Μέσα στον σάλο των τελευταίων ημερών για την υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία ερευνάται ο Αντώνης Ρέμος, η Υβόννη Μπόσνιακ εξέφρασε την υποστήριξή της στον σύζυγό της. Σε μια λιτή αλλά ουσιαστική ανάρτηση στο Instagram, η Μπόσνιακ δημοσίευσε μια φωτογραφία του τραγουδιστή στη σκηνή, την ώρα που τραγουδάει, συνοδευόμενη από το μήνυμα: «Μαζί σου μέχρι το τέλος του κόσμου», κάνοντας έμμεση αναφορά σε ένα από τα τραγούδια του και στέλνοντας προς όλους το μήνυμά τους.

 

remosivoni

 

Δήλωση Αντώνη Ρέμου μέσω Instagram

Ο Αντώνης Ρέμος, λίγες ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή του, στην οποία καταφέρθηκε εναντίον των Αρχών για διαρροές και ψευδείς πληροφορίες, ανάρτησε βίντεο στο Instagram όπου δήλωσε πως δε φοβάται και δεν έχει να κρύψει τίποτα. Στο βίντεο ανέφερε:

«Φιλαράκια μου καλησπέρα. Τα τελευταία 24ωρα αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη κατάσταση. Θέλω απλά να δηλώσω ότι έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μου και στις ελεγκτικές αρχές ότι όλες οι εξηγήσεις και όλα τα δικαιολογητικά θα δοθούν για να ξεκαθαριστεί και αυτή η κατάσταση.» Ο τραγουδιστής ενημέρωσε επίσης ότι οι επερχόμενες συναυλίες του, ξεκινώντας από τη Δευτέρα στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθούν κανονικά, προσκαλώντας τους θαυμαστές του να παρευρεθούν.

 

 

Τι προηγήθηκε

Πηγές της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ανέφεραν ότι υπάρχει πόρισμα 20 σελίδων με στοιχεία για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε ό,τι αφορά τον ίδιο και σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος. Το πόρισμα αυτό έχει σταλεί στους οικονομικούς εισαγγελείς πριν από έναν μήνα. Οι έρευνες αποκάλυψαν ότι ο τραγουδιστής είναι ιδιοκτήτης εταιρείας που εισάγει καφέ, δραστηριότητα η οποία υποτίθεται πως θεωρείται ιδανική για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, χωρίς να έχουν βγει στο φως παραπάνω πληροφορίες. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο Ρέμος, ως πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Ηρακλής, δεν έχει πληρώσει το μερίδιο που του αναλογεί από τα 13 εκατ. ευρώ χρέη της ομάδας.

 



 

Απάντηση Αντώνη Ρέμου

Στην ανακοίνωσή του, ο Αντώνης Ρέμος υπογράμμισε πως δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά ερευνώμενος, και κατηγόρησε τις Αρχές για διαρροή ψευδών πληροφοριών, τονίζοντας ότι δεν έχει διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή και ότι έχει υποβληθεί σε πολλούς ελέγχους χωρίς να διαπιστωθεί παραβατική συμπεριφορά. Εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει εξηγήσεις άμεσα και να αντικρούσει τις κατηγορίες.

Ο Αντώνης Ρέμος διαβεβαίωσε τους θαυμαστές του ότι θα συνεχίσει κανονικά τις συναυλίες του, καλώντας τους να τον στηρίξουν. «Δεν έχω τίποτα να κρύψω και να φοβηθώ. Συνεχίζουμε και σας περιμένω στις συναυλίες να τα πούμε από κοντά», κατέληξε στο βίντεό του ο τραγουδιστής.

 

Ολόκληρη η επίσημη ανακοίνωση του Αντώνη Ρέμου

«Έδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους Δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ -τάχιστα- να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες.

Έναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών σε βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον Ποινικό Νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Όλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δε θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου.»

 

Πηγή φωτογραφίας: Hello Magazine