Για σένα που ψάχνεις μία μίνι ή και μεγαλύτερης διάρκειας απόδραση, κάτι ελληνικό αλλά και με έναν αέρα εξωτικής ομορφιάς, σου έχω την τέλεια ιδέα. Ο λόγος για το όμορφο ψαροχώρι που ακούει στο όνομα Σύβοτα και βρίσκεται σε απόσταση 24 χιλιομέτρων από την πόλη της Ηγουμενίτσας, είναι αυτό που ψάχνεις για να χαλαρώσεις αλλά και να διασκεδάσεις. Ένας προορισμός με καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, με όμορφα τοπία κι απίστευτες δόσεις πρασίνου και γαλάζιου, ένας επίγειος παράδεισος, που θυμίζει και κάτι λίγο από Καραϊβική.

Στα Σύβοτα θα βρεις πιο καθαρά και δροσερά νερά, ωστόσο αν είσαι επιρρεπής στο κρύο να ξέρεις πως την πρώτη φορά ένα σοκ θα το πάθεις, μιας και τα νερά της περιοχής χαρακτηρίζονται από κρύα ως παγωμένα. Πάμε να σου πω σε ποιες παραλίες θα απολαύσεις, λοιπόν, τις βουτιές σου αλλά και τον ήλιο, με προσοχή βέβαια τον δεύτερο.

 

Μπέλα Βράκα

Μπέλα Βράκα: Η ωραία των Συβότων | travel.gr

Πηγή φωτογραφίας: travel.gr

Πρώτη φυσικά η Μπέλα Βράκα, η παραλία που ενώνει τα Σύβοτα με το νησί Μουρτεμένο. Είναι και αυτή που έχει την περισσότερη αναγνωρισιμότητα. Τι το ιδιαίτερο έχει; Περνάς στο νησάκι περπατώντας μέσα στη θάλασσα μιας και είναι αρκετά ρηχά τα νερά της. Το πιο ιδιαίτερο όμως χαρακτηριστικό της, είναι το ροζ χρώμα της άμμου, που οφείλει το χρώμα της στο κοκκινόχωμα που είναι πλούσιο στην περιοχή. Αν θέλεις να την απολαύσεις καλό είναι να την επισκεφτείς νωρίς το πρωί και ας έχεις προμηθευτεί ομπρέλα και παπούτσια θαλάσσης. Όσον αφορά νερό και σνακ προαιρετικά ας έχεις μαζί σου, μιας και στην παραλία υπάρχει πλωτό μπαρ.

 

Πισίνα

Σύβοτα: Η παραλία που είναι Πισίνα όνομα και πράγμα

Πηγή φωτογραφίας: Exploring Greece

Τιρκουάζ και διάφανα νερά που σε κάνουν να νιώθεις πως κολυμπάς σε μία πισίνα που δημιούργησε η φύση. Θα τη βρεις στο ακατοίκητο νησί Μαυρονόρος ή αλλιώς Μούρτος. Τα βράχια στο πίσω μέρος της θα σου προσφέρουν σκιά μετά το μεσημέρι. Είναι προσβάσιμη μόνο μέσω θαλάσσης με καραβάκια που φεύγουν από τα Σύβοτα σε τακτά χρονικά διαστήματα, είτε με δική σου βάρκα. Δεν είναι οργανωμένη, για αυτό αν θα την επισκεφτείς χρειάζεται να φροντίσεις να έχεις και τον κατάλληλο εξοπλισμό.

 

Μέγα ή Μεγάλη Άμμος

Μέγα Άμμος ~ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πηγή φωτογραφίας: ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο των Συβότων και με κατεύθυνση προς Πέρδικα, θα συναντήσεις την παραλία Μέγα ή Μεγάλη Άμμο. Μια παραλία με μικρό βότσαλο αντί για άμμο και νερά πεντακάθαρα και δροσερά. Είναι ιδανική είτε την επισκεφτείς με την παρέα σου, είτε με την οικογένειά σου. Είναι οργανωμένη και διαθέτει ομπρέλες, ξαπλώστρες, beach bar και θαλάσσιο σπορ. Είναι εύκολα προσβάσιμη με αμάξι, αλλά για να βρεις parking πρέπει να είσαι εκεί από νωρίς το πρωί.

 

Μικρή Άμμος

Μικρή Άμμος, Νομός Θεσπρωτίας

Πηγή φωτογραφίας: Μικρή άμμος

Ένα χιλιόμετρο μακριά από τη Μέγα Άμμο βρίσκεται η Μικρή Άμμος. Εδώ θα βρεις κρυστάλλινα νερά και μια αμμουδιά με ψιλό και χοντρό βότσαλο. Αν και μικρή παραλία είναι γεμάτη ζωή, οργανωμένη και με beach bar. Είναι δημοφιλής κυρίως στους νέους.

