το ειρωνικό «μικρό». Της άρεσε όμως που διέφερε.

Απέφυγε με μαεστρία την ερώτηση γελώντας, έκλεισε γρήγορα το σημειωματάριο και το έχωσε στην τσάντα. Είχαν έρθει μόλις τα αγόρια με τις μπίρες και ευτυχώς, γιατί είχαν αρχίσει να αφυδατώνονται με τα κορίτσια. Είχε καλοκαιριάσει για τα καλά στο Μόναχο κι όλη η πόλη είχε ξεχυθεί στα πάρκα και τις λίμνες με μια μπίρα στο χέρι. Έτσι κι αυτή άφησε προς το παρόν στην άκρη την οργανική και πήγε με τα κορίτσια να μαζέψει λίγο ήλιο, μη σκάσει μύτη τον Αύγουστο στη Χαλκιδική πιο άσπρη κι από το γάλα. Είχαν καλέσει και την αγοροπαρέα, γιατί αλλιώς ποιος θα έφερνε τις μπίρες;

Της άρεσε ο ένας, που την φωνάζει «μικρό»… Δεν ήταν το συνηθισμένο της γούστο, βασικά δεν είχε τύπο έτσι κι αλλιώς. Αλλά ο συγκεκριμένος είχε κάτι που της κινούσε την περιέργεια. Κάτι λίγο αλήτικο, λίγο ιδιόρρυθμο, αλλά και λίγο παιδί της διπλανής πόρτας. Και κάτι μάτια που όταν τα κοιτάει χάνεται σε μια προσπάθεια να τα εξερευνήσει. Γενικά της άρεσαν οι γρίφοι που θέλανε κόπο να τους λύσεις κι αυτός ήταν ένας από αυτούς. Της άρεσε κι η παρέα του πολύ, την έκανε να γελάει.

Πάλι χάθηκε στις σκέψεις της και δεν ήταν ούτε η ώρα ούτε το μέρος. Άλλωστε δεν της έδωσε καμιά αφορμή μέχρι τώρα. Ναι μεν έδειχνε να την συμπαθεί, αλλά ήταν ίδια η συμπεριφορά του προς όλες. Και ναι ήταν διαχυτικός, αλλά δεν ήταν με όλες; Ουφ, άντε πάλι τα ίδια, ας συγκεντρωθεί στη συζήτηση, ας πιει και λίγο μπιρίτσα γιατί μάλλον έχει αφυδατωθεί και ξεστρατίζει ο νους της σε επικίνδυνα μονοπάτια.

Έτσι πέρασε το πρωινό (και το απόγευμα βασικά) με ανέκδοτα, μπιρόνια, λουκάνικα και ιστορίες από το στρατό που διηγούνταν τα αγόρια. Το διέλυσαν χωρίς να κανονίσουν τίποτα για το βράδυ αλλά καλύτερα, γιατί έχει άπειρο διάβασμα και η οργανική είναι αμείλικτη. Χτύπησε λοιπόν ένα καφεδάκι στα γρήγορα, άναψε τον ανεμιστήρα γιατί είχε άπνοια και σήμερα, έβαλε την αγαπημένη της μουσική στον υπολογιστή και άρχισε διάβασμα υπό τους ήχους των Offspring.

30 σελίδες αλκοολών και μία κλήση skype με τη γιαγιά μετά έχει ένα κεφάλι καζάνι και στήνει φανταστικούς καβγάδες με τον άνθρακα στο μυαλό της. Χρειάζεται διάλειμμα επειγόντως και ανοίγει το facebook, αλλά δεν είναι και κανένας συνδεδεμένος στη μία το βράδυ Σαββάτου κι η φίλη της διαβάζει και δε θέλει να διακόψει ακόμα για break.

Το μάτι της πέφτει και πάλι στην προκήρυξη του συγγραφικού διαγωνισμού. Νιώθει ότι έχει έμπνευση, άσε που το έπαθλο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο. Τι έχει να χάσει; Ανοίγει ένα κενό έγγραφο στον υπολογιστή, βάζει ένα ποτήρι κόκκινο κρασί (η φίλη της είναι πολύ κακή επιρροή, δε φτάνει που πίνουν το Βόσπορο κάθε φορά που είναι έξω, της κόλλησε και το χούι να πίνει κρασάκι μοναχή της) αλλά προτού προλάβει να γράψει έστω και την πρώτη πρόταση, ακούει τον χαρακτηριστικό ήχο του νέου μηνύματος στο facebook. Τώρα που της ήρθε έμπνευση βρήκε να κάνει break η δικιά σου;

Αλλά είναι αυτός! Ψυχραιμία, σκέφτεται, σου έχει ξαναστείλει κι έχετε συζητήσει μην ενθουσιάζεσαι…

– Δε διαβάζεις;

– Δε δικαιούμαι ένα διάλειμμα κι εγώ σαν άνθρωπος;

– Μπορεί… Τελικά δε μου είπες, τι έγραφες όταν ήρθαμε;

– Τίποτα μωρέ, κάτι δικά μου…

– εν απαντάει ακριβώς την ερώτηση μου αυτό!

– Να μωρέ, πού και πού μου ‘ρχεται και γράφω τις σκέψεις μου σε μορφή ημερολογίου…

– Και πότε μπορώ να τα διαβάσω;

– Και ποιος σου είπε ότι μπορείς δηλαδή;

– Τι θα χρειαστεί για να με αφήσεις να διαβάσω λίγο;

– Τίποτα;; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να τα διαβάσεις!

– Τι θα έλεγες αν σε κερνούσα έναν καφέ;

«Τι του απαντάς τώρα», σκέφτεται. «Και τι εννοεί να κεράσει καφέ, να βγούμε με την παρέα και να μου πληρώσει τον δικό μου; Μάλλον, τι άλλο να εννοεί, μικρό υπεραισιόδοξο πλάσμα!»

– Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, εννοώ αύριο οι δυο μας!

Κενό. Αυτό δεν το περίμενε. Και γράφει κι άλλο. Οι τελίτσες χοροπηδάνε κανένα λεπτό τώρα. Μα τι γράφει τόσην ώρα;;

– Αν φυσικά θέλεις κι εσύ…

Αν θέλει λέει; Μέσα της χορεύει ζούμπα!

– Απάντα μου προτού πάθω έμφραγμα!

 «Μπορείς κατά τις δώδεκα στα πανεπιστήμια; Έχει ένα ωραίο καφέ κοντά στον Englischer Garten που ήθελα να δοκιμάσω.» του απαντάει αποφασιστικά με ένα πλατύ χαμόγελο ως τα αυτιά…

– Θα έρθω για να διαβάσω επιτέλους αυτά που σκέφτεσαι και δε μου λες!

– Μπορεί να σε αφήσω!

Μάλλον θα του δώσει να διαβάσει το νέο της διήγημα για έναν καλοκαιρινό έρωτα. Θέλει τη βοήθειά του για να γράψουν το τέλος…

Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.


Ψήφισε με like+share την ερωτική ιστορία της Άννας και χάρισέ της ένα ταξίδι για δύο, σε Σκιάθο, Σκόπελο ή Πάρο!