Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

Γράφει η Βάσω Καρλή.

Επιτέλους ήρθε ο Ιούλιος. Ο μήνας των γενεθλίων μου. Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να του κάνω ένα δώρο και έφτασε η ώρα. Του το όφειλα γιατί τα τελευταία χρόνια με είχε καταπιεί η καθημερινότητα, έχοντας ως κύριο μέλημά μου τη δουλειά και είχα ξεχάσει τι θα πει ανεμελιά και ξενοιασιά.

Οι βαλίτσες μου εδώ και μέρες είναι έτοιμες, για την καλοκαιρινή μου απόδραση. Η ανάγκη μου για ξεκούραση είναι τόσο μεγάλη, που φτάνω στον προορισμό μου, δίχως να το καταλάβω. Ευελπιστώ να βρω με ευκολία το δωμάτιο που έχω νοικιάσει, γιατί με έχουν πληροφορήσει ότι ο δρόμος είναι ανώμαλος με συνεχόμενες στροφές και γενικότερα η τοποθεσία είναι απόμακρη και ερημική, κάτι που ήταν επιλογή μου. Για καλή μου τύχη, το αυτοκίνητο που ήταν μπροστά μου είχε την ίδια κατεύθυνση με εμένα.

Μόλις έφτασα η ματιά μου χάθηκε στο απέραντο γαλάζιο μιας ήρεμης και γαλήνιας θάλασσας. Αμέσως φόρεσα το μαγιό μου και βούτηξα στα νερά της, αφημένη κυριολεκτικά στη μαγευτική ομορφιά της. Βάλσαμο στην ψυχή μου. Η δύση του ήλιου με βρήκε αραχτή στην παραλία, μη έχοντας καθόλου νου, για να μαζευτώ. Η παραλία σχεδόν άδεια, εκτός από έναν κύριο που ήταν στην άλλη άκρη της.

Πριν καν προλάβω να μπω στο δωμάτιο, χτύπησε η πόρτα. Ο κύριος της παραλίας, κρατώντας τα γυαλιά μου στα χέρια του, άρχισε να μου μιλά.  Η μελωδική φωνή του με συνεπήρε. Η ιδιαίτερη χροιά της με ξεσήκωσε και η φαντασία μου άρχισε να οργιάζει. Για δευτερόλεπτα, ήμουν στον κόσμο μου και με επανέφερε στην πραγματικότητα ο δυνατός χτύπος της καρδιάς μου. Πρώτη φορά που την άκουσα να χτυπά τόσο ρυθμικά.

Σαστισμένη, ίσα που ψέλλισα ένα ξερό «ευχαριστώ» και ο ιππότης της καρδιάς μου έφυγε. Το βράδυ μου ήταν βασανιστικό. Αυτός ο άνθρωπος, λες και άνοιξε μεμιάς τα μονοπάτια της ψυχής μου. Ναι, ο έρωτας χτύπησε την πόρτα μου. Λαχταρούαα να ξημερώσει για να τον ξαναδώ.

Το επόμενο πρωί, με ελαφρύ μακιγιάζ και ένα λευκό φόρεμα, έκανα την παρουσία μου αισθητή. Ήταν εκεί και έπαιρνε το πρωινό του. Μόλις με είδε, σηκώθηκε, με πλησίασε και μαζί με τη γλυκύτατη καλημέρα του, μου πρόσφερε ένα κατακόκκινο τριαντάφυλλο.

Το πρόσωπό μου έλαμψε από ευτυχία και ήμουν σίγουρη ότι όλα τα συναισθήματά μου είχαν αποτυπωθεί πάνω σε αυτό. Μου πρότεινε να καθίσουμε μαζί. Η έλξη μεταξύ μας ήταν απίστευτα έντονη. Περιττό να σας πω ότι δέχτηκα αμέσως. Νομίζω ότι ήμουν έτοιμη να τον βάλω στη ζωή μου. Μου άνοιξε την καρδιά του και μου είπε με λίγα λόγια την ιστορία του. Η σύζυγός του τον είχε αφήσει για κάποιον άλλον, εδώ και χρόνια. Προδομένος και πληγωμένος, έδωσε μεγάλο αγώνα για να ξαναβρεί την ψυχική του ισορροπία, αλλά τελικά τα κατάφερε.

