Σε αιματηρό επεισόδιο κατέληξε η διασκέδαση σε γνωστό beach bar της Χανιώτης, Χαλκιδικής, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες από το thestival.gr, τρεις άνδρες υπήκοοι Βουλγαρίας τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια συμπλοκής που σημειώθηκε στον χώρο του καταστήματος.

Ένας από τους τραυματίες δέχθηκε πυροβολισμό στο στήθος, ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε από μαχαίρι και ο τρίτος υπέστη κακώσεις λόγω ξυλοδαρμού. Η κατάσταση του άνδρα που πυροβολήθηκε χαρακτηρίζεται ιδιαιτέρως σοβαρή από τους γιατρούς, γεγονός που οδήγησε στη μεταφορά του, καθώς και των άλλων δύο τραυματιών, από το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας στο Νοσοκομείο Πολύγυρου για περαιτέρω ιατρική φροντίδα.

Το επεισόδιο συνέβη κατά τη διάρκεια ζωντανής μουσικής βραδιάς με τον καλλιτέχνη Μάνο Καγιά, προκαλώντας πανικό ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. «Ακούγονταν κλάματα, τσιρίδες και φωνές. Ο κόσμος άρχισε να τρέχει για να γλιτώσει. Έφευγαν όλοι από το μαγαζί. Βγήκαν μαχaίρια και ακούστηκαν πuροβολισμοί. Μικρά παιδιά έτρεχαν μαζί με τους γονείς τους. Επικράτησε πανικός», δήλωσε στο thestival.gr μία γυναίκα που ήταν παρούσα στο συμβάν.

 



 

Η Αστυνομία έχει ξεκινήσει την έρευνα για την υπόθεση, συγκεντρώνοντας καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με τοπικά μέσα, υπάρχει υποψία ότι στο επεισόδιο ενδέχεται να εμπλέκονται μέλη της βουλγαρικής μαφίας.

Περιγραφή από εθελοντή διασώστη

Ένας εθελοντής διασώστης που έφτασε πρώτος στο σημείο περιέγραψε την κατάσταση που αντιμετώπισε: «Περίπου στις 24:00 ειδοποιήθηκα για σοβαρό περιστατικό με πυροβολισμούς και αρκετούς εμπλεκόμενους… Σε δύο λεπτά ακριβώς έκανα άφιξη στο σημείο σαν πρώτος ανταποκριτής με όλο τον εξοπλισμό και κατευθείαν εστίασα στον άτυχο άντρα ο οποίος είχε δεχθεί μια σφαίρα στο στέρνο… Κατόπιν επικοινωνίας με το ΕΚΑΒ ζήτησα συγκεκριμένες οδηγίες για να χειριστώ το περιστατικό διότι ήταν η πρώτη φορά που κλήθηκα να αντιμετωπίσω τραύμα από σφαίρα».

Ο διασώστης, μιλώντας στην Εφημερίδα Κασσάνδρα, σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση του ενός από τους άλλους τραυματίες ήταν ανησυχητική, καθώς είχε υποστεί πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και είχε αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιακούς παλμούς.

Τα δύο ασθενοφόρα που κλήθηκαν στο σημείο παρέλαβαν τους τραυματίες, μεταφέροντάς τους αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Πολυγύρου. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς, παρά τις φήμες που κυκλοφόρησαν. «Οτιδήποτε άλλο είναι ψευδές», κατέληξε ο διασώστης.

 



 

Πηγή φωτογραφίας: Το Βήμα