Ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος με παράδοξα γεγονότα που ίσως δε θα μάθουμε ποτέ. Υπάρχουν ορισμένα που συμβαίνουν, είτε πολύ κοντά, είτε και πολύ μακριά μας και πιθανώς να αποτελούν ακόμη και μελέτες περιπτώσεων που, όμως, όπως και να το κάνουμε, ίσως καλύτερα να μην τα ήξερες. Τώρα, ωστόσο, θα μάθεις μερικά από αυτά με δική σου ευθύνη. Ετοιμάσου να μην είσαι ο ίδιος άνθρωπος μετά το άρθρο αυτό.

 

-Στη Γαλλία είναι νόμιμο να παντρευτείς έναν νεκρό. Πολλά ακούμε κατά καιρούς για άτομα που παντρεύονται το κρεβάτι, το αμάξι τους, αλλά για νομιμότητα να παντρευτείς έναν/μια που έχει αποδημήσει εις κύριον; Λίγο creepy.

white skeleton figurine in tilt shift lens

 

-Οι πύθωνες στην Ινδονησία τρώνε ολόκληρους ανθρώπους. Μπορούν απλά να σε κάνουν μια χαψιά!

brown and green snake

 

-Το ανθρώπινο σώμα περιέχει αρκετό λίπος για να παραχθούν επτά ράβδοι σαπουνιού. Ένας τύπος στις ΗΠΑ, μάλιστα, o TikTokker Robert Tolppi,  αφού έκανε λιποαναρρόφηση κι αφαίρεσε σωματικό λίπος, έφτιαξε με τη βοήθειά του χειροποίητο σαπούνι, λέγοντας ότι τα χέρια του δεν έχουν υπάρξει καθαρότερα. ΟΚ.

I made soap from my own body fat like real-life 'Fight Club' — some call it disgusting but this is next-level recycling

 

-Υπάρχουν άνθρωποι που πάσχουν από μια ασθένεια η οποία ονομάζεται boanthropy. Ένας συγκεκριμένος τύπος ζωοανθρωπίας, κατά την οποία το άτομο πιστεύει ότι είναι βοοειδές, κοινώς, αγελάδα. Μάλιστα, ο πιο διάσημος πάσχων από μποανθρωπία στην ιστορία λέγεται ότι ήταν ο Ναβουχοδονόσορας Β’ του. Βαβυλώνα.

Boanthropy is a rare psychological disorder that causes a human being to believe they are a cow - Boing Boing

 

-Υπάρχει τη λεγόμενη «Κοιλάδα των Νεφρών» στο Νεπάλ, όπου οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν με ένα νεφρό. Γιατί; Γιατί με τη συγκατάθεσή τους και με μια πενιχρή χρηματική αποζημίωση καταλήγουν να αφαιρούν το ένα τους νεφρό με σκοπό να λάβουν αυτά τα χρήματα και να τα βγάλουν πέρα οικονομικά. Η μακάβρια «σοδειά» συνήθως καταλήγει στην Καλκούτα, το επονομαζόμενο και «Μεγάλο Παζάρι των Νεφρών».

Νεπάλ χωριό

 

-Πριν μερικά χρόνια, στο Norfolk στη Βρετανία σύμφωνα με έναν άντρα της περιοχής -που το κατέγραψε με την κάμερά του- ξεβράστηκε ένα αλλόκοτο πλάσμα, που είχε πτερύγια ψαριού και ουρά και κεφάλι που έμοιαζε με ανθρώπινο. Αρκετοί που είδαν τις φωτογραφίες στα social συμφώνησαν ότι πράγματι επρόκειτο για γοργόνα, ενώ άλλοι σημείωναν ότι απλά ήταν μια νεκρή φώκια.

nekri-gorgona2

 

-Καρχαρίες στα ανοιχτά της Αυστραλίας βρέθηκαν θετικοί -με υψηλά ποσοστά- κοκ@ΐνης στους μύες και στο συκώτι τους. Το πώς έγινε αυτό, είναι άγνωστο μέχρι στιγμής και φαντάζει βγαλμένο από σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Ωστόσο, επειδή πρόκειται για ένα αρκετά ανησυχητικό γεγονός προσπαθεί να ερευνηθεί το αν αυτό έχει επιδράσεις στη συμπεριφορά τους. «Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η κοκ@ΐνη περνάει στα νερά μέσω παράνομων εργαστηρίων όπου παρασκευάζεται το ναρκ@τικό ή μέσω των περιττωμάτων των χρηστών.»

Getty Images Samantha Ehnert, a graduate student at the University of North Florida, holds a young male Atlantic Sharpnose Shark near Cape Lookout, North Carolina, in 2015

 

-200.000 κουνούπια μπορούν να «ρουφήξουν» το αίμα ενός ανθρώπινου οργανισμού. Όλο.

a mosquito sitting on top of a piece of paper

Είναι τόσο συναρπαστικός και τρομακτικά μοναδικός ο κόσμος μας που  δε θα σταματήσει να μας εκπλήσσει ποτέ. Υπάρχουν αμέτρητα γεγονότα εκεί έξω -πολλά από τα οποία ακόμη δεν έχει αποδειχθεί εάν είναι αληθινά ή όχι- που μας περιμένουν να τα ανακαλύψουμε. Άντε λοιπόν, τι κάθεσαι;

Πηγές: 1, 2, 3, 4

 

Συντάκτης: Βάσω Καπνιάζη