Λένε πώς οι πραγματικές φιλίες αντέχουν στον χρόνο κι όταν σμίγουν δύο φιλαράκια, νιώθουν σαν να μην πέρασε μία μέρα. Αυτή την αλήθεια επιβεβαίωσε κι ο παλαίμαχος, πλέον, ποδοσφαιριστής, Γιώργος Σαμαράς, όταν παρακολούθησε τον νικηφόρο αγώνα της παλιάς του ομάδας Σέλτικ με τη Ρέιτζερς στο Σέλτικ Πάρκ της Ιρλανδίας και συνάντησε ξανά έναν «μικρό φίλο», τον αγαπημένο του Τζέι, έναν νεαρό οπαδό της ομάδας.

 

 

Η δυνατή τους αγκαλιά συγκίνησε τους χρήστες των social media, αφού δέκα χρόνια μετά η στιγμή αυτή επαναλήφθηκε κι έγινε γνωστό σε όλο τον κόσμο πως οι δύο φίλοι επανενώθηκαν. Το βίντεο ανέβηκε από τον πατέρα του παιδιού, με την παρακάτω λεζάντα: «Μία μεγάλη ημέρα με ανάμεικτα συναισθήματα και το πιο όμορφο χαμόγελο που φώτισε το γήπεδο στο τελικό σφύριγμα κι ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο. Κάθε βράδυ πάει για ύπνο με την κάρτα Panini του Σαμαρά και κάθε βράδυ του λέει ότι τον αγαπάει, ενώ μετά από 9 χρόνια επιτέλους συνάντησε ξανά το είδωλό του κι έκλαψε λίγο από ευτυχία. Μέρες σαν τη σημερινή είναι γραφτό να είναι. Ευχαριστώ Celtic xo.»

 

Ο μικρός Τζέι έκανε ένα συγκλονιστικό δώρο στον Σαμαρά | Αθλητικά Ειδήσεις

 

10 χρόνια πριν, ξεκίνησε αυτή η τρυφερή φιλία όταν ήταν ποδοσφαιριστής της Σέλτικ κι ο μικρός Τζέι με σύνδρομο Down ήθελε να γνωρίσει την αγαπημένη του ομάδα κι ιδιαίτερα εκείνον. Ο Γιώργος Σαμαράς, όχι μόνο έκανε την επιθυμία του πραγματικότητα, αλλά τον πήρε μαζί του στο λεωφορείο της αποστολής. Έπειτα, στη λήξη του αγώνα κι εν μέσω πανηγυρισμών για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ο νεαρός οπαδός φώναξε τον Έλληνα παίκτη, ο οποίος έσπευσε να τον κρατήσει στην αγκαλιά του.

 

Ο Γιώργος Σαμαράς και ο μικρός Τζέι συναντήθηκαν μετά από χρόνια - Crash.gr

 

Η σκηνή αυτή έχει χαραχτεί στη μνήμη αλλά κυρίως στην καρδιά μας και προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι το 2014, που ο ποδοσφαιριστής ήταν το τιμώμενο πρόσωπο στη Γιορτή των Κορυφαίων του ΠΣΑΤ στην Αθήνα, κάλεσε τον μικρό του φίλο, που είχε χάσει τον παππού του για να του δώσει δύναμη γι’ αυτό κι είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν ήρθα σήμερα ούτε για το βραβείο, ούτε για τις κάμερες. Ήρθα για τον Τζέι και μόνο για τον Τζέι.»

 

Η ανυπολόγιστης αξίας «κληρονομιά» του «Giorgos»! | eyap.gr

 

Σπουδαίο επίτευγμα να είσαι ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με τόσα διεθνή τρόπαια στο ενεργητικό σου. Ακόμη μεγαλύτερο, όμως, το να μπορείς να γίνεις πρότυπο, πηγή δύναμης κι αισιοδοξίας  για ένα παιδί που σε χρειάζεται. Ταυτόχρονα, το ίδιο σπουδαίο είναι να είσαι ένα υγιές παράδειγμα για όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου και μη, του πλανήτη. Μπορεί να «κρέμασε» τα αθλητικά του παπούτσια, λοιπόν, η ανθρωπιά του όμως συνεχίζει να παραμένει «εν ενεργεία». Έτσι, για να μας θυμίσει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώνει και να προσφέρει χαρά, όχι να προκαλεί μίση κι οπαδική βία.

Συντάκτης: Κυριακή Σεληνιωτάκη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου