Πολλά έχουν γραφτεί για το παιχνίδι ρόλων. Ντύσου κουνελάκι, έλα να παίξουμε το γιατρό. Ωραία όλα αυτά στα λόγια αλλά στην πράξη για κάποιους το όλο παιχνίδι ρόλων είναι εντελώς άβολο και ντeκαβλέ τολμώ να πω. Και όσο και να φαντάζεσαι ότι θα γυρίσεις μία τέλεια ερwτική σκηνή όπου θα είσαι ο Denzel Washigton και θα σώζεις το αμόρε από έκρηξη πυρhνικών και παράλληλα θα κάνετε καυτό έρωτα….καταλήγεται στα bloopers από τα «Φιλαράκια» να γελάτε με τις αυτοσχέδιες στολές σας. Είναι το role – playing για όλους; Όχι δεν είναι.

Και πριν προλάβεις να μου πεις το αντίθετο δώσε μου κάποιες «γραμμούλες» για να στο επιχειρηματολογήσω.

Είσαι με το αίσθημα, και σου προτείνει ή προτείνεις να δοκιμάσετε παιχνίδι ρόλων. Πχ: υδραυλικός και πελάτισσα/νοικοκυρά.

1. Μπορεί στη σκέψη να φαντάζει ωραίο, αλλά κάποιος ενδέχεται να ζηλέψει και να πάει όλο τέρμα λάθος. Δηλαδή δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν συζητήσεις με επίκεντρο το γιατί φαντασιώνεσαι έναν υδραυλικό και όχι εμένα; Μήπως δε σε καλύπτω;

 

2. Για να δημιουργηθούν οι ιδανικές συνθήκες για το role playing, θα χρειαστεί προετοιμασία και σκέψη. Τι θα βάλω; Θα χτυπήσεις το κουδούνι και θα φέρεις και βαλιτσάκι με εργαλεία μαζί; Να αφήσω τη βρύση να τρέχει για να φανεί πιο πειστικό; Και όταν θα τα κάνουμε όλα αυτά τι θα πούμε; Όλη αυτή η υπερ-ανάλυση που ενδεχομένως θα προκύψει, πάει κόντρα στον αυθορμητισμό που χαρακτηρίζει τις ερwτικές συνευρέσεις, και πόσο μάλλον τις πετυχημένες.

 

3. Πολύς κόσμος, άντρες και γυναίκες, δεν είναι ιδιαίτερα ομιλητικοί στο κομμάτι του σ3ξ. Παρόλα αυτά, προτείνοντάς τους το ταίρι τους κάτι τέτοιο, μπορεί να συμφωνήσουν στη δοκιμή. Και εδώ αρχίζει το οξύμωρο σχήμα. Το role playing βασίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στην ατμόσφαιρα που θα χτίσεις. Στο κάτω-κάτω υποδύεσαι ρόλο, αν δε μιλήσεις πώς θα πάρεις το βραβείο;

 

4. Υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσεις σε αυτή τη δοκιμή, για να δώσεις την ευχαρίστηση στο αμόρε, να πραγματοποιήσεις τη φαντασίwση. Μάντεψε πώς θα πάει αυτό και γιατί είναι λάθος. Και όχι μόνο λάθος σχετικά με το role playing αλλά και γενικά.

 

5. Είναι εν μέρει στερεοτυπικό. Ντύσου δασκάλα ή ντύσου νοσοκόμα. Γιατί ως γνωστόν τα επαγγέλματα αυτά, τα λειτουργήματα αυτά, εμφανίζονται με μίνι και ζαρτιέρες για να διδάξουν ή να σου πάρουν την πίεση, στις ατελείωτες βάρδιές τους. Λογικό ε;

 

6. Και βασιζόμενη στο προηγούμενο, να σου πω και το άλλο. Πολύ προπαγάνδα δε μαζεύτηκε; Μήπως μπήκε η βιομηχανία των ερwτικών ταινιών σε τέτοιο βαθμό στη ζωή μας που τη βάλαμε μέσα στην κρεβατοκάμαρά μας; Το ότι αναπαράγεται κάτι σε εκείνη τη σφαίρα δε σημαίνει ότι είναι οκ για όλους να το αναπαράγουν  και στη σφαίρα της πραγματικότητας ούτε ότι θα αποτελέσει κάτι το πετυχημένο για μας.

Σε κάλυψα;;;

Συντάκτης: Κωνσταντίνα Νάκου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη