Αχ καλοκαιράκι! Όλα γίνονται πιο χαλαρά κι ανέμελα στις διακοπές. Μαγιό, αντηλιακό, άμμος στα πατουσάκια, κοκτέιλ και μπιρίτσες στο χέρι. Σφίγγουν και οι ζέστες και το μόνο που θες είναι λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το αγόρι/κορίτσι σου! Κι αν δεν έχεις, που λέει ο λόγος, δε σε νοιάζει, είσαι κουκλάκι ζωγραφιστό που λιάζεται στις ξαπλώστρες και περνάει υπέροχα. Βέβαια, αν έρθει και κάτι καλό, που μας αρέσει, να το διώξουμε; Ε όχι βέβαια! Να γνωριστούμε και να κανονίσουμε τα ραντεβουδάκια μας τα καλοκαιρινά, τα ανέμελα. Κι αν έρθει και δέσει το γλυκό το πάμε κι από Σεπτέμβρη! Για να δούμε όμως και κάποιες ιδέες για καλοκαιρινά ραντεβού που πιθανόν θα μείνουν και στους δύο αξέχαστα. Must have: αντικουνουπικό, αποσμητικό και καλή διάθεση.

 

Συναυλία ή θερινός κινηματογράφος

Τα θερινά σινεμά που μας κρατάνε συντροφιά κι αυτό το καλοκαίρι

Ας ξεκινήσουμε με τα άχαστα κι αγαπημένα. Τώρα που ήρθε το καλοκαιράκι, έχουν ξεκινήσει να γίνονται υπέροχες συναυλίες και φεστιβάλ, η χαλαρή ατμόσφαιρα με μπΙρίτσα στο χέρι, σηκωμένα χέρια με αναπτήρες και δυνατή φωνή να τραγουδά, σίγουρα θα σας φέρει πιο κοντά. Βέβαια, αν τα μουσικά σας γούστα δεν ταιριάζουν καθόλου, εκεί μπορεί να εμφανιστεί πρόβλημα, άλλα και γιατί να μην πάτε σε δύο συναυλίες και να ανακαλύψετε ο ένας τον μουσικό κόσμο του άλλου; Το ίδιο concept έρχεται και στον θερινό κινηματογράφο, ποπ κορν ανά χείρας, το αγαπημένο σου αναψυκτικό, το χέρι του άλλου και η μαγεία της μεγάλης οθόνης.

 

Παραλία

black cat on white and red floral table cloth

Ένα ακόμα μέρος που θα σας ηρεμήσει και θα μπορέσετε να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον, είναι μια όμορφη παραλία. Βουτάς ένα ψυγειάκι, μαγιό, ψάθα, ανάβεις μια φωτιά (με προσοχή) παίρνεις κι ένα ραδιοφωνάκι για την πιο vintage εκδοχή του και στο απόλυτο, την αγαπημένη σου κιθάρα. Εσείς, η θάλασσα, τα αστέρια και η μουσική. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να γνωριστείτε;

 

 

Ποδηλατάδα

person riding on bicycle on road

Εδώ έρχονται τα πιο αθλητικά μας! Παίρνετε τα ποδήλατά σας ή νοικιάζετε, εάν δεν έχετε και κάνετε τις αγαπημένες βόλτες στην πόλη σας και σταματάτε σε σημεία που θέλετε να χαζέψετε παρέα, ή που θέλετε οι ίδιοι να δείξετε ο ένας στον άλλον. Εάν θέλετε κάνετε κι ένα πικνίκ στο πιο όμορφο και ήρεμο σημείο. Νεράκι και κράνος μην ξεχάσετε και καλή σας βόλτα!

 

Wine tasting

silhouette photography of two person holding long-stem wine glasses

Ψάχνεις τα wine bars της πόλης σου, που έχουν αυτή την επιλογή και προσκαλείς τον άλλον σε ένα ταξίδι στον κόσμο του κρασιού! Με ρέγουλα, όμως, γιατί αλλιώς, αντί για ρομαντικό, θα γίνει καταστροφικό! Θα δοκιμάσετε νέες γεύσεις κι αρώματα και θα μάθετε ποιο κρασί να επιλέγετε για να συνοδεύετε το φαγητό σας. Κι αν δεν έχετε wine bar ή κάποιο αγρόκτημα στην πόλη σας, να προσφέρει αυτή την υπηρεσία, υπάρχει πάντα η επιλογή αγαπημένων σας κρασιών και γευσιγνωσίας στο σπίτι σας ή στην ύπαιθρο!

 

Πανηγύρι

Panigiri In Chios: The Absolute Experience | Chios Island Greece

Εδώ πάμε στα λαϊκά- παραδοσιακά κορίτσια κι αγόρια, ή σε αυτά που δεν ξεχνούν ποτέ την παιδική τους ηλικία και το καλοκαίρι στο χωριό. Θα φάτε σουβλάκια και μαλλί της γριάς, καραμελωμένα μηλαράκια και λουκουμάδες με μπόλικο μέλι ή μερέντα. Θα στροβιλίσετε στο ταψί και στα συγκρουόμενα, κυνηγώντας ο ένας τον άλλον. Θα πιείτε χύμα κρασί και θα χορέψετε και λίγο Γωγω Τσαμπά. Θα παίξετε και κανένα παιχνίδι, από ψάρεμα παπακίων έως σκοποβολή για να δείτε ποιος θα κερδίσει και σίγουρα θα γελάσετε πολύ!

 

Ιππασία

silhouette photography of horse riders on trees

Ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο άθλημα δεν το έχουμε όλοι. Αλλά σε πολλά μέρη, διάσπαρτα σε όλη την Ελλάδα, ιππικοί όμιλοι προσφέρουν βόλτες με τα άλογα σε όμορφα ειδυλλιακά τοπία και εκπαίδευση για το πώς να μπορέσεις να ιππεύσεις. Μπορεί να είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία και για τους δύο. Θα χαλαρώσετε παρέα στη φύση, θα δείτε μέρη πρωτόγνωρα, και θα γνωρίσετε τα υπέροχα ευγενικά πλάσματα που λέγονται άλογα.

 

Μαθήματα μαγειρικής

sliced vegetables on brown wooden chopping board

Αυτό μπορεί να γίνει και στο σπίτι, σε πολλές εκδοχές του, άλλες πιο ρομαντικές κι άλλες πιο κίνκι. Αφήστε ο ένας τον άλλον να δοκιμάσει νέες γεύσεις και να δείξετε το ταλέντο σας στην κουζίνα. Εάν, πάλι, το μαγείρεμα δεν είναι το δυνατό σας σημείο, υπάρχουν εστιατόρια και μπιστρό που προσφέρουν μαθήματα μαγειρικής για αρχάριους. Λίγο κρασάκι, λίγη μουσική και το μάθημα ξεκινά. Βυθιστείτε σε μυρωδιές υφές κι αρώματα και κατακτήστε μαζί μια νέα σπεσιαλιτέ!

 

Εθελοντισμός

a person's legs and feet in the sand

Κομματάκι περίεργο για ραντεβού, ίσως φανεί αυτό τώρα! Η συγκεκριμένη πράξη, όμως, είναι ό,τι πιο όμορφο μπορεί ένας άνθρωπος να προσφέρει, είτε αποφασίσει να το κάνει μόνος του, είτε με κάποιον άλλο μαζί του. Πάρτε μέρος σε μια φιλανθρωπική κίνηση και δείτε τον εαυτό σας να βάζει ένα μικρό λιθαράκι για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη και θα σας φέρει πιο κοντά.

Το κύριο είναι να έχετε τη θέληση να δείτε και να γνωρίσετε ο ένας τον άλλον, να νοιαστείτε γι’ αυτά που αρέσουν ενθουσιάζουν και κάνουν τον άλλον να χαμογελά, να θέλετε να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες οι οποίες δε χρειάζονται πάντα ένα σκασμό λεφτά. Το θέμα είναι να χαμογελούν και τα μάτια. Αυτά καθρεφτίζουν, άλλωστε, τα πάντα.

Συντάκτης: Ισμήνη Κ.