Μερικοί άνθρωποι απλά φοβούνται τη δέσμευση και τις μακροχρόνιες σχέσεις. Όσο κι αν προσπαθούν, οι άνθρωποι αυτοί τρέπονται σε φυγή στη σκέψη ότι θα δεσμευτούν με ένα άτομο για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η αστρολογία μας επιτρέπει να διεισδύουμε και να αποκωδικοποιούμε πιο βαθειά στοιχεία της προσωπικότητάς των ανθρώπων. Έτσι, βασισμένοι στα ζωδιακά χαρακτηριστικά, βρήκαμε ποια 6 ζώδια δυσκολεύονται περισσότερο να διατηρήσουν μία μακροχρόνια και ουσιαστική σχέση.

 

Τοξότης

Έχουν μια ψυχή με ελεύθερο πνεύμα που δεν είναι κολλημένη σε ένα μέρος. Τους αρέσει να ταξιδεύουν και να δοκιμάζουν νέες δυνατότητες και ευκαιρίες. Ως εκ τούτου, η ιδέα να δεσμευτούν σε ένα άτομο και να κολλήσουν σε ένα μέρος ατελείωτα τους φοβίζει. Οι Τοξότες απλά δεν μπορούν να δημιουργήσουν ουσιαστικές σχέσεις.

 

Υδροχόος

Κρατούν κρυμμένο το συναισθηματικό και εκφραστικό κομμάτι τους. Είναι πολύ επιφυλακτικοί στο να αφήσουν κάποιον να γνωρίσει τον πραγματικό τους εαυτό. Οι Υδροχόοι γίνονται παρανοϊκοί όταν οι άνθρωποι αρχίζουν να τους φέρονται με εγγύτητα και αυτό τους απομακρύνει εντελώς από το κομμάτι της δέσμευσης. Απομακρύνονται από τη στιγμή που νιώθουν να ασφυκτιούν και ότι τα πράγματα αρχίζουν και «σοβαρεύουν» μέσα στη σχέση.

 

Δίδυμος

Δεν μπορούν να παραμείνουν σε μια ουσιαστική σχέση για πολύ καιρό. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο εαυτός τους, βάζουν πρώτα το εγώ τους και συχνά πέφτουν στην παγίδα να ξεχνούν να ακούσουν ή να κατανοήσουν τα συναισθήματα του συντρόφου τους. Δεν αισθάνονται την ανάγκη να θεωρούν τον σύντροφό τους πάνω από τον εαυτό τους και αυτό συχνά οδηγεί σε φρικτούς χωρισμούς.

 

Κριός

Ενεργούν πολύ παρορμητικά σε κάθε είδους καταστάσεις. Είναι πολύ δύσκολο γι’ αυτούς να μείνουν για πολύ καιρό σε μια μόνο σχέση, επειδή αναζητούν συνεχώς τρόπους για να αισθάνονται περιπετειώδεις και δραστήριοι στη ζωή.

 

Παρθένος

Αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα στη διατήρηση των σχέσεων με τους ανθρώπους. Προτιμούν να μένουν κλειστοί στους ανθρώπους γιατί δε θέλουν να πληγωθούν. Προτιμούν να μείνουν μόνοι παρά να νιώσουν τον πόνο του αποχωρισμού.

 

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί δυσκολεύονται εξαιρετικά να εμπιστευτούν κάποιον. Ακόμα και αν ένα άτομο αποδείξει την αφοσίωσή του σε αυτό το ζώδιο, ένα μικρό μέρος του θα αναρωτιέται πάντα αν θα προδοθεί ή όχι. Αυτές οι μικρές ανασφάλειες τρυπώνουν στο μυαλό τους τόσο πολύ, που καταλήγουν να καταστρέφουν μια καλή σχέση που ήδη έχουν.

 

Πηγή κεντρικής εικόνας: portojofre.com.br