Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

Γράφει η Ιωάννα Μπαλάφα.

Ήταν ένα ιδιαίτερο καλοκαίρι. Ξεκίνησε όπως τα προηγούμενα βέβαια. Δουλειά,παραλία,καφέδες,ποτά. Στη μέση όμως πήρε διαφορετική τροπή.

Σε μια από τις συνηθισμένες εξόδους με τις φίλες μου ήρθε και κάθισε με την παρέα του ακριβώς δίπλα μας. Αμέσως το βλέμμα μου πάγωσε πάνω του. Ήταν αυτό το «κάτι» που με έκανε να μη σταθώ μόνο στο εντυπωσιακό παρουσιαστικό του αλλά και στο φωτεινό και πολλά υποσχόμενο χαμόγελό του. Ούτως ή άλλως το βλέμμα του μου φανέρωνε συναισθήματα πρωτόγνωρα για μένα.

Είχε κερδίσει όλη μου την προσοχή. Τον είδα αμέσως και ήξερα πως δεν τον ήθελα για ένα βράδυ. Ξεκίνησα να τον κοιτάζω επίμονα αλλά δεν έβρισκα τον τρόπο, τις λέξεις, το θάρρος για να τον πλησιάσω. Στεκόμουν εκεί, αγνοώντας τα πάντα γύρω μου κάνοντας αργά-αργά το τσιγάρο μου.

Ύστερα από αρκετή ώρα σηκώθηκα να πάω μια βόλτα στην παραλία προκειμένου να ξεκαθαρίσω τις σκέψεις μου. Τότε έγινε κάτι που δεν περίμενα είναι η αλήθεια. Με σταμάτησε και ξεκίνησε να μου μιλά. Ένα γλυκόπικρο συναίσθημα επισκίασε το πρόσωπό μου. Το υπόλοιπο βράδυ δε με άφησε να φύγω από δίπλα του, ούτε και ήθελα άλλωστε.

Επέμενε να με γυρίσει αυτός σπίτι χωρίς να περιμένει κάτι. Δέχτηκα. Κατά βάθος ήξερα πως εμείς οι δυο θα μπλέξουμε άσχημα. Και βγήκα αληθινή. Την επόμενη μέρα μου ζήτησε να είμαστε μαζί. Τότε ξεκίνησε το καλοκαίρι για εμένα, ένα καλοκαίρι με εμάς τους δυο πρωταγωνιστές. Βρισκόμασταν κάθε μέρα, ήμασταν ο ένας για τον άλλον κάθε μέρα, λιώναμε ο ένας για τον άλλον. Ταιριάζαμε τόσο πολύ , κούμπωνε ο ένας πάνω στον άλλον. Ξυπνούσα και κοιμόμουν με την σκέψη του. Περίμενα πώς και πώς να έρθει η ώρα που θα τον δω.

Κάθε μας φορά ήταν σαν την πρώτη φορά. Κάθε φορά με κατακτούσε πάλι από την αρχή. Μπροστά του ένιωθα τόσο αδύναμη, ανήμπορη να αντισταθώ, παραδομένη από την πρώτη στιγμή. Κάθε άγγιγμά του ήταν ανατριχιαστικό, κάθε του φιλί ήταν λάβα. Έμπαινε μέσα μου και το κορμί μου σπαρταρούσε σαν το ψάρι, ήξερε ακριβώς τα κουμπιά μου, ήξερε τον τρόπο να με κάνει δική του. Λάτρευα κάθε σημείο του κορμιού του, το ερωτευόμουν κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, ξανά και ξανά.

Τον επόμενο μήνα λόγω υποχρεώσεων θα έπρεπε να μετακομίσω σε άλλη πόλη. Ήταν πρόθυμος να με ακολουθήσει στη νέα μου ζωή, στο νέο μου ξεκίνημα. Ξεκινήσαμε μαζί να ψάχνουμε για καινούριο σπίτι, το οποίο σκόπευε να στεγάσει όλα μας τα όνειρα. Το διακοσμήσαμε μαζί αφήνοντας χώρο στη ντουλάπα για την καινούρια μας αρχή. Η αρχή όμως δεν έγινε και τα όνειρα έμειναν στην ντουλάπα. Ξαφνικά ένα βράδυ μου είπε να χωρίσουμε και τότε έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου. Δεν έμαθα ποτέ τον λόγο. Κατέρρευσα. Τα μάτια έτρεχαν συνέχεια, ξερνούσαν σιγά σιγά αυτό που είχαν αγαπήσει, αυτό που είχαν ερωτευτεί. Δεν έβρισκα όρεξη για τίποτα. Η καθημερινότητά μου ήταν άδεια γιατί έλειπε αυτός.

Πόνεσα πολύ, έκλαψα, φώναξα, πάλεψα και δε βγήκε τίποτα. Μετά από μια μαρτυρική εβδομάδα έκανε την εμφάνισή του. Μούδιασα. Οι ελπίδες μου για μια νέα επανασύνδεση ζωντάνεψαν ξανά μπροστά στα μάτια του. Ούτε εγώ κατάλαβα γιατί και πώς. Ήθελε μόνο σεξ. Έβρισκε σε εμένα κάτι που τον έλκυε. Κάτι που δεν μπορούσε να βρει αλλού. Ήξερα πως δεν θα ήταν όπως πριν αλλά δε με ένοιαζε. Είχε γίνει το ναρκωτικό μου πια κι εγώ έπρεπε να πάρω την δόση μου. Για εμένα αυτές οι ελάχιστες ώρες που βρισκόμασταν σήμαιναν πολλά, για εκείνον πάλι όχι.

Δε με ένοιαζε, μου αρκούσε αυτό το λίγο του. Ζούσα από το λίγο του. Στο τέλος του καλοκαιριού μετακόμισα μα ήξερα πως πάντα θα υπήρχε ένα κομμάτι του εαυτού μου ξεχασμένο εδώ. Ξεχασμένο πάνω του. Έκανα μια προσπάθεια να κάνω σχέση, πιστεύοντας ότι θα ξεφύγω. Ήταν μάταιο. Περίμενα σαν τρελή πότε θα ξαναβρεθούμε. Αυτός συνέχισε τη ζωή του με μια άλλη κι εγώ εδώ, να περιμένω να ξαναστείλει ένα μήνυμα για να ξαναβρεθούμε, να πάρω κι εγώ την δόση μου.

Έχουν περάσει δέκα μήνες από τότε που τον γνώρισα και μέσα μου είναι όλα όπως τότε, σαν να μην έχει περάσει ούτε μια μέρα. Αυτά τα καστανά μάτια που μου κομματιάζουν την ψυχή ξανά και ξανά τα προσμένω με όλο και μεγαλύτερη λαχτάρα. Ξέρω πως τα έχω επιλέξει εγώ να με καταστρέψουν. Πανάθεμά τα, όμως είναι γλυκιά αυτή η καταστροφή.

Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

Ψήφισε με like+share την ερωτική ιστορία της Ιωάννας και χάρισέ της ένα ταξίδι για δύο, σε Σκιάθο, Σκόπελο ή Πάρο!