Η Alice Finot πέρασε μια πολύ καλή μέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι. Η Finot, εκπροσωπώντας τη διοργανώτρια χώρα στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων μετ’ εμποδίων, δεν κέρδισε το αγώνισμά της. Δεν πήρε καν μετάλλιο. Αλλά, τερματίζοντας τέταρτη σε 8:58.67, η Finot έκανε ευρωπαϊκό ρεκόρ στο αγώνισμα. Κι αυτό δεν ήταν το μόνο που έκανε

Η Winfred Mutile Yavi από το Μπαχρέιν, τερμάτισε πρώτη, σε 8:52.76, που αποτελεί ολυμπιακό ρεκόρ, ενώ η Peruth Chemutai από την Ουγκάντα, η οποία ήταν επικεφαλής στο μεγαλύτερο μέρος της κούρσας, τερμάτισε δεύτερη σε 8:53.34. Η Faith Cherotich από την Κένυα τερμάτισε τρίτη σε 8:55.15. Η Finot, όμως, η οποία δεν κέρδισε τον αγώνα, ήταν αυτή που δημιούργησε την πιο viral στιγμή πέρα από τη γραμμή του τερματισμού.

Σε ένα βίντεο που εκτοξεύθηκε σε views την Τετάρτη, η Finot πλησιάζει τον φίλο της μέσα από μια ομάδα θεατών στο πλήθος, στη συνέχεια γονατίζει και φαίνεται να κρατάει κάτι στα χέρια της.

 

Alice Finot proposes after setting European steeplechase record

Steeplechase Runner Alice Finot Proposes to Boyfriend at 2024 Paris Olympics

 

Ο σύντροφός της – ο τριαθλητής Bruno Martínez Bargiela από την Ισπανία – γνέφει και στη συνέχεια αγκαλιάζει τη Finot, ενώ το κοινό τους παρακολουθεί. Η Finot καρφιτσώνει ένα γυαλιστερό αντικείμενο στο πουκάμισό του και το πλήθος ξεσπά σε χειροκροτήματα. Το ζευγάρι, το οποίο φέρεται να είναι μαζί εδώ κι εννέα χρόνια, περνούν τη σχέση τους στο επόμενο επίπεδο, σε μια στιγμή που έχει τη χαρά να παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης.

 

 

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Finot δεν είναι η πρώτη αθλήτρια που αρραβωνιάζεται σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Σύμφωνα με το Associated Press, η Κινέζα παίκτρια του μπάντμιντον Huang Ya Qiong είπε ναι σε πρόταση γάμου από τον Li Yuchen, ένα άλλο μέλος της ομάδας μπάντμιντον της Κίνας, αφού κέρδισε το χρυσό στο μικτό διπλό του μπάντμιντον.

 

China Badminton Players Huang Yaqiong and Liu Yuchen Get Engaged at Paris Olympics

 

«Για μένα, η πρόταση είναι πολύ περίεργη, επειδή έχω προετοιμαστεί μόνο για το παιχνίδι», δήλωσε η Huang μέσω διερμηνέα, σύμφωνα με το AP. «Σήμερα είμαι Ολυμπιονίκης και μου έκαναν (πρόταση), οπότε αυτό είναι κάτι που δεν περίμενα.»

 

Crying in My Meeting": Proposing at Paris Olympics, Alice Finot Captured Track and Field Community's Hearts - EssentiallySports

Η τέταρτη θέση της Φινό ήταν η τελευταία πράξη σε μια αξιοσημείωτη επίδοση στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων μετ’ εμποδίων γυναικών. Η Yavi έγινε η τρίτη αθλήτρια που κερδίζει χρυσό μετάλλιο για το Μπαχρέιν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι η δεύτερη από τη χώρα της, μετά το χρυσό της Ruth Jebet στους Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2016, που διεκδικεί το χρυσό στα 3.000 μέτρα μετ’ εμποδίων γυναικών. Η Chemutai έδειχνε εμβρόντητη καθώς η Yavi πέρασε πρώτη τη γραμμή του τερματισμού, αφού, σύμφωνα με το BBC, οι δύο αθλήτριες ήταν κλειδωμένες μαζί μπαίνοντας στην τελική ευθεία και παρέμειναν στήθος με στήθος καθώς πέρασαν το τελευταίο εμπόδιο στα 50 μέτρα πριν το τέλος. Μόνο στα τελευταία 20 μέτρα η γεννημένη στην Κένυα Yavi, χρυσή Ολυμπιονίκης στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, μπόρεσε να περάσει μπροστά από την αντίπαλό της, καθώς η αντίσταση της Chemutai τελικά έσπασε.

Παρά το εκπληκτικό αποτέλεσμα, δεν ήταν καν η πιο αξιομνημόνευτη στιγμή από τον αγώνα, τουλάχιστον όχι για το ευτυχισμένο ζευγάρι.