Και εκεί που μας βρίσκει κατακούτελα ο ανάδρομος Ερμής Αυγουστιάτικα, έρχεται μια νέα έρευνα να ταράξει τα νερά καθώς και την ψυχική μας γαλήνη. Διεξήχθη, που λέτε, μελέτη από ερευνητές του Walden University στη Μινεσότα, η οποία μας αποκαλύπτει το εξής: «Οι γυναίκες που έκαναν σ3ξ λιγότερο από μια φορά την εβδομάδα αντιμετωπίζουν 70% αυξημένο κίνδυνο θανάτου στα επόμενα πέντε χρόνια, σε σύγκριση με τις γυναίκες που έκαναν πιο συχνά». (Κοινώς, π3θανα και δεν το ξέρω!)

Τα αποτελέσματα βγήκαν από τη μελέτη National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES). Μέσα από 14.542 συμμετέχοντες, ηλικίας 20 ετών και άνω, οι ερευνητές διαπίστωσαν πως η χαμηλή σ3ξουαλική δραστηριότητα συσχετίστηκε με 70% υψηλότερη πιθανότητα θνησιμότητας στις γυναίκες. Εκεί, αποδίδουν και τους παράγοντες πρόωρης θνησιμότητας οι οποίοι δικαιολογούν δημογραφικές αλλά και ψυχικές συν-νοσηρότητες. Οι ερευνητές, επίσης, επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος θανάτου ήταν ακόμη σε πιο υψηλά επίπεδα, για τους συμμετέχοντες που αντιμετώπιζαν καταθλιπτικά συμπτώματα κι η όρεξη για σ3ξ, σαφέστατα, ήταν πιο πεσμένη.

Από την άλλη μεριά, οι έρευνες σχετικά με τους άνδρες, φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Δηλαδή, η αυξημένη σ3ξουαλική συχνότητα δεν παρέχει τα ίδια οφέλη, όπως στις γυναίκες. Η έρευνα, στο σημείο αυτό, τονίζει πως «οι άνδρες με αυξημένη σ3ξουαλική δραστηριότητα είχαν έξι φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αυξημένη θνησιμότητα σε σχέση με τις γυναίκες». Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτή η ειδοποιός διαφορά; Και γιατί μας προειδοποιούν οι επιστήμονες πως το προσδόκιμο ζωής μας, εξαρτάται και από τη σ3ξουαλική μας δραστηριότητα;

Σύμφωνα με πολλά ιατρικά άρθρα, το πανεπιστήμιο του Σικάγο, το 2010, καθιέρωσε τον δείκτη Προσδόκιμου Σ3ξουαλικά Ενεργής Ζωής (Sexually Active Life Experience). Οι ερευνητές κι εδώ, μας επισημαίνουν, ότι μπορεί το προσδόκιμο ζωής για τις γυναίκες να είναι μεγαλύτερο ανά τον κόσμο αλλά ως προς το προσδόκιμο σ3ξουαλικής ενεργής ζωής, υπερτερούν οι άνδρες. Επίσης, μας λένε πως πέραν του ότι με το σ3ξ βγαίνουν οι ορμόνες της χαράς, ενδορφίνες. Οπότε, σώμα και πνεύμα ηρεμούν κατά πολύ. Το σ3ξ κάνει καλό στην αρτηριακή πίεση, στην καρδιά, στον προστάτη, στο κυκλοφορικό αλλά και στην υιοθέτηση ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής. Extra συμβουλή ειδικών, ότι αυτές οι θετικές επιδράσεις του, εμφανίζονται μόνο με την επαφή και όχι με «άλλους τύπους της δραστηριότητας». Κοινώς, πάρτε τον/τη σύντροφό σας και δώστε του να καταλάβει. Η χειρονακτική εργασία πιάνει, αλλά όχι στον βαθμό που Θέλουμε παιδιά. Μη γίνετε Αστυνόμος Σαϊνης «εμπρός καλό μου χέρι».

Κι επειδή, ως άκρως ερωτικός λαός, έχουμε ανησυχήσει με αυτήν την έρευνα, έπρεπε να προφυλαχτούμε από τέτοιο κακό. Έτσι, το 2021, η Γιασμίν Χαρίσα, στο άρθρο της στη Βρετανική ‘The Sun’, βγάζει τους Έλληνες να κατέχουν τα πρωτεία στο σ3ξ. Παρακαλώ, ανάμεσα σε 26 εθνικότητες. Χαρακτηριστικά επισημαίνει, «οι Έλληνες άνδρες βρέθηκαν πρόσφατα να είναι οι καλύτεροι στο κρεβάτι, με ενισχυμένη απόδοση λόγω της υγιούς μεσογειακής διατροφής τους με ψητό ψάρι, ελαιόλαδο και φέτα». Κι εγώ έρχομαι και προσθέτω το εξής, πρώτον δε μας έχουν χαρακτηρίσει λάθος ‘Greek Lovers’ από τα βάθη των χρόνων. Δεύτερον, να γιατί αποδίδει πέρα από την υγεία μας και την προσωπική μας ευχαρίστηση, η συνεχής άσκηση και η καλή διατροφή. Τρίτον, κι εσύ φίλε μου που είσαι καλοφαγάς και σου αρέσει και τρως το σουβλάκι σου, την προβατίνα σου και ό,τι άλλο λαχταρά η ψυχούλα σου, μη σκας. Κι αυτά μέσα στη μεσογειακή διατροφή που μας λένε είναι.

Ακούστε κι αυτό, που το τεκμηριώνει απόλυτα. Με βάση έρευνα της Durex, το 87% των ενηλίκων κάνουν σ3ξ, στην Ελλάδα, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ποσοστό μεγαλύτερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Κι αν κάποιος καχύποπτος πει πως λέμε ψέμματα, θα του απαντήσουμε πως σύμφωνα με την Eurostat, το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα από το 2022 κι έπειτα ανέρχεται στα 80 χρόνια ζωής κατά μέσο όρο. Βαστάτε αδέρφια κι αφήστε την κάνουλα του έρωτα ανοιχτή!

Από την άλλη μεριά, οι γυναίκες, ούσες πιο εγκεφαλικές και συναισθηματικές, κατά μέσο όρο, κάνουν πιο αραιά σ3ξ σε σχέση με τους άνδρες. Οι γυναίκες θέλουν πιο πολύ να καλύψουν τον συναισθηματικό τους κόσμο, γι’ ιαυτό, μπορείτε να βάλετε πολλά παιχνίδια στην καθημερινότητά σας, με τον/τη σύντροφό σας. Όπως, για παράδειγμα, ξεκινώντας από τα προσωπικά σας μηνύματα όλο φωτιά, μέχρι να χρησιμοποιήσετε και να κάνετε τις πιο kinky φαντασιώσεις σας, πραγματικότητα. Από δεσίματα, παιχνίδια, ανανεωμένες στάσεις αλλά και διάφορα μέρη που μπορείτε να το κάνετε, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη στα ύψη και προσφέροντας κορυφώσεις ο ένας στον άλλον.

Θα τονίσω το εξής. Όσες έρευνες και να βγαίνουν, κάπου βασίζονται και μας δίνουν πληροφορίες ώστε να μας ανοίξουν λίγο τους ορίζοντες, τουλάχιστον συνήθως. Έχουμε κριτήριο τη λογική μας πάντα. Σε αυτήν την περίπτωση, ναι μεν το σ3ξ μας βοηθά να αναζωογονηθούμε και σωματικά αλλά και ψυχικά, είναι ευρέως γνωστό. Παράλληλα, κάθε μορφής υπερβολή δεν ευδοκιμεί κάπου. Σαν συμβουλή ένα θα πω κι αφήστε το να πέσει κάτω: διώξτε το άγχος, όσο περισσότερο γίνεται κι απολαύστε τα πάντα (και τους πάντες) υπεύθυνα και στον βαθμό που το επιθυμείτε αμφότεροι. Άντε μήπως βγούμε ζωντανοί, που λέει κι ένα τραγούδι.

Συντάκτης: Μαριάννα Σεργάκη