Αγαπητή Σουσού,

Ονομάζομαι Μαρίνα και έχω ένα θεματάκι. Είμαι μαζί με ένα παιδί εδώ και 3 χρόνια. Αμοιβαία αρχίσαμε να λέμε πάνω στη συζήτηση αν ο ένας έχει βαρεθεί τον άλλον.

Όχι, κανείς από τους δύο δεν έχει βαρεθεί το παραδεχτήκαμε αυτό, συνέχεια μου μπαίνουν σκέψεις πως ίσως έχω βαρεθεί αλλά όταν βρισκόμαστε είναι ξεκάθαρο πως δεν τον έχω βαρεθεί, πως ακόμα τον αγαπάω, πως ακόμα παθιάζομαι μαζί του, δε βρισκόμαστε συχνά λόγω σχολής και ωραρίων οπότε έχω τις μοναχικές μου στιγμές και μου μπαίνουν τέτοιες ιδέες, μετά βρισκόμαστε και είναι όλα τέλεια, ξεκάθαρα, αν και τώρα έχουν καταλαγιάσει αυτές οι σκέψεις κάπως αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει, είμαστε μαζί από το λύκειο και μας είχε μπει η ιδέα ταυτόχρονα σαν θέμα συζήτησης το αν οι μακροχρόνιες σχέσεις δεν είναι για τόσο μικρές ηλικίες, πως ίσως έπρεπε να γνωρίσουμε περισσότερο κόσμο, δεν ξέρω, τώρα που τα γράφω και τα διαβάζω αυτά, τίποτα από αυτά δε μου ακούγεται σωστό, είμαι σίγουρη τον αγαπάω, δε θέλω να γνωρίσω κόσμο, δε θέλω εμπειρίες, μαλακίες, τίποτα.

Μήπως μπορείς να μου πεις τι γίνεται μες στο μυαλουδάκι μου; (Μην ακούσω τίποτα του στιλ «είσαι γυναίκα οπότε δεν ξέρεις τι θες εκ γενετής» και μπλα μπλα, απάντα μου σοβαρά).

 

 

Αγαπημενότατη Μαρίνα μου,

Πρώτα απ’ όλα μη μου είσαι τόσο χειμαρρώδης. Ολόκληρη παράγραφος και μια τελεία δεν έβαλες. Κατά δεύτερον, όσο αυτές οι «ιδέες» εξαλείφονται όταν βρίσκεστε ο ένας δίπλα στον άλλο, είναι όλα καλά μεταξύ σας. Οι αμφιβολίες και οι σκέψεις είναι απόλυτα φυσιολογικό να υπάρχουν. Ειδικά στις δικές σας ηλικίες που ακόμα δεν έχετε προλάβει να κάνετε επιλογές, να μετανιώσετε ή να αναθεωρήσετε. Το μεγάλο σας ατού πάντως, είναι ότι παρά το νεαρό της ηλικίας σας, συζητάτε τέτοια θέματα μεταξύ σας, κάτι που δείχνει καλή χημεία. Οπότε δε σας φοβάμαι, ό,τι και να αποφασίσετε, θα είναι από κοινού, που είναι και το πιο σωστό.

ΥΓ1: Το κύρος μιας απάντησης γλυκύτατη Μαρίνα μου, είναι πάντα συνυφασμένο με τη σοβαρότητα μιας ερώτησης. Είσαι μικρή ακόμα, θα μάθεις.

ΥΓ2: Προσοχή στο κενό μεταξύ του έρωτα και της εξάρτησης που τρέφεται από την ανασφάλεια και τη συνήθεια. Στην ηλικία σας δεν είναι ακόμα ευδιάκριτο και μπορεί να μην το αντιλαμβάνεστε.

ΥΓ3: Στο κάτω-κάτω είσαι και γυναίκα, είναι φυσιολογικό μερικές στιγμές να μην ξέρεις τι θες, είναι κάτι που το έχουμε «εκ γενετής».

Φιλιά στα μούτρα,

Η Σουσού σου