Υπάρχουν χιλιάδες τιπς για να προσεγγίσεις το άτομο που σε ενδιαφέρει. Όλα ακολουθούν πάνω-κάτω την ίδια γραμμή, κινούνται στο ίδιο πλαίσιο. Το πιο σημαντικό, είναι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείς να κατακτήσεις κάποιον, να είναι προσαρμοσμένος στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του. Τι γίνεται, όμως, στην περίπτωση που την πάτησες με την πρώτη ματιά και δεν έχεις προλάβει να γνωρίσεις και να ψυχολογήσεις το πρόσωπο; Τι γίνεται όταν τα μόνα στοιχεία που κατάφεραν να σου βρουν οι κολλητοί -που χαραμίζονται ενώ θα έπρεπε να δουλεύουν στο FBI- είναι όνομα, λογαριασμό στα social και ημερομηνία γέννησης; Τότε είναι που η μόνη σου ελπίδα, είναι τα ζώδια.

 

Κριός

Τα νωθρά και βαρετά άτομα έχουν χάσει το παιχνίδι πριν καν γίνει η γνωριμία. Αντίθετα, ένας Κριός θα εκτιμήσει δεόντως την ενεργητικότητα, όπως επίσης και τα κομπλιμέντα. Φρόντισε να τον κολακεύεις, με μέτρο, και να δείχνεις ότι σου αρέσει, χωρίς να αφήνεις περιθώρια αμφιβολίας. Και ρώτα. Ρώτα τον πράγματα για τον εαυτό του, ζήτα συμβουλές για κάποιον τομέα στον οποίο είναι καλός, και πιάσε κουβέντα για διάφορα θέματα που θα αναδείξουν το πνευματικό σου επίπεδο, κάτι που θα τον βοηθήσει να δει ότι είσαι μια διανοούμενη αιθέρια ύπαρξη.

 

Ταύρος

Λίγο χιούμορ, λίγο αίσθημα ασφάλειας και αρκετή δόση σωματικής επαφής, είναι η τέλεια συνταγή που θα σε κάνει να κερδίσεις την προσοχή ενός Ταύρου σε χρόνο ντετέ. Θέλει να τον εντυπωσιάσεις, αλλά να είσαι και προσγειωμένος. Θέλει να έχεις άποψη, αλλά να είσαι και συμβατικός. Με άλλα λόγια, τα θέλει όλα και δε συμφέρει. Αλλά φταίει που είναι γοητευτικοί και πνευματώδεις οι άτιμοι οι Ταύροι, τι να κάνουμε;

 

Δίδυμος

Για να σαγηνέψεις έναν Δίδυμο από την πρώτη γνωριμία, ένας είναι ο τρόπος: κέρδισε το μυαλό του. Κάνε επίδειξη του πόσο έξυπνος και μορφωμένος είσαι, δείξε ότι ενδιαφέρεσαι για την επικαιρότητα, όποια κι αν είναι αυτή. Από τα πολιτικά της χώρας μέχρι το πόσα χρήματα βγάζει το μήνα η Kylie Jenner, σχεδόν όλα τα θέματα μπορούν να κάνουν έναν Δίδυμο να μη μπορεί να πάρει τα μάτια του από πάνω σου. Πολύ σημαντικό είναι να του δώσεις να καταλάβει ότι έχεις πολλά ενδιαφέροντα, κριτική σκέψη και, όλα αυτά μπορείς να τα «ντύσεις» με το «λέγειν» που φυσικά διαθέτει και που ο Δίδυμος θα εκτιμήσει, ίσως υπερβολικά.

 

Καρκίνος

Πώς να κάνεις έναν Καρκίνο να λιώσει; Κάνε τον να καταλάβει ότι τα αισθήματά του βρίσκονται σε καλά χέρια, ότι σέβεσαι την ευαισθησία του καθώς και ότι διαθέτεις μία στοργική και ζεστή πλευρά. Ρίξε και μερικά εύστοχα κομπλιμέντα, και θα τον κάνεις σχεδόν να ερωτοχτυπηθεί με το άτομό σου. Και μη φοβηθείς να μιλήσεις σε έναν Δίδυμο για αγάπη, για το πόσο νοιάζει να αγαπήσεις και να αγαπηθείς, ακόμα και στα πρώτα στάδια γνωριμίας.

 

Λέων

Αν αναρωτιέσαι για το πώς μπορείς να προσεγγίσεις συναισθηματικά έναν Λέων, τότε η απάντηση είναι απλή: διασκέδαση και προσοχή. Ανάδειξε την πλευρά του εαυτού σου που διακρίνεται από αυτοπεποίθηση και σιγουριά για τον εαυτό του. Δείξε ότι είσαι άνθρωπος που του αρέσει να απολαμβάνει την καλοπέραση και τη ζωή. Καλά όλα αυτά, αλλά αν δε συνοδευτούν και με τα κατάλληλα κομπλιμέντα (η ποσότητα των οποίων αγγίζει την υπερβολή), τότε δύσκολα θα κερδίσεις το παιχνίδι.

