Στο πολύτιμο 90ο λεπτό και λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, η ΑΕΚ πέτυχε μια σπουδαία νίκη 2-1 επί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο γήπεδο “Μακσιμίρ”, μέσα στην Κροατία, διαγράφοντας με επιτυχία τον δρόμο προς τα play off του Champions League. Το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο βρίσκεται μπροστά της, ενώ η ομάδα έχει ακόμα μια απόσταση να διανύσει προκειμένου να σφραγίσει την είσοδό της στη ρεβάνς, που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο (19/8) στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με ένα γκολ του Μπούλατ στο 39ο λεπτό, δημιουργώντας μια πρόσκαιρη δυσκολία για την ΑΕΚ. Ωστόσο, ο Στίβεν Τζούμπερ έκανε τη διαφορά στο 59ο λεπτό, ισοφαρίζοντας για τους πρωταθλητές Ελλάδας. Μέχρι το 90′ όπου ο Κώστας Γαλανόπουλος κρίνει το αποτέλεσμα, καθώς αναδύθηκε από τον πάγκο της ΑΕΚ, μεταμορφώθηκε σε πραγματικό ήρωα της ομάδας κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού αγώνα με την Ντίναμο στο Ζάγκρεμπ, στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής σκόραρε με ένα εντυπωσιακό σουτ, κατακτώντας για την ομάδα  τη νίκη. Μια νίκη που στοίχισε φρικιαστικά πολλά περισσότερα απ’ όσα θα περίμενε κανείς, αφού την προηγούμενη εβδομάδα στη Νέα Φιλαδέλφεια σημειώθηκαν αιματηρά επεισόδια κι ο θάνατος του φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσούρη από Κροάτες Χούλιγκανς κι επισκίασε οποιοδήποτε αθλητικό ιδεώδες.

Ο αρχηγός της Ένωσης, με ένα αίσθημα δικαίωσης αλλά και συγκίνηση, αφαίρεσε το μαύρο περιβραχιόνιό του και υψώνοντάς το ψηλά, έστειλε ένα μήνυμα στους Κροάτες φιλάθλους που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από τις κερκίδες. Αυτή η χειρονομία, πέρα από τον αθλητικό της χαρακτήρα, λειτούργησε ως συμβολική πράξη εις μνήμην του νεαρού και σε συμπαράσταση προς την οικογένειά του.

Για την κίνησή του αυτή δήλωσε: «Είχα ένα προαίσθημα πως αν παίξω θα βάλω γκολ. Δεν ήξερα πώς θα πανηγυρίσω. Δεν το έκανα για να προκαλέσω τον αντίπαλο. Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω.»

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε πως πριν από την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η μνήμη του 29χρονου Μιχάλη. Η διοργάνωση ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα που υπέβαλε η ΑΕΚ, δημιουργώντας έτσι μια στιγμή συγκίνησης τιμώντας τον εκλιπόντα.

 

Οι συνθέσεις:

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ, (Ιγκόρ Μπίστσαν): Λιβάκοβιτς, Μοχαραμί, Ριστόφσκι, Σούταλο, Μιχαϊλιτσένκο, Λιούμιπισιτς, Μπούλατ (71΄ Σούσιτς), Μίσιτς (84΄ Κανέκο), Σπίκιτς (46΄ Εμρέλι), Ιβάνουσετς (71΄ Μπατούρινα), Πέτκοβιτς

ΑΕΚ, (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Σιντιμπέ, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (83΄ Μάνταλος), Γιόνσον (67΄ Γαλανόπουλος), Πινέδα (84΄ Πιζάρο), Ελίασον, Τσούμπερ (84΄ Αραούχο), Γκαρσία

 

Πηγή φωτογραφίας