Με κοίταξε μες στα μάτια τόσο αληθινά μα και τόσο ερωτικά συνάμα. Και η δική μου ιστορία δε διέφερε απ’ τη δική του. Μια μακροχρόνια σχέση κατέληξε στο χωρισμό, γιατί ο πρώην φίλος μου, με εγκατέλειψε για την καλύτερή μου φίλη.

Τελικά ήταν της μοίρας γραφτό να ανταμώσουμε. Το μεσημέρι μας βρήκε ξαπλωμένους στην καυτή άμμο. Καυτή, όπως και το πρώτο φιλί που ανταλλάξαμε. Τα χείλη μας ενώθηκαν και κούμπωσαν τόσο αρμονικά μεταξύ τους. Με κλειστά μάτια, ευχήθηκα να παγώσει ο χρόνος και να γεύομαι αυτό το φιλί για μια αιωνιότητα.

Είχαμε τόσο πολύ ανάγκη και οι δύο για έρωτα και αγάπη. Σαν μικρά παιδιά, παίζαμε με τα κύματα και απολαμβάναμε την αρμύρα της θάλασσας και τα χάδια του ήλιου. Το απόγευμα μας βρήκε αγκαλιά να χαζεύουμε το ηλιοβασίλεμα. Το θέαμα μοναδικό. Η χρωματική πανδαισία στον ουρανό, έκανε τη διάθεσή μας άκρως ρομαντική, καθώς ο ήλιος βουτούσε στα καταγάλανα νερά της.
Το βραδάκι, πίναμε το ποτό μας και διασκεδάζαμε ακούγοντας την αγαπημένη μας μουσική. Αυθόρμητοι και οι δύο, γελούσαμε ακατάπαυστα και τα βράδια μας ήταν ονειρικά.
Επιστρέφοντας στο δωμάτιο, καθόμασταν στο μικρό μπαλκονάκι, έχοντας για συντροφιά μας το ολόγιομο φεγγάρι. Συζητούσαμε με τις ώρες. Ο λόγος του ήταν χαρισματικός και πραγματικά δε χόρταινα να τον ακούω.

Οι σκέψεις του με έβαζαν σε σκέψη. Είχε έναν ιδιαίτερο, ξεχωριστό τρόπο να ερμηνεύει τα γεγονότα. Απαντήσεις είχε για όλα τα θέματα. Υποστήριζε τις απόψεις του, γιατί πίστευε με πάθος σ’ αυτές και τις έκανε πράξη. Έλεγε αλήθειες, έτσι απλά, βλέποντας τη θετική πλευρά των πραγμάτων, χωρίς να βαρυγκωμά, σκορπίζοντας μόνο ελπίδα και στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας.

Τα μάτια μου αργά-αργά έκλεισαν και έπεσα σ’ έναν ύπνο βαθύ, φωλιάζοντας στη ζεστή αγκαλιά του.
Σαν ξημέρωσε, επισκεφτήκαμε το γραφικό εκκλησάκι του Αϊ-Νικόλα και εκεί ανταλλάξαμε όρκους αιώνιας αγάπης. Οι διακοπές μας έφταναν στο τέλος τους. Η επιστροφή μας ήταν γεγονός. Έτσι απλά, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά.

Αυτό το καλοκαίρι το γεμάτος πάθος και ένταση, σημάδεψε τις ζωές μας.
Μήνας Ιούλιος. Εκεί στο ίδιο εκκλησάκι, πιστοί στο ραντεβού μας, επισφραγίσαμε την αγάπη μας, με τα ιερά δεσμά του γάμου. Η αγάπη όχι μόνο κάνει θαύματα, αλλά τα μπορεί όλα.
Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι ήταν η απαρχή μιας κοινής συμβίωσης, που διήρκεσε χρόνια, ως τα βαθιά γεράματα.

 

Το παρόν κείμενο αποτελεί υποψηφιότητα για το διαγωνισμό διηγήματος με θέμα «Το πιο ερωτικό μου καλοκαίρι» που διοργανώνουν το pillowfights.gr και το travel agency 18-24.gr.

Ψήφισε με like+share την ερωτική ιστορία της Βάσως και χάρισέ της ένα ταξίδι για δύο, σε Σκιάθο, Σκόπελο ή Πάρο!