Ο Κώστας Κόκλας είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και ένας πολύ ταλαντούχος ηθοποιός. Μας έχει χαρίσει κάποιους από τους πιο εμβληματικούς χαρακτήρες της ελληνικής TV με πρώτο και καλύτερο τον «Αλέκο» έναν τύπο λαϊκό, με χιούμορ που όπως είπε στη συνέντευξή του στην εκπομπή  «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα»: «Όλοι οι άντρες κρύβουν έναν Αλέκο μέσα τους». Δεν είπε όμως μόνο αυτά στην εκπομπή. Μίλησε και για άλλα σημαντικά, όπως για την περιπέτεια της υγείας του που ήταν ένα καμπανάκι για εκείνον να προσέχει περισσότερο τον εαυτό του αλλά και τη θέση του απέναντι στα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής β1ας.

Μιλώντας για την καριέρα του είπε: «Μου έχει φερθεί πολύ ωραία η ζωή και η καριέρα μου. Παραπάνω από ότι ονειρευόμουν. Αγαπώ πολύ τον Αλέκο από τα “Εγκλήματα”. Είναι ένα κομμάτι που έχουμε όλοι οι άντρες μέσα μας. Δεν τα πήγαινα καλά με την εικόνα μου για πολύ καιρό. Δεν ξέρω για ποιο λόγο».

Αναφορικά για την υγεία του μίλησε για το πόσο τον επηρέασε ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε:«Είμαι ένας προσιτός και φιλικός πατέρας. Η περιπέτεια με την υγεία μου ήταν ένα καμπανάκι ότι θα πρέπει να προσέχω. Πριν δεν πρόσεχα καθόλου, απέφευγα τους γιατρούς, τις εξετάσεις… Ήμουν τυχερός που το προσπέρασα. Αναγκάστηκα μετά να δώσω μεγαλύτερη σημασία σε μένα», είπε στη συνέντευξή του ο ηθοποιός.

 



Δεν παρέλειψε να σχολιάσει από τη δική του θέση τα αυξημένα περιστατικά ενδοοικογενειακής και έμφυλης β1ας. Είναι σημαντικό πρόσωπα τα οποία έχουν αναγνωρισιμότητα και απήχηση να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα ευαισθητοποίησης απέναντι σε αυτή τη μάστιγα. Ο ίδιος λέει τα αυτονόητα, αλλά στις μέρες μας τα αυτονόητα χρειάζεται να τα λέμε ξανά και ξανά προκειμένου το μήνυμα να είναι ξεκάθαρο: Τέλος στη β1α απ’ όπου και αν προέρχεται. Μιλώντας λοιπόν ο Κώστας Κόκλας για τα περιστατικά αυτά δήλωσε:

«Ντρέπομαι, όταν ακούω περιστατικά κακ0π0ίησης γυναικών. Νιώθω άβολα. Δε φταίνε οι γυναίκες, οι άντρες φταίνε. Πρέπει να καταγγέλλονται αυτά τα πράγματα. Το να ασκείς β1α είναι κάτι απαράδεκτο. Πρέπει να σκεφτούμε, θέλουμε κακ0π0ιημένες τις μάνες των παιδιών μας και τα παιδιά μας φοβισμένα; Με πικραίνει αυτή η εκδοχή που έχουμε καλλιεργήσει ότι στο σπίτι ο άντρας είναι μέσα και χτυπάει το χέρι του». 

Καλώς ή κακώς οι άνδρες και οι γυναίκες του σήμερα πρέπει να σκεφτούν, θέλουμε να ζούμε σε φοβισμένες οικογένειες; Θέλουμε να αναπαράγουμε την κακ0π0ίηση; Χρειάζεται ένας άνδρας να επιβάλλει την εξουσία στην οικογένεια μέσα από το φόβο ή είναι ακόμα μία παγίδα της πατριαρχίας που κυριολεκτικά σκ0τώνει; Ο Κώστας Κόκλας δεν ανακαλύπτει τον τροχό με τα λόγια του. Όμως στην εποχή μας αυτά τα «αυτονόητα» πρέπει να παίρνουν αρκετό βήμα για να κανονικοποιηθούν. Δε χρειάζεται να συνηθίσουμε στη β1α, αντίθετα ας συνηθίσουμε στο να την καταδικάζουμε.

 

Πηγή εικόνας: protothema.gr