Στο TikTok έχει γίνει viral η είδηση πως οι ξαπλώστρες της Μυκόνου Αύγουστο μήνα παραμένουν άδειες. Φυσικά αναφέρεται και το κόστος για ένα σετ ξαπλώστρες, το οποίο ανέρχεται στα 650 ευρώ. Τζάμπα πράμα δηλαδή. Γιατί τι είναι αυτό το κόστος για τη Μύκονο παρακαλώ; Τίποτα. Φυσικά δεν είναι πως το νησί δεν έχει κόσμο μιας και μια προσεκτική ματιά στο βίντεο μας δείχνει πως υπάρχουν πελάτες, οι οποίοι προτιμούν να παραμείνουν όρθιοι στο beach bar, αλλά όχι την άνεση που θα τους προσφέρει η ξαπλώστρα.

@taste.of.mykonos2

5 Αυγούστου 2024 @ 17.30 #mykonos #ελλαδα #nammos #καλοκαιρι #2024

♬ original sound – Taste of Mykonos

Να πούμε εδώ πως όλες οι προβλέψεις και οι συζητήσεις των απανταχού ιθυνόντων δημοσιογράφων και πολιτικών μιλούσαν για τη βαριά βιομηχανία του τουρισμού, που θα απέφερε αρκετό κέρδος και θα τόνωνε την οικονομία της χώρας μάλλον έπεσαν στον Καιάδα των ελπίδων που δεν απέδωσαν. Μα γιατί άραγε; Τη στιγμή που γίνεται έκκληση στους ντόπιους των περισσότερων νησιών να παραμείνουν στα σπίτια τους, καραντίνα περνάνε οι άνθρωποι, για να μπορούν οι τουρίστες να κινούνται ελεύθερα, μιας και πώς να το κάνουμε βρε παιδί μου αυτοί θα αφήσουν χρήματα, ενώ εσύ όχι.

Και κάπου εδώ έρχεται μάλλον αυτό το βίντεο να ταρακουνήσει όλους. Μα βρε φίλε κι εσύ μόνο 650 ευρώ το σετ δίπλα στη θάλασσα; Γιατί όχι 700 ή και παρά πάνω, μιας και στα χρόνια που πέρασαν και που κανένας από τους τοπ επισκέπτες του νησιού δεν έφερνε αντίρρηση στις πολύ υψηλές τιμές, έδειξαν πως μας παίρνει να βάζουμε όποια τιμή γουστάρουμε στα προϊόντα και τις υπηρεσίες του τουρισμού που προσφέρουμε. Αυτό λογικά φταίει. Τα 650 ευρώ να δεις πως τους φανήκαν λίγα για το σετ και δεν το προτίμησαν.

Αλήθεια τώρα η κατάσταση είναι και για γέλια και για κλάματα. Αφού ειδικά φέτος η ακρίβεια δεν επιτρέπει σπατάλες που τα προηγούμενα χρόνια, τόσο ξένοι όσο και ντόπιοι τουρίστες αρέσκονταν να κάνουν, ενώ φέτος κοιτάνε να ξοδέψουν μεν, με μέτρο δε. Ενώ το σετ των 650 ευρώ μάλλον θα μείνει να αγναντεύει τη θάλασσα ελεύθερο από την ανθρώπινη παρουσία.

 

Πηγή: ratpack

Συντάκτης: Ελευθερία Ιωάννογλου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη