Αγαπημένε μου αναγνώστη, για να σου κέντρισε το ενδιαφέρον η επικεφαλίδα του άρθρου, σημαίνει ότι έχεις βρεθεί ή βρίσκεσαι σε έναν φαύλο κύκλο στη ζωή σου και προσπαθείς να βρεις την έξοδο κινδύνου οδεύοντας προς την επιτυχία, αλλά αντί αυτού η αποτυχία σου χτυπάει κατ’επανάληψη την πόρτα. Και επειδή μάλλον κάνεις το λάθος να ψάχνεις τι πρέπει να κάνεις για να πετύχεις, σήμερα θα σου γράψω για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνεις. Γιατί όπως είναι γνωστό για να αντιμετωπίσεις κάτι θα πρέπει για αρχή να βρεις τη ρίζα του προβλήματος, να την αποδεχτείς και στη συνέχεια να την αντιμετωπίσεις. Δε θέλω όμως να σε τρομάζει αυτό, γιατί όλοι έχουμε περάσει από αυτό το στάδιο, ακόμα και αν το παίζουμε άνετοι!

 

1. Θέτεις πολύ μεγάλους στόχους

Φυσικά και δεν είναι κακό το να θέτεις μεγάλους στόχους, άλλωστε είναι αυτοί που σε ωθούν στο να εξελίσσεσαι. Το μυστικό όμως στο να μην απογοητεύεσαι, είναι να θέτεις μικρούς στόχους, σε καθημερινή βάση. Για αυτό θα πρέπει να κάνεις ξεκάθαρο τον στόχο σου και να τον χωρίσεις σε ακόμα μικρότερους, πιο εύκολα επιτεύξιμους. Δες το σαν μικρά ορόσημα που θα κατακτάς along the way.

 

2. Πιέζεις τον εαυτό σου υπερβολικά

Το ότι δε μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με τους υπόλοιπους, δε σημαίνει ότι δεν είναι εκεί, κι όσο κουλ και να θες να δείχνεις, αυτή η μικρή φωνούλα στο κεφάλι σου μέσα που σε πιέζει και σου λέει κάθε φορά ότι δεν προσπάθησες αρκετά και σε κάνει να πιέζεις ακόμα περισσότερο τον εαυτό σου, σου λέει ότι δε θα τα καταφέρεις γιατί κάποιος άλλος είναι καλύτερος κλπ κλπ ( την ξέρεις αυτή τη φωνούλα πόσο ομιλητική, κουραστική και επικριτική μπορεί να γίνει). Ε αυτό το ασταμάτητο παραλλήληρα σαμποτάζ θα πρέπει να μάθεις να το ησυχάζεις, μιλώντας θετικά κάθε μέρα στον εαυτό σου. Ακόμα και αν σε κάνει να νιώθεις άβολα αυτό!

 

3. Αναβολή ή αλλιώς snooze

Και επειδή όταν κάτι σε κάνει  να νιώθεις άβολα τείνεις να το αποφεύγεις, είναι όπως το πρωινό ξυπνητήρι που πατάς συνεχώς γιατί δε θέλεις να βγεις από την κατάσταση ύπνου. Έτσι πατάς αναβολή και σε άλλα πράγματα που σε ξεβολεύουν, είτε είναι μικρά ή μεγάλα, αλλά εξίσου αναγκαία για να δεις την αλλαγή που θες και επειδή δε βλέπεις τα αποτελέσματα κατευθείαν, τα παρατάς μετά από λίγο. Θυμήσου όμως, ότι η Ρώμη δε χτίστηκε μέσα σε μία μέρα.

 

4.Βάζεις στην άκρη τον εαυτό σου και τις προσωπικές σου ανάγκες.

Ίσως νιώθεις τύψεις και ενοχές να πεις όχι στους φίλους σου ή φοβάσαι πως αν ακυρώσεις το φλερτάκι που τώρα ψήνεται θα νευριάσει και θα σου κάνει αντίποινα. Οι άνθρωποι που σε αγαπάνε πραγματικά θα καταλάβουν απόλυτα όταν βάλεις κάποιον στόχο στη ζωή σου και θα σε ωθούν να κάνεις πράγματα για εσένα και για να τον επιτυχείς. Για αυτό να μη φοβάσαι να βάλεις προτεραιότητα εσένα, και όλα αυτά που πρέπει να κάνεις, για να χτίσεις τα όνειρα σου και να ζήσεις την πολυπόθητη ζωή που ονειρεύεσαι!

 

5. Ο φόβος της αποτυχίας

Τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο, είναι ο φόβος ότι θα αποτύχεις. Ίσως γιατί συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιον που έχει ήδη πετύχει αυτό που θες. Ξεχνάς όμως ότι κάποτε, πέρασε και αυτός από εκεί που είσαι εσύ τώρα (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Όλοι έχουμε κάνει λάθη, πολλά μάλιστα. Όποιος σου πει ότι δεν έχει κάνει, συγνώμη Σούζη μου, αλλά και ψεύδεται και «τρώει». Έτσι λοιπόν, ήρθε η στιγμή  να αγαπήσεις και τα ελαττώματα σου και να επιτρέψεις στα λάθη που έχεις κάνει στη ζωή σου, να γίνουν οι δάσκαλοι που θα σε βοηθούν να πορεύεσαι στη πορεία σου. Shine bright like a diamond baby!

Συντάκτης: Καρολίνα Καλέρια
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη