Όταν θέλεις κάτι πολύ και αποφασίζεις να το διεκδικήσεις, θα κάνεις πράγματα που σε άλλες περιπτώσεις ούτε καν θα περνούσαν σαν σκέψη από το μυαλό σου. Κυρίως όσον αφορά τις ανθρώπινες σχέσεις, όλοι μας κάπου, κάποτε, τολμήσαμε πράγματα που είτε τα θυμόμαστε τώρα και γελάμε, είτε ξέρουμε πολύ καλά ότι τα κάναμε μόνο και μόνο για αυτό το συγκεκριμένο άτομο που μας συγκλόνισε. Μόνο για αυτό το πρόσωπο, για κανένα άλλο.

Ποιος είναι λοιπόν ο πιο γνωστός και πολυδοκιμασμένος τρόπος για ένα γρήγορο crush test στο υποψήφιο ταίρι; Η ζήλια φυσικά!

Πώς θα γίνει αυτό; Απλό. Θα γυρίσεις και θα φλερτάρεις αλλού, για να κάνεις το νούμερο -που τολμάει να μη σου δείχνει την ανάλογη ανταπόκριση- να καταλάβει ότι δε γυρίζουν όλα γύρω από εκείνο, ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές, και ότι άμα θες εσύ, βρίσκεις δέκα με ευκολία. Το ακριβώς αντίθετο δηλαδή, από αυτό που έχεις στο μυαλό και στην καρδιά σου.

«Έχω άδικο;» θα μου πεις. «Δεν πρέπει να καταλάβει τι λαχείο είμαι, και να δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον;».

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι. Καταρχήν, καλό είναι όταν θες να προσεγγίσεις κάποιο πρόσωπο, να είσαι ένα ξηγημένος απέναντί του. Πώς αλλιώς θα ξεχωρίσεις από το υπόλοιπο πλήθος; Δεν είναι τόσο ακατόρθωτο και κακό, όσο το ‘χεις κάνει μέσα στο κεφάλι σου. Το να εκφράζεσαι είναι ένα από τα πιο λυτρωτικά πράγματα, τα ‘χουμε ξαναπεί αυτά άλλωστε.

Αν από την άλλη θεωρείς καλύτερο να εφαρμόσεις τεχνάσματα τύπου «ζήλια», καν’το. Αλλά έχε κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι αυτό πολλούς ανθρώπους τους κάνει να ξενερώνουν και να φεύγουν, κι εσύ νομίζω θες το ακριβώς αντίθετο.

Ας πούμε λοιπόν, ότι εφαρμόζεις αυτό το απίστευτα πρωτότυπο κόλπο της ζήλιας. Πολλοί το επιχειρούν με άτομα του δικού τους κύκλου, από φιλαράκια μέχρι και μακρινά ξαδέρφια. Μέχρι που συναντάς κι εκείνες τις περιπτώσεις, που εφαρμόζουν τα καψουράκια ως μέθοδο προσέγγισης. Να την πέσει στον κολλητό ή στην κολλητή, του ατόμου που γουστάρει.

Γιατί;

Πραγματικά, γιατί; Καταρχάς, κατά 99% θα δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Μπορεί να νομίζει το κολλητάρι ότι θες αυτό, με αποτέλεσμα το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει να σε ξεγράψει –τηρώντας τον απαραβίαστο κώδικα φιλίας ανάμεσα σε άντρες και σε γυναίκες «δεν την πέφτω σε υποψήφιο ταίρι δικού μου ανθρώπου»–, και μετά να απορείς γιατί δεν πέτυχε το τόσο καλά σχεδιασμένο κόλπο σου. Με λίγα λόγια, τζάμπα κόπος, αποτέλεσμα μηδέν.

Όμως, υπάρχει και χειρότερο ενδεχόμενο. Να καταλάβουν το πολυμήχανο σχέδιό σου και τότε, κούνια που σε κούναγε. Πάντα χτυπάνε άσχημα σε μία παρέα τέτοιες συμπεριφορές, και δεν έχεις ιδέα τι έχει να συρθεί πίσω από την πλάτη σου. Όλη η παρέα δε θα σε έχει και στη μεγαλύτερη δυνατή εκτίμηση, και προπάντων το ενδιαφερόμενο πρόσωπο. Γιατί πες μου, ποιο άτομο θα κάτσει να ζηλέψει ή να τα βάλει με άτομο του κύκλου του για κάτι τέτοιο; Κανένα. Δεν έχει λόγο. Στην καλύτερη περίπτωση λοιπόν, θα ξεφτιλιστείς.

Είτε λοιπόν, εφαρμόσεις το σχέδιό σου μπροστά στο υποψήφιο ταίρι σου, ενώ έχετε βγει παρέα έξω -κίνηση που μπορεί να φτάσει το level της αμήχανης ατμόσφαιρας στο κόκκινο- είτε μέσω facebook για παράδειγμα, θα συζητηθεί, θα μαθευτεί και τα αποτελέσματα δε θα είναι τα αναμενόμενα. Δε θα σε διεκδικήσει, δε θα τρέξει, δε θα παρακαλάει.

Θα ξενερώσει. Όπως είπαμε, μιλάμε για κολλητάρι, όχι για ένα πρόσωπο που του είναι απλά γνωστό, ή άγνωστο. Μία τέτοια κίνηση θα οδηγήσει το αντικείμενο του πόθου σου στο να σε κάνει πέρα, και να ψάξει αλλού, για άτομα που διεκδικούν το ίδιο όπως πρέπει, και όχι μέσω της παρέας του.

Δεν παίζουμε και δεν μπλεκόμαστε σε φιλίες, ποτέ. Καλύτερα να ρισκάρεις με το να είσαι άμεσος και ειλικρινής χαρακτήρας και να χάσεις, παρά να φας ήττα με συμπεριφορά μη ξεκάθαρη και φτηνιάρικη.

Δε συμφωνείς;

Συντάκτης: Ειρήνη Μανουσαρίδου