Ωραία μέρα για ν’ αφεθούμε, να έρθουμε κοντά, να μοιραστούμε ιστορίες, εμπειρίες κι αναμνήσεις.

Κριός

Ποια είναι η σωστή κίνηση; Θα αφεθείς να χαλαρώσεις; Ή θα κάνεις ένα βήμα πίσω ελέγχοντας ασφυκτικά τα αισθήματά σου; Αποδέξου το γεγονός ότι αυτές οι μέρες δε σηκώνουν έντονα πάθη και δώσε προτεραιότητα σε όλα όσα σε εμπνέουν και σε βάζουν σε δημιουργική διαδικασία.

Λέξη κλειδί της μέρας: Στόχοι.

Ταύρος 

Ταύρε μου σήμερα σε θέλω προσεκτικό σε βαρύγδουπες δηλώσεις αποτέλεσμα του ενθουσιασμού που βιώνεις εδώ και μέρες. Και πρόσεξε, δεν εννοώ δηλώσεις που ακούς, αλλά δηλώσεις που κάνεις. Γενικώς είσαι απ’ τους μαζεμένους του ζωδιακού, εκτός αν ερωτευτείς κι είναι και καλοκαίρι.

Λέξη κλειδί της μέρας: Μέτρο.

 
 
Δίδυμοι

Διδυμάκι μου, όσο επικοινωνιακός και προσαρμοστικός κι αν είσαι, δεν είναι λίγες οι φορές που θυμώνεις όταν οι άλλοι σε θεωρούν του χεριού τους. Θα ’θελες να πεις «παρατήστε με ήσυχο» σε όλους τώρα και να κοιτάξεις τον εαυτό σου σωματικά, συναισθηματικά, ψυχολογικά. Κάν’ το Δίδυμε μου, κάν’ το!

Λέξη κλειδί της μέρας: Ντάντεμα.

Καρκίνος

Έχεις αντιληφθεί εδώ και πολύ καιρό ότι έχει έρθει η στιγμή να μάθεις να μη σχετίζεσαι με συντρόφους που δεν είναι όλες τις ώρες διαθέσιμοι και συναισθηματικοί. Που είναι εγωιστές και προσπαθούν να σε υποτάξουν, ή που δε σου δίνουν τη σημασία που θέλεις. Ας περάσουμε απ’ τη γνώση στην πράξη.

Λέξη κλειδί της μέρας: Απαιτήσεις.

Λέων

Γέλα Λιοντάρι μου σήμερα, γέλα με ό,τι τραγελαφικό διαπιστώνεις πως σου συμβαίνει. Γέλα και κάνε τους ν’ ανησυχούν. Παρασκήνια, ψέματα, προδοσίες, είναι όλα μέσα στο παιχνίδι, αλλά θα βρεις και τα σωστά επιχειρήματα αλλά και τις ιδανικές τακτικές, όχι μόνο για να τ’ αποκρούσεις αλλά και για να κερδίσεις τις εντυπώσεις (κι όχι μόνο)

Λέξη κλειδί της μέρας: Στρατηγική.

Παρθένος

Μη μασάς στην επιθετικότητα του/της συντρόφου σου και κάνε ένα βήμα πίσω στα δικαιολογημένα παράπονα. Οι εξαιρετικές ικανότητές σου στο παιχνίδι της πειθούς δεν βοηθάνε αυτή την περίοδο να κερδίσεις το παιχνίδι των σχέσεων ή των διαπραγματεύσεων. Και κυρίως μην απορρίπτεις προτάσεις εξόδου. Βγες έξω, συνάντησε και μίλα!

Λέξη κλειδί της μέρας: Υπομονή.

Ζυγός

Ε, ναι, πρέπει να είσαι χαρούμενος εάν είσαι τόσο τυχερός ώστε να υπάρχει κάποιος σημαντικός Άλλος στη ζωή σου, ένας καλός ψυχαναλυτής, ένας πνευματικός οδηγός, ή απλά ένας έξυπνος κολλητός. Θα ήταν υπερβολικό να πέσεις στα γόνατα και να φιλήσεις το έδαφος που περπατάνε, αλλά τουλάχιστον προσπάθησε να δείξεις μια σταγόνα ευγνωμοσύνης. Ζυγέ μου, τελευταία είσαι χαμένος στον κόσμο το δικό σου.

Λέξη κλειδί της μέρας: Πλησίασε.

Σκορπιός  

Όπως μπαίνεις και βγαίνεις από τις ζωές των άλλων με ιερό σκοπό την αναγνώρισή σου, ή σε πολλές περιπτώσεις την κυριαρχία, η καρδιά σου είναι σπίτι της όταν οι άνθρωποι (ή ο ένας) σε έχουν ανάγκη όσο τους έχεις κι εσύ. Θυμήσου όμως ότι κάτω από το ατσάλινο αλεξίσφαιρο γιλέκο με το οποίο προστατεύεις την καρδιά σου στέλνοντας το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να την απειλήσει, χτυπάει μια μάζα από φραουλένιο ζελέ που, παρόλη την αυστηρότητά σου, το βράδυ στο κρεβάτι παραδίνεται.

Λέξη κλειδί της μέρας: Αφέσου.

Τοξότης

Τοξότη μου, είναι επιτακτική ανάγκη να σεβαστείς αυτό που συμβαίνει μέσα σου, να δώσεις χώρο στον εαυτό σου να είναι αυτός που θέλει να είναι. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στάση σου μπορεί να μην αρέσει στους γύρω σου που έχουν συνηθίσει ένα συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς σου, αλλά αν δεν αλλάξεις θα μαραζώσεις.

Λέξη κλειδί της μέρας: Σκέψη.

Αιγόκερως

Αιγόκερέ μου, σήμερα θα κληθείς να πάρεις ένα ιδαιίτερο μάθημα. Αν και η ζωή μπορεί να γίνει σκέτη ανία κάποιες φορές, οι τρεις δαίμονες που θα σε κυνηγούν μέχρι την άκρη του κόσμου – επιμονή, πειθαρχία, κανονικότητα– είναι εδώ για να σε σώσουν από τρεις άλλους χαρακτήρες που σου κάνουν παρέα: ενοχή, αποτυχία, μελαγχολία.  

Λέξη κλειδί της μέρας: Αισιοδοξία.

Υδροχόος

Υδροχόε μου, θα ήταν πολύ ευχάριστο να ανοίξεις την πόρτα και να βγεις έξω για να απολαύσεις μια υπέροχη φωτεινή μέρα χωρίς το άγχος ούτε ευθυνών ούτε υποχρεώσεων ούτε διχασμού μεταξύ της προσωπικής σου ζωής και της επαγγελματικής σου πορείας. Κατανοητά τα διλήμματα. Το θέμα ποιο είναι; Ότι όσο κι αν αισθάνεσαι εξαντλημένος ή κουρασμένος ή βαρεμένος, πρέπει να αποδώσεις. Βαθιά ανάσα λοιπόν!

Λέξη κλειδί της μέρας: Τρεχάλα.

Ιχθείς

Ιχθύ μου, χωρίς να επεμβαίνω στις προσωπικές σου υποθέσεις, ας πούμε ότι οποιοδήποτε τραύμα ή γρατσουνιά στην αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη μπορούν να θεραπευτούν. Χρειάζεται όμως πάντα θέληση για κάτι τέτοιο ή απλά ένας νέος έρωτας.

Λέξη κλειδί της μέρας: Δραση.