Ψάξε, ψάξε δε θα το βρεις, δε θα το βρεις αυτό το κάτι που ζητείς! Ή μήπως όσο ψάχνεις βρίσκεις; Τι ισχύει τελικά; Απανταχού ψαχτήρια των κινητών σε μια σχέση, σήμερα έχετε την τιμητική σας. Στο poll της εβδομάδας αυτής το θέμα ήταν τι γίνεται αν πιάσεις στα πράσα αυτό το άτιμο το «ψαχτήρι».
Είναι σχεδόν σίγουρο πως όλοι σε κάποια σχέση είχαμε αμφιβολίες, είτε αυτές προέκυπταν από δικές μας ανασφάλειες είτε το έτερον ήμισυ μας τις δημιουργούσε λόγω συγκεκριμένων συμπεριφορών. Αν για παράδειγμα κάποτε ένιωσες πως κέρατο πλανάται πάνω απ΄το κεφάλι σου, σίγουρα θα σου πέρασε από το μυαλό να ψάξεις το κινητό του άλλου! Μα πώς; Με τέτοια τεχνολογία που πλέον ούτε ο κωδικός 1234 υφίσταται, πώς θα βρεις την κουτσουκέλα του άλλου; -αν, βέβαια, υπάρχει!
Μπορεί όλα να είναι στο μυαλό σου. Μπορεί τα σενάρια να είναι καθαρά προϊόν της φαντασίας σου, μπορεί όμως και όχι. Μπορεί όντως αν ψάξεις το κινητό κάτι να βρεις! Αν σε τσακώσει ο άλλος όμως την ώρα του ψαξίματος; Αν σε πιάσει τι κάνεις;
Στο poll αυτής της εβδομάδας, λοιπόν, δόθηκαν οι εξής επιλογές. Πρώτον, το να ψάχνεις το κινητό του συντρόφου σου θεωρείται «απαράδεκτο και δε συγχωρείται, με τί-πο-τα», δεύτερον «και ποιος δεν το έχει κάνει» και τρίτον «αν ζητήσει ο άλλος συγγνώμη, ξεπερνιέται για μια φορά!». Εσείς ίσως να ταυτιστήκατε ως ψαχτήρια, από την άλλη ίσως και να απαντήσατε ως κάτοχοι του κινητού που ψάχτηκε. Τα αποτελέσματα βγήκαν και νομίζω ήταν αναμενόμενα. Εγώ σας τα παραθέτω κι εσείς ταυτιστείτε ελεύθερα!
Ξεκινάμε με την τρίτη και τελευταία θέση με ποσοστό της τάξης του 13,73%. Μερικοί από εσάς πιστεύουν πως αν πιάσουν στα πράσα το ταίρι τους να ψάχνει το κινητό τους θα το συγχωρέσουν μια φορά, αν βέβαια απολογηθεί ο άλλος. Θα σε τσακώσει που θα σε τσακώσει, αν τον βρεις και καθαρό, μια «συγγνώμη» επιβάλλεται, σωστά;
Δεύτερη στα ποσοστά και με σχεδόν μισούς ψήφους από την πρώτη επιλογή σας, έρχεται η απάντηση πως αυτή η κίνηση κρίνεται απαράδεκτη και δε συγχωρείται με τίποτα. Εδώ που τα λέμε αν ο άλλος κρύβει κάτι θα το κρύψει είτε έχεις master στο ψάξιμο είτε όχι. Επομένως, ακόμα κι αν δεν ανακαλύψεις τίποτα, απ’ τη στιγμή που θα σε τσακώσει δε θα ‘χεις δεύτερη ευκαιρία από τον άλλον. Δε θα σε συγχωρέσει και δε θα δικαιολογήσει αυτή σου την πράξη. Δεν ήξερες, δε ρώταγες;
Πρώτη και καλύτερη -φτάνοντας το 50.98%- έρχεται η απάντηση–ερώτηση «υπάρχει κάποιος που δεν το έχει κάνει»; Μπράβο σε όλους εσάς, γιατί το παραδέχεστε βρε αδερφέ! Μπορεί να ξέρετε πως δεν είναι και το πιο σωστό πράγμα αλλά συνειδητοποιείται πως δεν είστε οι μόνοι που το έχετε κάνει. Ακόμη και να πιάσετε το σύντροφό σας να ψάχνει το κινητό σας, ίσως να σκεφτείτε πως μπορεί να ήσασταν εσείς στη θέση του και να του δώσετε ελαφρυντικά.
Τα στατιστικά μιλάνε από μόνα τους, τα αποτελέσματα είναι ξεκάθαρα, οι πονηριές σας φανερώθηκαν. Δεν έχουμε στοιχεία κανενός -αν θέλετε να ξαναψάξετε, ξαναψάξτε-, εμείς δεν πρόκειται να σας καρφώσουμε, αλλά πολύ πιθανόν να σας τσακώσουν και το αποτέλεσμα να είναι ένα από τα τρία που αναφέραμε παραπάνω! Η πράξη αυτή δεν είναι σωστή και κυρίως δεν τιμά σένα. Αν αμφιβάλλεις καλύτερα να ρωτήσεις ευθέως και να μη φοβάσαι. Και ψέματα να σου πουν αργά ή γρήγορα η αλήθεια θα ‘ρθει να σε βρει πριν την ψάξεις εσύ.
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.