Θυμάσαι κάποτε, που ήσανε μικρό παιδί και πήγαινες θάλασσα με την οικογένεια, που ο μπαμπάς σου σε περνούσε από στρατιωτικό έλεγχο πριν μπεις στο ford και το γεμίσεις άμμο; Πλαστικά μπουκάλια με νερό που είχε γίνει 300 βαθμούς στο λιοπύρι, τσεκ, δεύτερο μαγιό για να μη γεμίσει αλάτια το κάθισμα, τσεκ, τίναγμα ρούχων πριν κάτσεις, τσεκ και μετά ξεκινούσατε. Ε λοιπόν, αυτήν εδώ την καθαρά ελληνική ανάμνηση κι εμπειρία ζωής θέλησε να προσφέρει κι ένας οδηγός από την Κρήτη στους τουρίστες μας, to live their myth in Greece και πιο συγκεκριμένα, στο Ελαφονήσι.

Oπότε, σκέφτηκε ο μάστορας, και θα τους καθαρίσω δωρεάν και θα κρατήσω το όχημα καθαρό και σένιο, win-win σιτουέσιον να πούμε. Κι όντως, τους έβαλε σε σειρά και τους καθάρισε ως και τη μασχάλη. Ευτυχώς, κυκλοφορεί και βίντεο (γιατί αυτά καλό είναι να γίνονται), το οποίο τραβήχτηκε από έναν τουρίστα στο Ελαφονήσι της Κρήτης, και δείχνει τον οδηγό- ξεσκονιστήρι να προσεγγίζει κάθε επιβάτη με μεθοδικό τρόπο, να τον επιθεωρεί κι έπειτα να αναλαμβάνει δράση. Πρώτα, ξεσκονίζει τους τουρίστες έναν-έναν για να απομακρύνει την άμμο από τα ρούχα και τα προσωπικά τους αντικείμενα. Στη συνέχεια, χρησιμοποιεί λάστιχο για να ξεπλύνει τα πόδια τους, απομακρύνοντας την άμμο που έχει κολλήσει από την παραλία. Τέλος, τους πετάει αέρα για να εξασφαλίσει ότι δε θα μείνει ίχνος άμμου πάνω τους πριν τους επιτρέψει να επιβιβαστούν στο λεωφορείο. Γιατί έτσι γίνεται σωστά κύριοι και κυρίες, αν δεν ξέρετε να μη μιλάτε!

 

@travelblogtv♬ оригинальный звук – TravelBlogTV

Το βίντεο αναρτήθηκε πριν από μία εβδομάδα στην πλατφόρμα του TikTok κι έκτοτε έχει συγκεντρώσει 1,8 εκατομμύρια προβολές και 26 χιλιάδες likes. Οι χρήστες της πλατφόρμας έχουν εκφράσει την έκπληξή τους για την προσέγγιση και την τακτική του οδηγού, ενώ αρκετοί τουρίστες έχουν δηλώσει ότι θα ήθελαν να ζήσουν αυτή την εμπειρία.

«Αυτά γίνονται μόνο στην Ελλάδα», δείχνοντας τον θαυμασμό και την έκπληξή του για την ιδιαίτερη μέθοδο καθαρισμού ο δημιουργός του βίντεο, γιατί ναι, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε πως είμαστε και καθαρούληδες και περιποιητικοί; Άσε που έτσι, γλιτώνεις και χρόνο, σε έχουν ήδη καθαρίσει μετά το μπάνιο σου, άρα πας με τη μία ταβέρνα, τι άλλο θες;

Πατεράδες όλου του κόσμου που κάποτε μας βάζατε να ξεπλένουμε μέχρι και την ψυχή μας για να μπούμε στο αμάξι, έφτασε η δικαίωσή σας. Αν μπορεί ο καθαρισμός άμμου να περαστεί ως έθιμο στον τουρίστα του ελληνικού καλοκαιριού, χωρίς την παραμικρή γκρίνια -γιατί απλά δέχθηκαν να σταθούν σε μια ουρά κι ένας καλός κύριος να τους ψεκάζει- τι άλλο μένει πια να δούμε;