Συγκλονιστικές λεπτομέρειες προκύπτουν σχετικά με τη μητέρα που κατηγορείται για την απάνθρωπη δολ@φονία του βρέφους της στο Μακροχώρι της Βέροιας. Σύμφωνα με αναφορές του thesstoday.gr, η 37χρονη κατηγορούμενη είναι πρώην μαθήτρια στην τάξη που έζησε το τραγικό τροχαίο δυστύχημα του 2003, όπου 21 συμμαθητές της έχασαν τη ζωή τους στην Κοιλάδα των Τεμπών. Μια ιστορία που συγκλόνισε τη χώρα και είναι ως και σήμερα μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες που γράφτηκαν στην άσφαλτο.
Αν και δεν πήρε μέρος στην εκδρομή εκείνης της ημέρας, η εμπειρία αυτή, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από μαρτυρίες δικών της ανθρώπων που φιλοξένησε τοπικό μέσο, της άφησε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, προκαλώντας της μετατραυματικό στρες. Δεν ήταν η μόνη περίπτωση, άλλωστε, καθώς ένας άλλος μαθητής, 35 ετών, έβαλε τέλος στη ζωή του τον Ιούλιο του 2022, υποκύπτοντας στην έντονη ψυχολογική πίεση που αντιμετώπιζε για χρόνια μετά την τραγωδία.
Πέραν της αδυναμίας αντιμετώπισης του τραύματος του 2003, η κατηγορούμενη αντιμετώπιζε επιλόχειο κατάθλιψη, αλλά κι ακόμα μία βαριάς μορφής ψυχική νόσο, για την οποία λάμβανε φαρμακευτική αγωγή, ενώ είχε υποστεί και ενδοοικογενειακή βία στο παρελθόν. Πρόσφατα μόνιμη εργαζόμενη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, είχε μετακομίσει στην Ημαθία με άδεια ανατροφής τέκνου. Σύμφωνα με δημοσιεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα, ο δικηγόρος της Γιάννης Αργυρίου, ανέφερε ότι ήταν ένας άνθρωπος που «χρειαζόταν βοήθεια». Το ερώτημα είναι, γιατί, λοιπόν, δεν την έλαβε ποτέ;
Μιλάμε για οικογενειακή τραγωδία που πραγματοποιήθηκε μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων κοριτσιών της, ηλικίας 6 και 7 ετών, που θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν το ίδιο με το απροστάτευτο 6 μηνών αδερφάκι τους. Που ζούσαν υπό τη φροντίδα μιας ψυχικά ασταθούς γονέα, που ενδεχομένως να μην είχε καν πλήρη αντίληψη της έκτασης των ψυχικών τραυμάτων της. Υπάρχουν και οι φωνές που λένε πως η ευθύνη βαραίνει τους παππούδες τους, οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από τα εγγόνια τους για το τραγικό περιστατικό και γνώριζαν την ψυχική κατάσταση της μητέρας. Οι ισορροπίες είναι πού λεπτές και σίγουρα η εμπλοκή ειδικού -και μόνο- θα μπορούσε να καθοδηγήσει τους γονείς της μητέρας αλλά και την ίδια τη δράστη, σε έναν δρόμο ασφαλή για την ίδια και τους γύρω της.
Η μητέρα κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα της Βέροιας σε κατάσταση σοκ κι αυτή είναι, δυστυχώς, η έκταση που μπορεί να λάβει ένα τόσο βαρύ και περίπλοκο ψυχικό τραύμα, όταν δε λαμβάνει την προσοχή που απαιτείται. Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, το βρέφος δεν τα κατάφερε και κατέληξε. Κι αυτό είναι το πρώτο και κύριο τραγικό γεγονός, ενός κύκλου βίας που περιλαμβάνει προεκτάσεις της σημασίας της ψυχικής υγείας και της κρισιμότητάς της στην περίπτωση της γονεϊκότητας. Η ΕΛ.ΑΣ διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του, ενώ τα αποτελέσματα της νεκροψίας – νεκροτομίας αναμένονται να φωτίσουν περισσότερο την υπόθεση.