 

Μέγα Ντράφι

Μέγα Ντράφι τριπλή παραλία Θεσπρωτία δροσερά νερά | travel.gr

Πηγή φωτογραφίας: travel.gr

Αν πάλι ψάχνεις την άγρια ομορφιά, το Μέγα Ντράφι είναι για σένα. Χοντρή άμμος, βότσαλο αλλά κι εκπληκτικά νερά. Κι αν η ακατέργαστη γοητεία της παραλίας σε παραπέμπει στο συμπέρασμα πως θα είναι και ανοργάνωτη, κάνεις λάθος. Θα βρεις μια οργανωμένη παραλία με καντίνα, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Ενώ αν προτιμάς να ζήσεις την εμπειρία της στο έπακρο, μπορείς να στρώσεις την πετσέτα σου στο Μικρό Ντράφι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

 

Οι επιλογές διαμονής είναι πολλές και καλές, αφού η περιοχή αναπτύχθηκε κι είναι γεμάτη τουρίστες. Εμείς ξεχωρίσαμε μερικά από αυτά να σου δείξω.

 

Ornella beach resort and villas (hotelornella.gr)

Ornela Beach Resort & Villas, Σύβοτα (ενημερωμένες τιμές για το 2024)

Τι θέλεις στις διακοπές σου δωμάτιο με θέα τη θάλασσα. Αυτή η ξενοδοχειακή μονάδα είναι αυτό που χρειάζεσαι. Ιδανικό για μια οικογενειακή αλλά και για μία ρομαντική απόδραση. Τα δωμάτια του σου προσφέρουν απίστευτη θέα στη θάλασσα, ενώ κάποια διαθέτουν και ιδιωτική πισίνα, ενώ αν δε θέλεις να ψάχνεις παραλίες μπορείς να κάνεις χρήση της μικρής παραλίας που μισθώνει το ξενοδοχείο. Στα συν του το πλούσιο πρωινό που καλύπτει πλήρως τις διατροφικές ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη.

 

Casa Matina (casamatina.gr)

Casa Matina, GcollectionGr, Δίδυμα (ενημερωμένες τιμές για το 2024)

Το casa Matina θα σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και ευεξίας ό,τι χρειάζεσαι μετά από μία μέρα στη θάλασσα. Τα διαμερίσματά του είναι ιδανικά για οικογένειες και ζευγάρια, ενώ στα συν του πως επιτρέπει τα κατοικίδια, έτσι δε θα ανησυχείς που θα αφήσεις το ζωάκι σου. Μια επίσκεψη στον ιστότοπο του καταλύματος θα σου δώσει μία εικόνα για τις προσφορές διαμονής που προσφέρει για να βρεις αυτή που σου ταιριάζει.

 

Sivota Diamond (sivotadiamond.gr)

Sivota Diamond Spa Resort, Σύβοτα (ενημερωμένες τιμές για το 2024)

Διακοπές και χαλάρωση είπαμε πάνε παρέα. Και το Sivota Diamond σου προσφέρει αυτό ακριβώς. Θέα στη θάλασσα και μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Τα δωμάτια του ποικίλλουν και είναι έτοιμα να σε δεχτούν με την παρέα που θα επιλέξεις. Με αρκετά εστιατόρια για να επιλέξεις αυτό που θέλεις πραγματικά να φας. Διαθέτει και μια πλούσια γκάμα δραστηριοτήτων καθώς και σπα για να χαλαρώσεις και να νιώσεις ευεξία.

 

Eutopia olive garden

Eutopia Olive Garden, Σύβοτα (ενημερωμένες τιμές για το 2024)

Πλαισιωμένο από ελιές στην περιοχή των Συβότων θα βρεις το κατάλυμα Eutopia olive garden. Διαθέτει δύο μεζονέτες που η καθεμία μπορεί να φιλοξενήσει από 3 ως 5 άτομα. Το σκηνικό του είναι κάτι παρά πάνω από ειδυλλιακό, ενώ ο κήπος του σου προσφέρει τον απαραίτητο χώρο για να αποσυμπιεστείς μετά από μία μέρα γεμάτη δραστηριότητες.

 

Sivota hotel (hotelsivota.gr)

Sivota Hotel, Σύβοτα (ενημερωμένες τιμές για το 2024)

Ένα από τα παλαιότερα της περιοχής. Έχει δωμάτια για κάθε γούστο, οπότε είναι ιδανικό για οικογενειακές διακοπές αλλά όχι μόνο. Διαθέτει αρκετά καλό εστιατόριο, και ένα pool bar ιδανικό για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις ένα κοκτέιλ. Ένα είναι βέβαιο πως και ο πιο απαιτητικός επισκέπτης θα βρει κάτι να του ταιριάζει εδώ.

Όσον αφορά στο φαγητό και τη διασκέδαση, στο λιμανάκι του χωριού σίγουρα θα βρεις αυτό που ταιριάζει στις προτιμήσεις σου. Must do? Μία περαντζάδα στο λιμανάκι. Είναι τόσο γραφικό που θα το λατρέψεις.

Σύβοτα : Πακέτα διακοπών με πτήση & ξενοδοχείο | www.18-24.gr

Πηγή φωτογραφίας: www.18-24.gr

Παραλίες, ξενοδοχεία, φαγητό και διασκέδαση είναι όσα πρέπει να είναι δεδομένα στις διακοπές σου και στα Σύβοτα σίγουρα θα βρεις και τα τέσσερα. Μην το σκέφτεσαι λοιπόν. Μια μίνι, έστω απόδραση σε αυτό το μέρος θα σε αναζωογονήσει όσο τίποτα άλλο.

Συντάκτης: Ελευθερία Ιωάννογλου