 

Παρθένος

Η προσέγγιση ενός Παρθένου θέλει μεθοδικότητα και προσοχή. Μην πέσεις με τα μούτρα δείχνοντας πόσο πολύ σου αρέσει. Και σε καμία περίπτωση μην παραμελήσεις με τον οποιονδήποτε την υγιεινή σου. Αυτό, φυσικά, ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις, όμως για έναν Παρθένο η καθαριότητα είναι το Α και το Ω. Επίσης, είναι σημαντικό να καταλάβει ότι είσαι ένα άτομο αξιόπιστο, εργατικό και με σταθερό χαρακτήρα. Μην μπεις καν στη διαδικασία να προσποιηθείς κάτι τέτοιο αν δεν ισχύει, θα το μυριστεί από χιλιόμετρα.

 

Ζυγός

Ένας Ζυγός λατρεύει να υπερηφανεύεται για το ταίρι του. Δείξε ότι είσαι άνθρωπος με ακριβά γούστα, αδυναμία στην πολυτέλεια, και καλλιτεχνικά ενδιαφέροντα. Αν όλα αυτά σου φαίνονται ρηχά κι αδιάφορα, δεν έχει καν νόημα να προσπαθήσεις να ταιριάξεις με κάποιον Ζυγό. Και, για ακόμη μια φορά, τρέλανέ τον στα κομπλιμέντα, δεν έχει καλύτερο.

 

Σκορπιός

Οι Σκορπιοί είναι ένα ιδιαίτερο ζώδιο, και η κατάκτησή του θέλει, με μία λέξη, τρόπο. Όπως εκείνοι είναι δυναμικοί και ερωτικοί, αυτό και περισσότερα περιμένουν από εσένα. Στον Σκορπιό, αρέσουν τα άτομα που έχουν ενδιαφέρον, που λένε πράγματα που τους εξάπτουν την περιέργεια. Μόνο έτσι θα εξασφαλίσεις την προσοχή του, κάτι που πρέπει να λειτουργεί αμφίδρομα. Είναι απαραίτητο, δηλαδή, να δίνεις αμέριστη προσοχή στα λεγόμενά του. Αν σε πιάσει να χαζεύεις ή αν κάνεις ενοχλητικά σχόλια, τότε μπορείς να μαζέψεις τα μπογαλάκια σου και να πας σε άλλο ραντεβού, γιατί το συγκεκριμένο είναι καταδικασμένο. Κάτι ακόμη που λατρεύει ένας Σκορπιός, είναι το μυστήριο. Απόφυγε να δώσεις πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή σου, και να είσαι σίγουρος ότι θα τον ξετρελάνεις.

 

Τοξότης

Αν θέλεις να προσελκύσεις έναν Τοξότη, φρόντισε να του κάνεις όσες περισσότερες ερωτήσεις για τη ζωή του γίνεται, χωρίς όμως να φανείς αδιάκριτος. Ρώτα τον για τα ταξίδια που έχει κάνει, τη δουλειά του, τα βιβλία που έχει διαβάσει, τη μουσική που ακούει. Σχεδόν οποιοδήποτε θέμα μας κάνει. Όσο για εσένα, μίλησέ του για το πόσο πολύ σου αρέσει να μαθαίνεις νέα πράγματα, να ταξιδεύεις και για τα ταξίδια που πάντα ήθελες να κάνεις.

 

Αιγόκερως

Ένας Αιγόκερως γοητεύεται από τα άτομα που είναι αυτοδημιούργητα και ταυτόχρονα μετριόφρονα. Γι’ αυτό, μην υπερηφανεύεσαι για τα κατορθώματά σου, αλλά δώσε του πάσα για να σε ρωτήσει γι’ αυτά. Παράλληλα, θέλει να είσαι αξιοπρεπής, τίμιος και προσγειωμένος. Δεν του αρέσουν τα πολλά πολλά, οι υπερβολές και οι φανφάρες. Με έναν Αιγόκερο πρέπει να είσαι ο εαυτό σου, και όλα τα άλλα θα έρθουν μόνα τους.

 

Υδροχόος

Στον Υδροχόο, δεν αρέσει τίποτα συμβατικό και προβλέψιμο. Ξάφνιασέ τον με τις ιδέες σου, δώσε του τροφή για σκέψη, δείξε του πόσο αντικομφορμιστής είσαι. Μίλησέ του για τα οράματά σου, για τις βλέψεις σου για τον κόσμο. Αν έχεις κάποια ιδιότητα ή εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, μη διστάσεις να το τονίσεις και να μιλήσεις για αυτό. Με τις ώρες.

 

Ιχθύς

Αν θέλεις να τρελάνεις έναν Ιχθύ, μια καλή αρχή είναι να μιλήσεις για την τέχνη. Ένας Ιχθύς ενδιαφέρεται επίσης για οτιδήποτε μεταφυσικό και ιδιαίτερο. Αν θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον για το πόσο δεν πιστεύεις στα μεταφυσικά φαινόμενα, τις θεωρίες συνομωσίας και τα σχετικά, βρες ένα άλλο ζώδιο, όχι έναν Ιχθύ. Επιπλέον, να είσαι περιποιητικός και ευγενικός. Είναι κρίμα από τέτοιες παραλείψεις να χάσεις πόντους στην κλίμακα αξιολόγησής τους.

Συντάκτης: Δανάη Π.