Αυτή η σχέση πατέρα-γιου χτυπάει κάποια πολύ βαθιά και προσωπικά σημεία στον καθένα μας, που και να θες να μείνεις ανέγγιχτος μπροστά τους, δε θα τα καταφέρεις όσο κι αν προσπαθήσεις. Ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, γιόρτασε την επιτυχία του με τον πιο συγκινητικό τρόπο: Με μια αγκαλιά στον πατέρα και γυμναστή του, Χάρη Καραλή.

Πόση συγκίνηση να αντέξουμε πια;

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Χάλκινος Ολυμπιονίκης έτρεξε στην κερκίδα όπου καθόταν ο πατέρας του και τον αγκάλιασε με ενθουσιασμό. Οι δύο τους μοιράστηκαν μια στιγμή χαράς και υπερηφάνειας, η οποία αποτυπώθηκε στις καρδιές όλων όσων ήταν παρόντες.

Ασφαλώς μετά το πρώτο σοκ, τη χαρά αλλά και τη λήξη του αγώνα, ο Εμμανουήλ Καραλής έπρεπε να ανταποκριθεί στις πολλές υποχρεώσεις που ακολουθούν μια Ολυμπιακή νίκη. Αρχικά, έδωσε συνέντευξη στην ΕΡΤ και στους απεσταλμένους των ελληνικών ΜΜΕ. Στη συνέχεια, πέρασε από τον απαραίτητο έλεγχο ντόπινγκ και τέλος, συμμετείχε στην καθιερωμένη συνέντευξη των μεταλλιούχων κάθε αγώνα. Στη συνέντευξη αυτή, που παρακολούθησε και ο πατέρας του, Χάρης Καραλής, ο Εμμανουήλ εκφράστηκε με λόγια γεμάτα συναισθήματα, αναφερόμενος σε όλα όσα έχει στερηθεί, το άγχος, την κατάθλιψη, τον ρατσισμό, τα βήματά του ως το βάθρο.

Μετά το τέλος της συνέντευξης, οι δυο τους αντάλλαξαν μια ακόμη αγκαλιά. Την πιο σημαντική όλων, την πιο ουσιαστική. Εκείνη που μας έκανε να λυγίσουμε. Το SPORT24 κατέγραψε τη συγκινητική στιγμή, τραβώντας αυτή την υπέροχη φωτογραφία κι αποτυπώνοντας και τον διάλογο μεταξύ τους:

 

Ο Εμμανουήλ Καραλής στην αγκαλιά του πατέρα του, Χάρη

Χάρης: Τι έγινε, το έχεις καταλάβει;”

Εμμανουήλ: “Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα.”

Χάρης: “Ούτε και εγώ, σαν να είναι ένας άλλος αγώνας.”

Εμμανουήλ: “Μπαμπά, έχεις γιο Ολυμπιονίκη!”

 

Τι ατάκα θεέ μου! Τι στιγμή! Ο Χάρης Καραλής, ως πατέρας και προπονητής, στάθηκε δίπλα στον γιο του σε κάθε βήμα της πορείας του κι αυτή η αγκαλιά τους μετά την κατάκτηση του μεταλλίου αποτελεί σύμβολο της συνεργασίας και της αφοσίωσης που απαιτείται για την επίτευξη της αθλητικής αριστείας. Όμως, κυρίως, είναι η σφραγίδα πάνω σε έναν άσπαστο δεσμό πατέρα-γιου εκείνο το «ήθελα να σε κάνω περήφανο» που κρατάμε όλοι ανάμεσα στα δόντια, μέχρι να δικαιώσουμε τους γονείς μας.

Σπουδαία μέρα να είσαι γιος του Χάρη Καραλή. Σπουδαία μέρα να είναι γιος σου ο Εμμανουήλ Καραλής.