Έχεις υποψίες και δεν ξέρεις πώς να το επιβεβαιώσεις;

Έχεις βάλει τους κολλητούς να κατασκοπεύουν χωρίς αποτέλεσμα;

Είσαι ένα βήμα πριν πιάσεις τον άπιστο αλλά καταφέρνει και ξεφεύγει;

Κι όμως, υπάρχει μια επιχείρηση που κάνει ακριβώς αυτό: Πιάνει τον απιστο.

Τα τελευταία 20 χρόνια, η ομάδα Phoenix Squad εργάζεται σκληρά για την αποκάλυψη άπιστων συντρόφων στο μέρος που δραστηριοποιούνται τα μέλη της, το Περού. Σύμφωνα με την ιδρύτρια Jessica Melina, η ομάδα έχει διαλευκάνει πάνω από 10.000 υποθέσεις τις τελευταίες δύο δεκαετίες, χρησιμοποιώντας μια ποικιλία εργαλείων και τεχνικών, από την παλιομοδίτικη δουλειά -παίρνω κιάλι και κοιτάω από το απέναντι πεζοδρόμιο- μέχρι την παρακολούθηση με drones και μικροσκοπικές κρυφές κάμερες (υπερπαραγωγή όχι αστεία).

Αν και η ομάδα Phoenix Squad δεν κάνει διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, όταν πρόκειται για κέρατο, έχει μια ιδιαιτερότητα- από την αρχή της ίδρυσής της, τα μέλη της είναι αποκλειστικά γυναίκες, επειδή η Melina πιστεύει ότι είναι πιο κατάλληλες γι’ αυτού του είδους τη δουλειά. «Αποφάσισα να δημιουργήσω τη δική μου ομάδα ντετέκτιβ, αλλά αποτελούμενη μόνο από γυναίκες, επειδή συνειδητοποίησα ότι αυτές παρέχουν καλύτερα αποτελέσματα», δήλωσε στην εφημερίδα La República, προσθέτοντας ότι μπορούν να περνούν απαρατήρητες, να καμουφλάρονται καλύτερα και να λύνουν τα προβλήματα πολύ πιο γρήγορα.

 

 

Κι αν αναρωτιέσαι για το πώς γεννήθηκε αυτή η λαμπρή ιδέα για την ομάδα Phoenix Squad, μάθε ότι γεννήθηκε από την ανάγκη της κοινότητας και συγκεκριμένα κάποιων γυναικών, να συγκεντρώσουν στοιχεία για την απιστία σε διαδικασίες διαζυγίου, έτσι ώστε να διεκδικήσουν την επιμέλεια των παιδιών. Έχοντας συνεργαστεί με τον θείο της η ιδιοκτήτρια, ο οποίος ήταν ντετέκτιβ, αποφάσισε να καλύψει αυτό το κενό στην αγορά με μια αποκλειστικά γυναικεία ομάδα ντετέκτιβ. Εμείς ιδέες ρίχνουμε, εσείς μπορείτε να τις εκμεταλλευθείτε.

Η Ada Hinostroza, μία από τις κορυφαίες ντετέκτιβ της ομάδας Phoenix, δήλωσε στο RPP ότι κάθε υπόθεση είναι διαφορετική, αλλά σε απλές περιπτώσεις, η ομάδα μπορεί να βρει τα στοιχεία που χρειάζονται μέσα σε λίγες ώρες. Το ρεκόρ τους μέχρι στιγμής είναι η επίλυση μιας υπόθεσης απιστίας σε μόλις τέσσερις ώρες. Ψεκάστε, σκουπίστε, χωρίσατε.

 

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Ομάδα Φοίνιξ τα τελευταία 20 χρόνια, οι γυναίκες είναι σημαντικά πιο άπιστες από τους άνδρες. Η ντετέκτιβ Λιζ Ροντρίγκεζ ισχυρίζεται ότι το 70% των υποθέσεων που χειρίζονται, σε αντίθεση με το κλισέ που θα περίμενε κανείς να ισχύει, αφορούν άπιστες γυναίκες, σε σύγκριση με μόλις το 30% των ανδρών. Η ιδρύτρια Jessica Melina επισημαίνει επίσης ότι, τα τελευταία δύο χρόνια, από τις 10 υποθέσεις που ερευνούσε ανά εβδομάδα, οι 8 αφορούσαν γυναίκες που απάτησαν τους συντρόφους τους, οι οποίες κατά κανόνα είναι πιο δύσκολο να ανιχνευθούν.

Αν και τεχνικά πρόκειται για μια δουλειά, τα μέλη της ομάδας Phoenix Squad θεωρούν τους εαυτούς τους υπερασπιστές της μονογαμίας, κυνηγώντας απατεώνες άνδρες και γυναίκες σε όλο το Περού. Τώρα αν ποτέ τους έφερνε ο δρόμος προς Ελλάδα, ας ρίξουν μια ενημέρωση, όχι για εμάς, για κάτι φίλους από το χωριό, δεν τους ξέρετε.