Μια υπόθεση stalking έρχεται από τη Θεσσαλονίκη, καθώς μια 45χρονη γυναίκα καταγγέλλει τον πρώην εραστή της για επίμονες ενοχλήσεις και απειλητικά μηνύματα προς εκείνη και τον σύζυγό της. Η γυναίκα, που παραμένει ανώνυμη, κατήγγειλε ότι ο 50χρονος πρώην εραστής της συνεχίζει να την παρακολουθεί και να την ενοχλεί στέλνοντάς τις μηνύματα κάθε είδους και κάθε πρόθεσης με σκοπό να της εκφοβίσει, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει επτά ολόκληρα χρόνια από την τελευταία τους ερωτική συνάντηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία της γυναίκας, ο ενοχλητικός εραστής διατήρησε μαζί της μια ερωτική σχέση για περίπου έναν χρόνο, πριν από το 2017, όταν εκείνη αποφάσισε να τερματίσει τη σχέση και να επιστρέψει στον σύζυγό της και τα παιδιά της. Παρά τις διακριτικές ενδείξεις ότι δεν επιθυμούσε πλέον επαφή, ο κατηγορούμενος συνέχισε να την ενοχλεί με υβριστικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, ενώ δε δίστασε να βρει και το κινητό του συζύγου της, απευθυνόμενος και σε αυτόν, απειλώντας ως και την ενήλικη κόρη του ζευγαριού.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση, μόνο τον τελευταίο μήνα ο ενοχλητικός εραστής έστειλε πάνω από 180 γραπτά μηνύματα στο κινητό της, αναγκάζοντάς τη να καταφύγει στην αστυνομία και να υποβάλει καταγγελία εις βάρος του. «Έχω αποκλείσει τον αριθμό του αλλά και πάλι βρίσκει τρόπο να επικοινωνεί μαζί μου και να λαμβάνω τα μηνύματά του», ανέφερε η γυναίκα.

Ο κατηγορούμενος, από την πλευρά του, παραδέχθηκε τις ενοχλητικές ενέργειές του, αλλά υποστήριξε ότι η παράνομη σχέση τους προκλήθηκε από τον σύζυγο της γυναίκας, ο οποίος, σύμφωνα με τον δράστη, γνώριζε για τη σχέση τους και δεν είχε πρόβλημα, ενώ αργότερα ξεκίνησε να τους παρακολουθεί, πράγμα που τον οδήγησε στο να αναζητήσει αντίποινα, αφού πια είχε χάσει την ψυχραιμία και την υπομονή του:

«Για έναν χρόνο βρισκόμασταν για μία ώρα κάθε απόγευμα και μετά πήγαινε στον άντρα της. Δεν είχε πρόβλημα στην αρχή ο σύζυγός της, δεν ήταν ποτέ σε διάσταση. Μόλις ζήτησε να διακόψουμε, ο σύζυγός της μου έστειλε μέχρι και μπράβους στην επιχείρηση που εργαζόμουν τότε. Αναγκάστηκα να αλλάξω εργασία και να φύγω από τη Θεσσαλονίκη. Ανεχόμουν αυτή την κατάσταση για χρόνια για να είναι καλά εκείνη. Παραδέχομαι ότι έστελνα υβριστικά μηνύματα και στους δύο γιατί αγανάκτησα, δε θα τους πλησίαζα όμως για να τους κάνω κακό.»

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Θεσσαλονίκης έκρινε τον κατηγορούμενο ένοχο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών, όπως αναφέρει το npress.gr.

Μια υπόθεση που έρχεται και κουμπώνει τέλεια με το θέμα των ημερών μετά το viral του baby reindeer, που δείχνει ξεκάθαρα πόσο ολοκληρωτικά μπορεί να καταστραφεί η ζωή ενός ανθρώπου που πέφτει θύμα stalking. Όταν μάλιστα αυτό συνδυάζεται και με τη δύναμη της εξουσίας που καμιά φορά εντοπίζεται σε ερωτικές σχέσεις, τα αποτελέσματα είναι ολέθρια. Κι είναι πολλές οι φορές που μπορούν να γίνουν και μοιραία.

ΥΓ: Αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε έχετε πέσει θύμα stalking (Online ή μη) απευθυνθείτε άμεσα στις αρχές, απενεργοποιείστε τις ρυθμίσεις τοποθεσίας σας, ενημερώστε τους κοντινούς σας ανθρώπους και κρατείστε αρχείο όσων σας αποστέλλονται, για να έχετε αποδεικτικά στοιχεία. Μην αφήσετε τον φόβο να κερδίσει.