Υπάρχει κάτι βρωμερό στο νερό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού – και όχι, δε μιλάμε για το αποχετευτικό σύστημα του Παρισίου ή μάλλον… γι’ αυτό ακριβώς μιλάμε! Μια έρευνα της Wall Street Journal αποκάλυψε αυτό που αποκαλεί «ένα από τα πιο βρώμικα μυστικά των Ολυμπιακών Αγώνων»: Όλοι κατουράνε στην πισίνα.  Σωστά. Οι καλύτεροι κολυμβητές του κόσμου, η ελίτ του αθλήματός τους, όλοι κατουράνε στην πισίνα. Και δεν τους πειράζει να το παραδεχτούν. «Έχω κατουρήσει πιθανότατα σε κάθε πισίνα που έχω κολυμπήσει», δήλωσε στην εφημερίδα η τρεις φορές Ολυμπιονίκης των ΗΠΑ και πρώην χρυσή Ολυμπιονίκης Λίλι Κινγκ,. «Έτσι είναι τα πράγματα.»

Τη δική του εξομολόγηση έκανε επίσης στον δημοσιογράφο της εφημερίδας La Défense Arena ο αθλητής της πεταλούδας Ζακ Χάρτινγκ, ο οποίος εκπροσώπησε την ομάδα των ΗΠΑ στους Αγώνες του Τόκιο πριν από τρία χρόνια. Ο Χάρτινγκ θυμήθηκε την πρώτη φορά που κατούρησε σε αγώνα, σε ένα πολιτειακό πρωτάθλημα λυκείου στην Αλαμπάμα, όταν συνειδητοποίησε ότι δε θα είχε χρόνο να πάει στην τουαλέτα επειδή φορούσε ήδη την εξαιρετικά στενή αγωνιστική του στολή.

Οι κολυμβητές επιμένουν ότι δεν είναι μόνο η «έλλειψη ευπρέπειας» που τους κάνει να κατουράνε στην πισίνα. «Σε σημαντικούς αγώνες, οι κολυμβητές ενυδατώνονται μέχρι την τελευταία δυνατή στιγμή, ενώ παράλληλα φορούν εξαιρετικά στενές στολές που προορίζονται να συμπιέζουν το σώμα τους στο πιο υδροδυναμικό σχήμα. Αυτός είναι ένας επικίνδυνος συνδυασμός», εξηγεί το Journal. Και παρόλο που όλοι το κάνουν, προσπαθούν να ακολουθούν έναν απλό κανόνα αν χρειαστεί να κατουρήσουν στην πισίνα: να μην το κάνουν όταν κάποιος είναι ακριβώς πίσω τους. «Ποτέ δε θέλεις να κολυμπήσεις μέσα από ένα ζεστό σημείο», δήλωσε ο ελεύθερος αθλητής και τέσσερις φορές Ολυμπιονίκης Κάλεν Τζόουνς.

Εντάξει κι όλος αυτός ο ντόρος ότι άμα τα κάνεις στην πισίνα φαίνεται γύρω σου είναι ένας μύθος; Ας μείνει παρακαλώ αυτή συνήθεια μόνο στις αθλητικές διοργανώσεις.

 

Πηγή εικόνας: Swim Ireland