Η γνωστή influencer και επιχειρηματίας Ιωάννα Τούνη άνοιξε την καρδιά της, μιλώντας για τις προκλήσεις της μητρότητας και την πίεση που νιώθει τον τελευταίο καιρό. Με αφορμή την καθημερινή της ζωή με τον γιο της, Πάρη, η Ιωάννα δε δίστασε να μοιραστεί τα συναισθήματά της και να στείλει αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες τις μανούλες που περνούν παρόμοιες καταστάσεις.

 



 

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ιωάννα παραδέχτηκε πως νιώθει εξαντλημένη: «Είμαι κομμάτια. Αυτό συζητούσα χθες με τους φίλους μου και με τον Δημήτρη. Νιώθω το τελευταίο διάστημα –ο Πάρης είναι τώρα 17 μηνών– ότι δεν μπορώ να απολαύσω τίποτα. Όπου και να είμαι θα είμαι με ένα άγχος και μια έγνοια ότι είμαι εκεί και κάπως σαν να μην το ζω κιόλας και να τρέχω συνέχεια. Είμαι πάρα πολύ κουρασμένη.»

Παρά την αφοσίωσή της στον γιο της και την προσπάθεια να ισορροπήσει τις επαγγελματικές και προσωπικές της υποχρεώσεις, η Ιωάννα δεν κρύβει την πίεση που νιώθει: «Ξέρω ότι φαίνομαι φουλ δραστήρια, και ότι τα καταφέρνω με το μωρό και είμαι παντού, και δουλεύω και ταξιδεύω και και και… Αλλά η αλήθεια είναι πως περνάω μία από τις πιο πιεστικές και δύσκολες φάσεις της ζωής μου… Νιώθω ότι ενώ τρέχω φουλ, είμαι ανεπαρκής… δεν απολαμβάνω τίποτα, δεν τα καταφέρνω όσο καλά θα ήθελα… κι είμαι εντελώς πελαγωμένη!»

Με αυτά τα λόγια, η Ιωάννα στέλνει ένα μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης σε όλες τις μαμάδες που αντιμετωπίζουν παρόμοια συναισθήματα: «Στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς σε όλες τις μαμάδες. Θέλω να σας πω συμπεθέρες μου ότι όλες έχουμε τα ups & downs μας. Απλά ήθελα να σου θυμίσω ότι δεν είσαι η μόνη που έχει όλα αυτά τα συναισθήματα. Και να σου δώσω ένα μεγάλο φιλί.»

Σίγουρα μια ζωή με πολλά ταξίδια Pr ολων των ειδών, γκλάμουρ, πάρτι και σόσιαλ δε μοιάζει τόσο κουραστική εκ πρώτης, ή επιφανειακά, ωστόσο η ζωή και του καθενός και τα στάνταρτ που έχει θέσει, έχουν πάντα το προσωπικό τους τρέξιμο. Μια μαμά, ειδικά μια μαμά η οποία παραμένει επιτυχημένη επαγγελματίας και δυναμική γυναίκα, καλείται να έρθει αντιμέτωπη με αυτό το θεριό της διαρκούς αίσθησης της ανεπάρκειας, αφού απλώνει χέρι σε 40 μεριές, κάνοντας το καλύτερο που μπορεί σε όλα. Στη βάση της η μητρότητα παραμένει μια ατελείωτη προσπάθεια να κάνεις ζογκλερικά με τις ιδιότητές σου, ως γυναίκα, μητέρα, φίλη, εργαζόμενη και τόσα άλλα, που καμιά φορά απλώς σε καταβάλει. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως έπαψες να κάνεις καλή δουλειά, σημαίνει ότι απλά έπαψες να το πιστεύεις. Κι αυτό ακριβώς μας λέει και η Ιωάννα Τούνη, οπότε κι εμείς της το επιστρέφουμε σαν συμβουλή.