Δεν είναι λίγες εκείνες οι πολλές φορές, που οι άνθρωποι έχουν την τάση να μπερδεύουν την εφευρετικότητα με το χαμαιλεωοντισμό, τον καινοτόμο τρόπο σκέψης με την ευφυΐα, βαφτίζοντας όλα τα παραπάνω ως εξυπνάδα. Κι όμως, έχει αναρωτηθεί κανείς πως ενδεχομένως αυτό που εσύ μπορεί να θαυμάζεις ή και να μπερδεύεσαι θαυμάζοντας το σε έναν άλλον άνθρωπο δεν είναι παρά κάποιοι παράμετροι που επιστρατεύονται από τη μεριά του ώστε να σε πείσει πως η ευφυΐα του είναι από τα μεγαλύτερα προτερήματα του; Ασφαλώς και τη «πάτησες» ουκ ολίγες φορές μα τώρα clickαρες το σωστό κείμενο που θα σου μαρτυρήσει τα tricks αυτών των ατόμων που κι εσύ μπορείς να δανειστείς και να υιοθετήσεις ώστε να γίνεις αθεράπευτα γοητευτικός προσεγγίζοντας με χειρουργική ακρίβεια τις έξυπνες κινήσεις που θα ξεδιπλώσεις.

Πάρε χαρτί και μολύβι, περιμένω…

 

Trick No 1: Εμφάνιση, ντύσιμο και style

Ναι, ναι καλά διάβασες! Το style είναι προσωπικό θέμα του καθενός και ποιοι είμαστε εμείς για να το κρίνουμε αλλά, εδώ δεν ήρθαμε για να γεννήσουμε μέτωπα και αντιπαραθέσεις. Έτσι αν θέλεις να προσεγγίσεις κάποιον/α φανερώνοντας του την πιο σοβαρή κι έξυπνη πλευρά του εαυτού σου πρέπει πρωτίστως σε αυτήν την περίπτωση να φανταστείς τον εαυτό σου σαν ένα ακριβό δώρο που θα φέρει σαφώς και το κατάλληλο περιτύλιγμα. Το packaging τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το Α και το Ω · εντάξει όχι και ακριβώς το Ω, αλλά είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής την εξελεγκτικής πορείας που θα διαρθρώσουμε στη συνέχεια. Εσύ λοιπόν σε τούτη τη φάση θα πρέπει να «τυλίξεις» τον εαυτό σου σαν δόλωμα «ευφυΐας» και να κινηθείς έξυπνα, στρατηγικά και κυρίως μονοχρωματικά!Ναι,καλά άκουσες! Αγαπημένες μονοχρωμίες.

Επίλεξε ρούχα στο ίδιο κατά βάση χρώμα ή τουλάχιστον στην ίδια συγγενικά χρωματική οικογένεια. Το μπεζ, το μαύρο, το λευκό, το navy blue, το κόκκινο για τους πιο τολμηρούς παίκτες, σίγουρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο τη στιγμή εκείνη. Χρώματα που φανερώνουν σοβαρότητα, στιβαρότητα, αποπνέοντας σεβασμό και παρουσιάζοντας παράλληλα έναν χαρακτήρα που σίγουρα ξέρει να επιλέγει έξυπνα και  με σαφήνεια. Από την άλλη οι ίσιες γραμμές των ρούχων σε σύγκριση με αυτά που ούτε ιδιαίτερα στενά είναι αλλά ούτε και εξαιρετικά baggy, θα προσδώσουν με τη σειρά τους μια άλλη χροιά που θα δέσει αρμονικά το look σου φέρνοντας σε ένα βήμα πιο κοντά στον επιθυμητό σου στόχο. Επιπρόσθετα, τα λεπτά minimal αξεσουάρ, αναφερόμενοι σε άντρες και γυναίκες, σε μεταλλικές ασημί και χρυσές αποχρώσεις αδιαμφισβήτητα και κάνουν elevate ακόμη περισσότερο την εικόνα που χτίζεις.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια, πως η καθαριότητα είναι και μισή αρχοντιά, όπως έλεγε η γιαγιά μου, επομένης φρόντισε πάντοτε να μοσχοβολάς, να έχεις περιποιημένα άκρα, μαλλιά, δέρμα, αστραφτερό χαμόγελο και σου υπόσχομαι πως το πρώτο βήμα θα ολοκληρωθεί σαφώς με επιτυχία! Tip για τους πιο «δύσκολους» παίκτες: συνδύασε ένα ζευγάρι γυαλιά μυωπίας, ασχέτως αν έχεις ή όχι. Μην το αρνηθείς! Όσο κλισέ και αν ακούγεται, οι άνθρωποι με γυαλιά τείνουν να φαίνονται πιο έξυπνοι, κερδίζοντας λίγο παραπάνω τις εντυπώσεις μας εξαρχής!

 

Trick No 2: Άκου περισσότερο, μίλα λιγότερο.

Ο αναμφίβολα χρυσός κανόνας των έξυπνων, ανθρώπων. Ξεσκονίζοντας λιγάκι τα κενά της μνήμης σου, έστω και για μια φορά στη ζωή σου θα έχεις σίγουρα βρεθεί σε μια μεγάλη παρέα ατόμων. Μεγάλη παρέα ίσον και πολύ βαβούρα. Πολύ βαβούρα ισούαι με πολλές διαφορετικές γνώμες, απόψεις, ιδέες, προτάσεις · κι εκεί στο βάθος αυτός ο ένας άνθρωπος που σχεδόν πάντοτε με τα χέρια χαλαρά μέσα στις τσέπες, που εκ πρώτης όψεως απλά παρατηρεί. Έχεις την εικόνα στο μυαλό σου έτσι; Αν με ρωτάς, κάποτε, μέχρι και το πρόσφατο κοντινό παρόν μου προκαλούσαν την ίδια δυσφορία που ίσως τώρα προκαλούν και σε ‘σένα. Τους θεωρούσα snob και απρόσιτους, ίσως και άβουλους καμιά φορά γιατί προτιμούσαν εκείνη την εύφλεκτη στιγμή να μην ταχθούν με μια άποψη και να την υποστηρίξουν μέχρι τελικής πτώσεως. Ατάραχοι αυτοί…ακλόνητοι εκεί… Στη μέση του τραπεζιού! Και ξαφνικά εκεί που οι διπλανοί από τα τραπεζικά είναι στο τσακ να επέμβουν έτοιμοι να σβήσουν τα αίματα που ήδη έχουν ανάψει. Φτου!

Μια λάμψη ξεπροβάλει ξάφνου από τη μέση του τραπεζιού, ο προβολέας αυτού του ατόμου που απλά πετάχτηκε από το πουθενά και για ακόμη μια φορά ως δια μαγείας πρότεινε αυτή τη ΜΙΑ λύση που οι είκοσι άλλοι νοματαίοι δεν μπόρεσαν καν να σκεφτούν, όχι να την ξεστομίσουν κιόλας. Πάντα είναι σωστή – άρτια δομημένη και ως εκ θαύματος εξυπηρετεί τους πάντες και όλοι ενθουσιασμένοι, συμφωνούν. Roy-matt από τον καλό ακροατή – ναι, ναι μεγάλε χρυσέ δράκε της ένωσης! 

 

Trick No 3: Attitude & Αυτοπεποίθηση

Last but not least! Η συμπεριφορά και η αυτοπεποίθηση που εκπέμπεις σίγουρα τώρα είναι το Α και το Ω! Ως attitude ορίζουμε τη στάση μας απέναντι σε κάτι: τις κινήσεις, τη γλώσσα του σώματος, το στήσιμο μας σε έναν χώρο κι απέναντι σε ένα group ανθρώπων που θέλουμε να «κερδίσουμε» ιντριγκάροντας τους με την ευφυΐα μας. Τα μικρά tips που βέβαια και θα σε «σώσουν» και συνάμα θα σε διευκολύνουν ασυζητητί είναι το να κρατάς σε ευθεία γραμμή το κορμί σου · αυτομάτως φαίνεσαι πιο δυναμικός και γεμάτος αυτοπεποίθηση. Επίσης, χαμογέλα! Οι άνθρωποι λατρεύουν τους ανθρώπους που γελούν αφού αυτόματα αισθάνονται πιο οικεία κάνοντας τους πολλές φορές να πλησιάζουν εκείνοι εσένα, αντί εσύ για αυτούς, αν ακόμη εσύ και η αυτοπεποίθηση σου δεν τα έχετε βρει στο 100%. Μίλα αργά κρατώντας ένα σταθερό tempo και μια συνεχή χροιά στη φωνή σου, ήρεμη χωρίς ιδιαίτερες τονικότητες και ανεβοκατεβάσματα, τονίζοντας ό,τι πρέπει και όταν πρέπει!

Φτάνοντας για άλλη μια φορά στο τέλος αυτού του άρθρου, ελπίζω να σου φάνηκε χρήσιμο, να ταυτίστηκες ή και ενδεχομένως να ταυτιστείς στο κοντινό παρόν ή και μέλλον. Και να θυμάσαι…

Fake it till you make it!

Συντάκτης: Μάριον Μπαλαούρα
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη