Το πανέμορφο νησί της Αφροδίτης, η Κύπρος, είναι ένα μέρος όπου κυριαρχεί το μπλε χρώμα του ουρανού και της θάλασσας σε συνδυασμό με την ερωτική διάθεση. Δε θα γινότανε να είναι  διαφορετικά μιας και είναι το νησί όπου σύμφωνα με τη μυθολογία, από τη θάλασσα του αναδύθηκε η θεά του έρωτα και της ομορφιάς, η Αφροδίτη.  

Αν είσαι ερωτευμένος λοιπόν και βρεθείς σε αυτό το νησί με το έτερο σου ήμισυ σου έχω το ιδανικό μέρος να επισκεφτείς για να δεις και να βιώσεις κάτι το μαγικό. 

 Στην περιοχή της Αγίας Νάπας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή «Κάβο Γκρέκο», υπάρχει μια φυσική γέφυρα η οποία ονομάζεται “Love Bridge” ή αλλιώς «Γέφυρα των ερωτευμένων». Για το φτιάξιμο της γέφυρας αυτής δε μεσολάβησε ανθρώπινο χέρι, είναι ένα καταπληκτικό έργο της φύσης, η οποία είχε τρομερή έμπνευση τη μέρα που το δημιούργησε. Είναι σχηματισμένη πάνω σε βράχους που καταλήγουν μέσα στα κρυστάλλινα νερά της παραλίας και βρίσκεται εκεί για πάρα πολλούς αιώνες.  Στην αρχή ήταν κρυμμένη από το ανθρώπινο μάτι αλλά στη συνέχεια ανακαλύφτηκε χωρίς κανείς ποτέ να θέλει να πειράξει ή να αλλάξει κάτι. Και σαν να μην έφτανε που είναι μια φυσική γέφυρα πάνω σε βράχους, είναι και σε σημείο που το ηλιοβασίλεμα φαίνεται και είναι ονειρικό. Κάνε εικόνα δηλαδή να βλέπεις ένα ηλιοβασίλεμα που δύει στη θάλασσας ενώ στέκεσαι πάνω σε βράχους σε σχήμα καρδιάς. Η εικόνα αυτή σαφώς και  θα σου κόψει την ανάσα.

Το σημείο αυτό όπως είναι φυσικό, αποτελεί πόλο έλξης για πολλά ερωτευμένα ζευγάρια από όλο τον κόσμο σε κάθε φάση της σχέσης τους. Μπορείς να έρθεις με τον άνθρωπο σου για να απολαύσεις απλά το ηλιοβασίλεμα, για να υποσχεθείς πραγματική αγάπη, να κάνεις πρόταση γάμου, να γιορτάσεις τον γάμο σου να ανακοινώσεις κάτι σημαντικό. Έτσι και γίνεται, καθημερινά το σημείο αυτό το επισκέπτονται νεόνυμφοι για φωτογραφήσεις γάμου αλλά και ζευγάρια για να ζήσουν ένα ρομαντικό απόγευμα.

Είναι πραγματικά υπέροχο να βλέπεις πόσο ερωτική μπορεί να γίνει η φύση, πως μπορεί να συνδυάζει τα στοιχεία της για να δημιουργεί στους ανθρώπους συναισθήματα που τους φέρνουν τόσο κοντά. Όταν δύο άτομα δουν τα πορτοκαλί, ροζ και κόκκινα χρώματα του ουρανού. Ακούσουν τον ήχο των κυμάτων να σπάζουν στα βράχια. Μυρίσουν την αρμύρα της θάλασσας. Αγγίξουν ο ένας το χέρι του άλλου, είναι αναπόφευκτο να μην μπορέσουν να νιώσουν κάτι λιγότερο από έρωτα. Η φύση θέλει να σμίγει τους ανθρώπους γιαυτό και χρησιμοποιεί τα μέσα της για να κάνει αυτά τα κόλπα που γεμίζουν θαλπωρή την ψυχή δύο ερωτευμένων.

Εννοείτε πως όλα τα πράγματα που έφτιαξε η φύση και όλες οι θέες είναι τέλειες και μπορούν να σταθούν και από μόνες τους και δε χρειάζεται πάντα να επιλέγουμε να επισκεπτόμαστε τόπους και σημεία «υπερπαραγωγές» όμως μερικές φορές η φύση έχει κέφια και το πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω φτιάχνοντας μέρη όπως αυτά. Η γέφυρα αυτή σίγουρα είναι ένα μέρος που συγκαταλέγεται στα μεγαλουργήματα και γιαυτό πρέπει να μπει σίγουρα στη λίστα των “to do” σου όταν επισκεφτείς την Κύπρο.

Γι’ αυτό στείλε το κείμενο αυτό στον άνθρωπό σου και πες του πως βρήκες προορισμό για τις επόμενες σας διακοπές και όταν βρεθείς εκεί θυμήσου να δώσετε και ένα φιλί με τον αγαπημένο σου γιατί οι θρύλοι λένε πως όσα ζευγάρια μοιραστούν ένα φιλί πάνω στη γέφυρα αυτή η αγάπη τους μένει για πάντα ζωντανή. Σε αυτό το μαγευτικό σημείο με τον ουρανό από πάνω σας και τη θάλασσα από κάτω σας, σφραγίστε τον έρωτα σας για πάντα με ένα φιλί.

Συντάκτης: Βαλέρια Ιόργκου
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη