Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε σήμερα κοντά στην Αυλίδα, όταν επιβατικό τρένο συγκρούστηκε με φορτηγό όχημα, με αποτέλεσμα δύο άτομα να τραυματιστούν ελαφρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ατύχημα συνέβη στην περιοχή της Γλύφας όταν φορτηγό εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές. Εκείνη την ώρα, περνούσε η αμαξοστοιχία 1551 της Hellenic Train, που εκτελούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Αθήνα, με περίπου 130 επιβάτες.

 

 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Hellenic Train, το φορτηγό εξετράπη της πορείας του στον περιφερειακό δρόμο πλησίον της Αυλίδας και έπεσε στις γραμμές του τρένου, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τη διερχόμενη αμαξοστοιχία. Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκαν ελαφρά ένας επιβάτης του τρένου και ο οδηγός του φορτηγού.

 

 

Η αστυνομία και η πυροσβεστική έσπευσαν αμέσως στο σημείο για τον απεγκλωβισμό των επιβατών της αμαξοστοιχίας και του φορτηγού οχήματος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, ενώ δεν αναφέρθηκαν άλλοι σοβαροί τραυματισμοί. Οι φωτογραφίες από τη σύγκρουση κόβουν την ανάσα κι ανασύρουν στον νου της φριχτές εικόνες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, μιας κι ακόμα στέκει εξαιρετικά νωπό στη μνήμη μας, την ίδια στιγμή που το ένα μετά το άλλο, μικρο-περιστατικά συγκρούσεων με πρωταγωνιστές τα τρένα συνεχίζουν να συμβαίνουν ανά διαστήματα στη ζώρα μας.

 

 

Για την απομάκρυνση των επιβατών, έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στον προορισμό τους. Ωστόσο, η κυκλοφορία στον κεντρικό δρόμο της περιοχής έχει διακοπεί και έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων, με τα αυτοκίνητα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το in.gr.

 

 

Οι αρχές διερευνούν τα αίτια του ατυχήματος, ενώ η Hellenic Train βρίσκεται σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στις σιδηροδρομικές γραμμές.