Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

 

Γράφει η Σταματία Καλτσούλα.

«Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι.»

Διαβάζοντας αυτή την πρόταση ο καθένας έχει σε δευτερόλεπτα σχηματίσει ήδη μια εικόνα στο μυαλό του. Και είναι η δική του εικόνα, με το δικό του μοναδικό ερωτικό καλοκαίρι! Με μια γρήγορη σκέψη λοιπόν, μπορώ να πω πως το δικό μου ερωτικό καλοκαίρι δεν έχει έρθει ακόμη και γιατί όχι, είναι αυτό που ξεκινά σε λίγες μέρες. Δυο μάτια μπλε, ένα ζευγάρι γυαλιά, ένα ζεστό χαμόγελο, στο ένα χέρι το μοχίτο του και το άλλο να κρατά το δικό μου μοιάζουν ιδανικά με το απαραίτητο «αξεσουάρ» του φετινού μου ερωτικού καλοκαιριού.

Και για να μην αφήνω τις σκέψεις μου μισές, πολυλογώ και συνεχίζω.

Το μαγιό μου, τα γυαλιά μου, ένα καλό αντηλιακό, το αγαπημένο μου «αξεσουάρ» που προ ολίγου σας ανέφερα και μια παραλία με κρυστάλλινα νερά στο αγαπημένο μου νησί των ιπποτών τελειοποιούν τη σκέψη μου. Μουσική, όμορφος κόσμος, ξέγνοιαστα πρόσωπα κι η χαλάρωση έχει ήδη επέλθει. Ο αέρας να μου ανακατώνει τα μαλλιά κι εκείνος να γελάει σαν μικρό παιδί που βλέπει κάτι αστείο. Τα νεύρα μου κρόσσια κι αυτός ο πιο καλός ταχυδακτυλουργός! Ένα φιλί θα σου δώσει κι εσύ έχεις ξεχάσει τι σε θύμωσε, χωρίς όμως να ξεχάσεις το χαμόγελο στα χείλη του. Η μεγαλύτερη ευχαρίστησή σου! Τι παραπάνω να ζητήσει ένας άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Δε θέλουν πλούτη οι άνθρωποι για να περάσουν καλά. Ερωτικά καλοκαίρια γεμάτα χαμόγελα, κοκτέιλ, μαυρισμένα σώματα και τον άνθρωπό σου δε θα σου αγοράσει κανένα πορτοφόλι.

Κι όλα αυτά ενώ ο ήλιος χαϊδεύει ακόμη τα κορμιά μας. Όταν ο ήλιος πέσει και ανέβει το φεγγάρι ξεκινάει η μαγεία! Φώτα στους δρόμους, πλήθος κόσμου να περπατάει στα πεζοδρόμια, αρώματα και μυρωδιές περίεργες που ίσως και κάθε βράδυ να σου μοιάζουν διαφορετικές κυριαρχούν τριγύρω σου. Σε αιφνιδίασα; Το δικό μου ερωτικό βράδυ κρύβεται κάπου πιο αθόρυβα. Ένα μπαλκόνι να βλέπει μόνο θάλασσα, δυο παγωμένες μπύρες κι ο μόνος θόρυβος που θα φτάνει στα αυτιά σου θα’ ναι από εκείνα εκεί τα ύπουλα βατράχια που μάλλον επέλεξαν τη δικιά σου νύχτα για να τα πουν όλα. Είσαι με το ταίρι σου και μια βραδιά γεμάτη ιστορίες που ούτε εσύ ο ίδιος δεν πίστευες πως θυμάσαι ακόμη μόλις ξεκίνησε. Πράγματα χαζά, ιστορίες μεγάλες κι ιστορίες μικρές που, ακόμα κι αν δε με πιστεύεις, αυτοί οι δύο άνθρωποι βρίσκουν ενδιαφέρουσες. Γιατί ξυπνάει το ενδιαφέρον μου ακόμη και με τις βαρετές αφηγήσεις του από το στρατό κι είναι πρόθυμος να ακούσει τι χρώμα έβαφα τα νύχια μου το περσινό καλοκαίρι και ποιο ήταν το αγαπημένο μου κραγιόν.

Είναι αυτός κι είμαι εγώ!

Όσο λοιπόν διαβάζεις για το δικό μου ερωτικό καλοκαίρι, ξέρω πως ήδη έχεις φτιάξει το δικό σου εκεί στην άκρη του μυαλού σου, κι ας ντρέπεσαι να το παραδεχθείς. Μην αργείς, σήκωσε το τηλέφωνό σου, κάλεσε το ταίρι σου και αιφνιδίασε το. Κι αν δεν έχεις βρει ακόμη το δικό σου «αξεσουάρ», σήκω βάλε το μαγιό σου και πήγαινε για τη βουτιά του καλοκαιριού σου. Εκεί θα βρεις πολλά «αξεσουάρ» που ψάχνουν το δικό τους ερωτικό καλοκαίρι.

Χαρούμενη αναζήτηση!

 

Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

Ψήφισε με like+share την ερωτική ιστορία της Σταματίας και χάρισέ της ένα ταξίδι για δύο, σε Σκιάθο, Σκόπελο ή Πάρο!