Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής έγραψαν ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών και μας γέμισαν χαρά και υπερηφάνεια με ακόμη μία μέρα εξαιρετικών επιδόσεων εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς. Αυτή η επιτυχία αποτελεί το πέμπτο μετάλλιο της Ελλάδας στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων στην κωπηλασία, και ήρθε μετά από έναν σπουδαίο αγώνα και μία ανωτέρου επιπέδου εμφάνιση των δύο αθλητών που ήρθαν για να σαρώσουν.

 

Παρίσι 2024: Χάλκινο μετάλλιο για τους Γκαϊδατζή - Παπακωνσταντίνου στην κωπηλασία | Euronews

 

Ο αγώνας

Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες ξεκίνησαν τον αγώνα δυναμικά, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στα αρχικά στάδια. Κατά τη διάρκεια της κούρσας, κατάφεραν να παραμείνουν σταθερά στη ζώνη των μεταλλίων κι έφτασαν μία ανάσα από το ασημένιο μετάλλιο. Τελικά, η εξαιρετική τους προσπάθεια τους χάρισε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, το οποίο καλωσόρισαν με μια αγκαλιά μετά το τέλος της κούρσας.

 



 

Η σημασία της διάκρισης

Αυτό το μετάλλιο είναι το τρίτο για την Ελλάδα στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο και το χάλκινο του Θοδωρή Τσελίδη στην κατηγορία των 90 κιλών στο τζούντο. Συνολικά, η Ελλάδα έχει κατακτήσει 124 μετάλλια στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, επιβεβαιώνοντας τη συνεχή παρουσία και τις σημαντικές επιτυχίες της στον παγκόσμιο αθλητισμό. Είμαστε έτοιμοι και για τα επόμενα κι ευχαριστούμε πολύ τους κορυφαίους αθλητές μας, που μας χαρίζουν χαμόγελα και μας θυμίζουν να αγαπάμε αυτή τη χώρα, που καμιά φορά μας το κάνει λιγάκι δύσκολο.