Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

 

Γράφει η Δήμητρα Μακρή.

 

Πάνε σχεδόν εφτά χρόνια από το πρώτο μας καλοκαίρι. Το καλοκαίρι που σε γνώρισα. Ο πρώτος μου μεγάλος έρωτας. Ο πρώτος και μοναδικός μου έρωτας. Δε στο είπα ποτέ, αλλά την πρώτη φορά που σε κοίταξα είχες πάνω σου κάτι διαφορετικό. Τα μάτια σου! Αυτά τα μάτια… Γυάλιζαν στο φως, είχαν το πιο όμορφο χρώμα που είχα δει ποτέ μου. Δε σε ερωτεύτηκα εκείνη τη μέρα πίσω από το σχολείο. Το πιο περίεργο είναι ότι σε πρόσεξα, όμως δε φαντάστηκα ούτε για μια στιγμή ότι θα ήσουν ο έρωτας μου εκείνο το καλοκαίρι, και κάθε μου καλοκαίρι. Ήσουν η εφηβεία μου, ο κόσμος μου και τελικά η ζωή μου. Ο τρόπος που με διεκδίκησες από την πρώτη στιγμή, με όλο σου το είναι, τόσο παθιασμένα με έκανε να θέλω να ανακαλύψω κάθε πτυχή του χαρακτήρα σου. Δεν ήσουν το συνηθισμένο, ήσουν το άλλο μου μισό, κάτι που τότε δεν μπορούσα καν να φανταστώ!

Εκείνο το καλοκαίρι το περίμενα όλο το χρόνο. Είχα ενθουσιαστεί τόσο που θα επισκεπτόμουν το εξοχικό μου για τις καλοκαιρινές διακοπές. Θάλασσα και βουνό, φίλοι, βόλτες, ξενύχτια με ατελείωτες συζητήσεις και κανένα περιθώριο για έρωτες. Μέχρι που σε γνώρισα τυχαία. Εκεί πίσω από το σχολείο. Δε μιλήσαμε, μόνο κοιταχτήκαμε ντροπαλά. Λίγα βράδια αργότερα σε κοινή παρέα μιλήσαμε για πρώτη φορά. Το αστείο είναι ότι μέσα μου πίστευα πως με αντιπαθούσες και ας με ήθελες τόσο.

Τα θυμάμαι όλα από εκείνο το καλοκαίρι! Το πρώτο σου μήνυμα, την πρώτη φορά που μου είπες πόσο πολύ σου άρεσα. Δε θα ξεχάσω την πρώτη φορά που με άγγιξες γιατί ήθελες να με ζεστάνεις ή το πρώτο μας φιλί! Δεν ξαναπήρα ποτέ τέτοιο φιλί και δε θα ξαναπάρω. Γιατί αυτό το φιλί ήταν το δικό σου και κανείς δεν μπορεί να γίνει «εσύ»! Με πήρες στην αγκαλιά σου και τη στιγμή που είχα αφεθεί στις σκέψεις μου κόλλησες επιφυλακτικά τα χείλη σου πάνω στα δικά μου. Εκείνη τη στιγμή σε ερωτεύτηκα με όλο μου το «είναι». Ήταν το πιο τρυφερό, το πιο  ζεστό, το πιο αληθινό φιλί που πήρα μέχρι και σήμερα. Έπειτα, με κοίταξες στα μάτια και με κόλλησες πάνω σου με τόση αγάπη σα να με ήθελες από πάντα. Τότε ήταν που οι ψυχές μας ενώθηκαν με ένα μοναδικό τρόπο.

Το καλοκαίρι που σε γνώρισα δε θα το ξεχάσω όσο ζω γιατί μου χάρισε εσένα! Μου χάρισε τις βουτιές μας στα καταγάλανα νερά τα μεσημέρια, τις αλμυρές μας αγκαλιές τα απογεύματα, τις βόλτες μας στο βουνό τα βράδια. Μου χάρισε τα κλεφτά μας φιλιά κρυφά από τις αδιάκριτες ματιές και την προσμονή να σε ξαναδώ κάθε φορά που χωριζόμασταν έστω και για μερικές ώρες της ημέρας.

Οι αναμνήσεις αυτές είναι πιο ζωντανές από ποτέ και ας χαθήκαμε πριν λίγο. Όπως την πρώτη φορά που οδήγησα τη μηχανή σου και τη γρατζούνισα. Δε σκέφτηκες ούτε στιγμή πριν με σηκώσεις και με πάρεις αγκαλιά. Παρ’ όλο που η μηχανή αυτή ήταν από τα πιο αγαπημένα σου αντικείμενα, μου ψιθύρισες με τόση αγάπη «ξέχνα τη μηχανή, εγώ εσένα θέλω». Την πρώτη φορά που φάγαμε μαζί γελώντας και ας ήταν σε ένα απλό fast food στο πίσω μέρος της πλατείας. Την πρώτη φορά που μαλώσαμε από παρεξήγηση και την πρώτη μας συγνώμη. Την πρώτη φορά που έκλαψα από φόβο μη σε χάσω και το πρώτο μας «σ’ αγαπώ». Ένα «σ’ αγαπώ» που είπες διστακτικά την πρώτη εβδομάδα , ένα «σ’ αγαπώ» που είπα τον πρώτο μήνα και ας μας χώριζαν 175 χιλιόμετρα σε όλη μας τη σχέση. Η πρώτη φορά που ένιωσα ερωτευμένη, εθισμένη σε έναν άνθρωπο και στη μυρωδιά του, από τότε, και έξι χρόνια αργότερα.

Δεν ήσουν ένα απλό καλοκαίρι, για εμένα ήσουν ο άνθρωπος που μου άλλαξε όλη τη ζωή μέσα σε ένα μόνο μήνα. Έφτασε ένας μήνας να με δέσει μαζί σου και να με κάνει να νιώσω συναισθήματα που λίγοι έχουν την τύχη να νιώσουν. Μακάρι να μπορούσα να περιγράψω καλύτερα εκείνο το καλοκαίρι, και κάθε καλοκαίρι μας. Πώς θα μπορούσα όμως να περιγράψω με λέξεις μια τέτοια αγάπη; Μια αγάπη τόσο δυνατή, τόσο μοναδική που αγκαλιάζει όλη μου την ύπαρξη. Θα ήταν πολύ λίγο και ο έρωτας μας εκείνο το καλοκαίρι, ήταν και θα είναι κάθε άλλο, παρά λίγος.

 

 Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

 

Ψήφισε με like+share την ερωτική ιστορία της Δήμητρας και χάρισέ της ένα ταξίδι για δύο, σε Σκιάθο, Σκόπελο ή Πάρο!