Τα πράγματα στη σχέση σου δεν πάνε καλά. Συνέχεια τσακωμοί, παρεξηγήσεις κι ο χωρισμός κοντοζυγώνει. Εκεί που δεν το περιμένεις, έρχεται ο σύντροφός σου και δε σου λέει να χωρίσετε, αλλά να το πάρετε αλλιώς και να βρίσκεστε πού και πού για να θυμάστε τα παλιά. Η μέχρι πρότινος σχέση σου δηλαδή, να γίνει το «μια στις τόσες» σου, το περιστασιακό σου ραντεβουδάκι.
Έχουμε ακούσει τόσα και τόσα για το πώς μπορούν να καταλήξουν οι σχέσεις, συγκεκριμένα οι ερωτικές. Από φιλικές σε ερωτικές και το ανάποδο, από friends with benefits ή φακ μπάντις σε σχέση, και τώρα συναντάμε και το από σε σχέση σε κάτι περιστασιακό. Ανάλογα με τις επιθυμίες σου, τα συναισθήματά σου για τον συγκεκριμένο άνθρωπο και την γενικότερη άποψη σου για τον έρωτα, θα κρίνεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις σε μια τέτοια πρόταση.
Μπορεί να είσαι ο χαρακτήρας που βροντοφωνάζει ότι η ζωή είναι μικρή, πως πρέπει να ζούμε κάθε λεπτό, να περνάμε καλά, πως τα συναισθήματα μάς κρατάνε πίσω από πολλά πράγματα και πως κάθε εμπειρία μόνο χρήσιμη μπορεί να είναι. Η σχέση λοιπόν αυτή δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, μπορεί να ήταν μια ακόμα από τις πολλές και ανούσιες που έχεις κάνει για να περνάς ευχάριστα τον χρόνο σου. Συναισθήματα έντονα δεν υπάρχουν, δε νιώθεις καν θυμό που χωρίσατε και αντιθέτως δε σε πειράζει καθόλου να συναντιέσαι με αυτό τον άνθρωπο και να περνάτε όμορφα -όπως ορίζετε εσείς το όμορφα-, χωρίς τις δεσμεύσεις που είχατε συνηθίσει. Προφανώς και το πρώην ταίρι πάνω-κάτω τις ίδιες απόψεις έχει, αφού για να σου προτείνει αυτή την αλλαγή ή βλέπει χαλαρά το μεταξύ σας ή χρειάζεται χρόνο και από το να μη βλέπεστε καθόλου προτιμάει να τα λέτε έστω μια στις τόσες.
Από την άλλη, δεν αποκλείεται να είσαι ο φουλ συναισθηματικός τύπος που έχει δοθεί ολοκληρωτικά στη σχέση του, να επικρατούν έντονα και βαθιά συναισθήματα και να μη χωράει καν στο μυαλό σου η ιδέα να βλέπεις τον πρώην σύντροφο μόνο κάποιες μέρες για λίγες ώρες, ενώ έχεις συνηθίσει σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Στο μυαλό σου κυριαρχεί το χάος και νιώθεις απογοήτευση, καθώς αναρωτιέσαι για τα συναισθήματα του άλλου και πώς μπόρεσε να σου προτείνει κάτι τέτοιο. Ξαφνικά καταλαβαίνεις ότι ο άλλος δε νιώθει πλέον όπως εσύ και πληγώνεσαι αρκετά, νιώθεις προσβεβλημένος και πως όλη η σχέση σας ήταν μια πλάκα. Μπορεί να νιώσεις πως αν δεχτείς έστω για λίγο την πρόταση που σου κάνει το ταίρι, έχεις ελπίδες να ξαναγυρίσετε στην προηγούμενη κατάσταση, όμως στις περισσότερες περιπτώσεις κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Μπορεί και να συμβεί, αλλά το πιθανότερο είναι πως θα χάσεις τον χρόνο σου και η ψυχολογία σου θα είναι σε ακόμη χειρότερη κατάσταση.
Φυσικά μπορεί κάποιος να μην το πάρει στραβά, να του αρέσει η συγκεκριμένη κατάσταση και το ότι το ταίρι προτείνει αυτή να βρίσκεστε σε αυτή τη φάση δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν ένιωσε τίποτα ή ότι τώρα είναι μπερδεμένος. Το να δεχτείς να συνεχίσεις υπό αυτές τις συνθήκες, δε σε μειώνει ούτε υποδηλώνει κάτι για σένα. Ο καθένας με τα γούστα του και τις απόψεις του. Το σημαντικό είναι να συμπίπτουν οι επιθυμίες σας τη δεδομένη χρονική περίοδο.
Το να «δοκιμάσουμε αλλιώς αυτή τη φορά που ακούς από τα χείλη του συντρόφου σου» είναι ένα ρίσκο. Θα το πάρεις;
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.