Τι κάνει μια σχέση πετυχημένη, άραγε, ίσως αναρωτηθείτε κυρίες και κύριοι. Μην είναι η αποδοχή του άλλου με τα στραβά και τα ίσια του; Μην είναι η εμπιστοσύνη πως δε θα στη φέρει νύχτα (ή μέρα) με την υπόσχεση πως κι εσύ δε θα είσαι κwλόπαιδο και θα κρατήσεις εξίσου ακέραια αυτή την εμπιστοσύνη; Μην είναι το να τα λέτε όλα ανοιχτά και στα ίσια, δείχνοντας σεβασμό ο ένας στον άλλον; Μην είναι το χάδι και το φιλί που προσφέρονται σε αφθονία; Ξεχάστε αυτά που ξέρατε μικρά κι ανίδεα γατάκια. Το μυστικό μιας πετυχημένης σχέσης, έρχεται να μας το πει το φαινόμενο «Νίκος Πελετιέ», που υποσχέθηκε να μπει στη ζωή μας ως ειδικός σχέσεων και να μας φέρει μια ανακατωσούρα, μέσα από τη συχνότητα του ριάλιτι της αγάπης (και της ξεφτίλας ως φαίνεται) με το όνομα Power Of Love.

Στο χθεσινό επεισόδιο, λοιπόν, είδαμε μια ακόμη απόδειξη του πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ασέβεια όταν οι πιο βασικές υποχρεώσεις αγνοούνται και μαζί τους, η στοιχειώδης ευγένεια. Αυτή τη φορά, ο «εκπαιδευτής γυναικών» κατάφερε να ξεπεράσει κάθε όριο, φτάνοντας τον σ3ξισμό στο ύψος του μπουρτζ χαλίφα, γιατί είμεθα και πολίτες του κόσμου, τρομάρα μας.

 



 

Ας πάμε λοιπόν σε ένα μικρό κουιζάκι:

Είσαι με το γκομενέτο σου, κάθεστε και τα λέτε ωραία και καλά. Εσύ, κρατάς μια σοκοφρέτα, ένα παγωτό, ένα κουτί λουκούμια που λέει ο λόγος. Τελειώνεις το φαγητό σου και σου μένει το σκουπίδι, το οποίο σπάει ο διάολος το ποδάρι του και πέφτει χαμέ. Τι κάνεις;

Α) Σκύβεις και το σηκώνεις για να το πετάξεις σαν άνθρωπος ανθρώπινα στον πλησιέστερο κάδο.

Β) Το σπρώχνεις να πάει κάτω από το τραπέζι κι όποιος το δει το είδε- θα το μαζέψει εκείνος.

Γ) Ζητάς από το γκομενέτο να το μαζέψει και να το πετάξει, γιατί εσύ είσαι και πολύ άρχοντας και θα σου πέσει ο κwλος.

Ο κύριος Πελετιέ αρίστευσε στο συγκεκριμένο κουιζάκι λοιπόν (για εσένα δεν ξέρουμε) αφού κλίκαρε και στο Β και στο Γ, γιατί μία βλακεία ίσον καμία, ως γνωστόν. Έτσι, ξεκινώντας με το Β, κι αφήνοντας τα σκουπίδια του (όχι αυτά που λέει, τα άλλα) στο πάτωμα, είδε κι απόειδε η κοπέλα του κι αποφάσισε να αναλάβει δράση.

Η Σωτηρία, λοιπόν, φανερά ενοχλημένη από την αδιαφορία του Νίκου να μαζέψει τα σκουπίδια που ο ίδιος δημιουργεί στο σπίτι, αποφάσισε να του ζητήσει να κάνει το αδιανόητο, να τα μαζέψει- τόσα ήξερε κι αυτή. Και φυσικά ο Νίκος, πέρασε στο round 2 και δε δίστασε να ρίξει το βάρος στην ίδια, προτείνοντάς της να μαζέψει εκείνη τα σκουπίδια του.

«Μάζεψέ το εσύ», αποφάσισε να πει και το βρήκε πανέξυπνη ιδέα, το οποίο προκάλεσε την έκρηξη της Σωτηρίας, που δεν ήξερε η καημένη ότι είναι γυναίκα και ως γυναίκα είναι ο ρόλος της να μαζεύει τα σκουπίδια του άντρα της. Κι επειδή δεν το ήξερε, είπε να της το ξεκαθαρίσει: «Ποια είμαι εγώ να το μαζέψω;» του απάντησε με φωνές, εκφράζοντας τον απόλυτα δικαιολογημένο θυμό της. «Η κυρία που είσαι δίπλα μου τώρα», την ενημέρωσε ο πασάς στο ανάκτορο. Κι αντί να σκύψει το κεφάλι και να ρίξει κι ένα σφουγγάρισμα με τη σφουγγαρίστρα που έχει φτιαχτεί για γυναικεία χέρια, εκείνη -σαν δεν ντρέπεται- αγανακτισμένη αποχώρησε από το δωμάτιο.

Μένει να δούμε τη συνέχεια αυτού του κοινωνικού πειράματος με τίτλο «πώς να πέσετε όσο πιο χαμηλά μπορείτε στον ΣΚΑΙ στις 10 κάθε βράδυ». Μέχρι τότε, γυναίκες του κόσμου ετούτου, πάτε να μαζέψετε τα σκουπίδια του άντρα σας από το πάτωμα, κι αν δεν κάνει, να τον μαλώσετε. Πώς αλλιώς θα έχετε μια πραγματικά πετυχημένη σχέση;