Άλλη μια μέρα που η Ελλάδα δεν παίρνει βραβείο στη συμπερίληψη, τη βοήθεια ατόμων με αναπηρία και την ευγένεια. Άλλη μια μέρα που η ματσίλα και ο ανδρισμός κερδίζει έδαφος, αυτή τη φορά με πρωταγωνιστές έναν τραμπ0ύκο οδηγό ταξί και έναν άτυχο άνθρωπο, που στην προσπάθειά του να βοηθηθεί και απλά να πάει στον προορισμό του, βρέθηκε να είναι θύμα ξυλ0δαρμ0ύ. Και αυτό γιατί; Δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη αφορμή για να πέσεις θύμα βiας στην Ελλάδα. Φτάνει να είσαι γυναίκα, ή αλλοδαπός ή τουλάχιστον να μοιάζεις με κάτι από αυτά. Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται ο 66χρονος Σταμάτης Κουτσούπης μετά από την επίθεση που υπέστη από τον οδηγό ταξί στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Κουτσούπης, βγαίνοντας από νοσοκομείο στην οδό Πειραιώς, κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια για να βρει ταξί και να επιστρέψει σπίτι του. Λόγω της λαρυγγεκτομής που έχει υποβληθεί, δεν μπορεί να μιλήσει και παρουσίασε γραπτό σημείωμα στον οδηγό ταξί που έλεγε: «ΗΣΑΠ Κάτω Πατησίων σας παρακαλώ». Ο οδηγός, θεωρώντας ότι ο 66χρονος είναι τουρίστας, προσπάθησε να τον αποφύγει λέγοντας ότι δε γνωρίζει την τοποθεσία. Ο κ. Κουτσούπης άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού για να του δείξει άλλο σημείωμα που έγραφε: «Σας παρακαλώ, δεν είμαι καλά, θα σας δείξω εγώ πώς θα πάμε».



Σύμφωνα με την καταγγελία του κ. Κουτσούπη στο Mega, ο οδηγός ταξί του επιτέθηκε και τον χτύπησε. Μετά την επίθεση, ο κ. Κουτσούπης σηκώθηκε αβοήθητος και πήγε στο ΑΤ Ομονοίας για να υποβάλει μήνυση. Με γραπτό σημείωμα, εξήγησε στους αστυνομικούς τι είχε συμβεί, παρέχοντας τον αριθμό πινακίδας του ταξί. Η σύντροφος του 66χρονου αναφέρει ότι οι αστυνομικοί τον συμβούλευσαν να μην καταθέσει μήνυση.

Όταν ο κ. Κουτσούπης επέστρεψε σπίτι του, η σύντροφός του κάλεσε τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία τους προέτρεψε να επιμείνουν στην υποβολή μήνυσης. Το βράδυ της Παρασκευής, υπέβαλαν τη μήνυση και ενημέρωσαν τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί για το περιστατικό. Ο ταμίας του ΣΑΤΑ, Θεόδωρος Μάζης, δήλωσε: «Το ταξί ανήκει σε δύο ιδιοκτήτες, και δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Θα προσπαθήσουμε να τους εντοπίσουμε και να προχωρήσουμε στις απαραίτητες ενέργειες».

Ο 66χρονος αναμένει την τιμωρία του οδηγού που τον επιτέθηκε και δηλώνει ότι μπορεί να αναγνωρίσει τον δράστη εφόσον βρεθεί και κληθεί να καταθέσει ενώπιον των αρχών. Στην Ελλάδα που 66χρονος άνδρας πέφτει θύμα ξυλ0δαρμ0ύ από ταξιτζή – λίγα μέτρα δίπλα από το ΑΤ Ομονοίας με κύριο κίνητρο την ξεν0φ0βία και το μίσ0ς, μας θυμίζει και άλλα περιστατικά που έγραψαν «μαύρη» ιστορία στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τους «νοικοκυραίους» που τραμπούκισαν θανάσιμα τον Ζακ Κωστόπουλο. Η βiα άλλωστε έχει το ίδιο πρόσωπο όπως και αν εκδηλώνεται. Ευχόμαστε να τιμωρηθεί ο δράστης και να σταματήσουμε επιτέλους να βλέπουμε και να ανεχόμαστε την ανεξέλεγκτη βiα – απ΄ όπου και αν προέρχεται.