Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα-σύμβολο θύματος του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη και πρόεδρος του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων, προχωρά σε σοβαρές καταγγελίες, καλώντας τον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση να ερευνήσει σε βάθος τα αίτια της έκρηξης που ακολούθησε τη σύγκρουση. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε μετά την έρευνα και την επιστημονική επιβεβαίωση από ειδικό καθηγητή των ΗΠΑ, το εμπορικό τρένο μετέφερε παράνομο φορτίο, το οποίο προκάλεσε την καταστροφική έκρηξη κι όχι τα άκαυστα έλαια σιλικόνης των μηχανών.

«Δεν πρόκειται για θεωρίες συνωμοσίας, ούτε για φτηνές αερολογίες. Όσα βγαίνουν στο φως είναι η σκληρή αλήθεια», δηλώνει με οργή η κ. Καρυστιανού, εκτοξεύοντας τα βέλη της προς τις αρχές και τη Δικαιοσύνη. Ζητά από τον ανακριτή να σταματήσει να κλείνει τα μάτια μπροστά στα στοιχεία και να ερευνήσει το παράνομο φορτίο που μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία, το οποίο, όπως λέει, έκαψε ζωντανούς 30 ανθρώπους.

Με οργισμένο τόνο, απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό, η κ. Καρυστιανού θέτει το καίριο ερώτημα: «Γιατί κάηκε το παιδί μου κ. Μητσοτάκη;» Η επιστημονική ανάλυση, σύμφωνα με όσα καταγγέλει, είναι αδιαμφισβήτητη: η έκρηξη προκλήθηκε από αρωματικούς υδρογονάνθρακες που υπήρχαν στο παράνομο φορτίο. «Όχι! Δεν ήταν τα άκαυστα έλαια σιλικόνης των μηχανών, όπως μας είπαν. Μας κορόιδεψαν! Το παράνομο φορτίο ευθύνεται για τον θάνατο τόσων ανθρώπων», γράφει στην ανάρτησή της.

Η κ. Καρυστιανού δε σταματά εκεί. Στρέφει τα πυρά της και κατά του ανακριτή, υποστηρίζοντας ότι αμέλησε σημαντικές ενέργειες που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την αλήθεια πολύ νωρίτερα. «Αν είχε ζητήσει τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας από την αρχή, θα είχαμε απαντήσεις. Ποιος φόρτωσε το παράνομο φορτίο; Ποιος θα το παραλάμβανε;», ερωτά, καταδεικνύοντας τις σοβαρές ευθύνες στη διαδικασία της ανάκρισης.

Ιδιαίτερα αιχμηρή είναι και για τα ηχητικά που συμπεριλήφθηκαν στη δικογραφία, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, έχουν υποστεί αλλοίωση. «Γιατί μοντάρισαν τα ηχητικά; Τι φοβούνται ότι θα αποκαλυφθεί;», αναρωτιέται με αγανάκτηση, κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης.

Κλείνοντας, η Μαρία Καρυστιανού καταγγέλλει ότι μέχρι στιγμής, αντί για δικαιοσύνη, βιώνουν αδικία και καθυστερήσεις. «Ούτε θεωρίες συνωμοσίας, ούτε μπαζο-αερολογίες. Ούτε ταχύτατη και αποτελεσματική δικαιοσύνη. Μόνο η σκληρή αλήθεια. Γιατί κάηκε το παιδί μου, κ. Μητσοτάκη;», επαναλαμβάνει με οργή, απαιτώντας άμεση δράση και διαφάνεια στην έρευνα για την αποκάλυψη της πλήρους αλήθειας πίσω από την τραγωδία στα Τέμπη.

Κι αλήθεια, αυτή είναι μια απάντηση που όλοι θα θέλαμε να ακούσουμε.

Η ανάρτησή της:

«ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ!

Μετά τη μέγιστη επιστημονική επιβεβαίωση από ειδικό καθηγητή των ΗΠΑ, η έκρηξη οφείλεται σε αρωματικούς υδρογονάνθρακες.

ΟΧΙ! Τα άκαυστα έλαια σιλικόνης των μηχανών ΔΕΝ προκάλεσαν την έκρηξη!
Το παράνομο φορτίο που μετέφερε το εμπορικό , έκαψε 30 ανθρώπους….

Ο τεχνικός μας σύμβουλος , κ. Κοκοτσάκης και η ομάδα του , που δέχθηκαν άδικη επίθεση με σκοπό την αποδόμηση της μελέτης τους, δικαιώθηκαν ως προς τα αποτελέσματα της έρευνας τους.

Ο «υποδειγματικός» ανακριτής οφείλει τώρα να εισακούσει τα αιτήματα μας περί διερεύνησης της έκρηξης…
Αν βεβαια δεν είχε «ξεχάσει» να ζητήσει τα βίντεο της εμπορικής , θα είχαμε νωρίτερα τις απαντήσεις που ψάχνουμε…

Ποιος το φόρτωσε;
Ποιος θα παραλάμβανε;;

Το ίδιο θα είχε βοηθήσει αν είχε απαιτήσει να έχει τα πραγματικά ηχητικά στην δικογραφία και οχι να μας κοροϊδεύει με το στικάκι που του δώσανε….

Γιατί τέτοιο μοντάζ στα ηχητικά;;;
Τι φοβούνται ότι θα μαθευτεί;;

Τελικά, δυστυχώς , ΟΥΤΕ θεωρίες συνομωσίας, ΟΥΤΕ μπαζο-αερολογίες, ΟΥΤΕ «ταχύτατη και αποτελεσματική δικαιοσύνη» βιώσαμε μέχρι στιγμής στο έγκλημα των Τεμπών…
ΟΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ…..

Γιατί κάηκε το παιδί μου κ. Μητσοτάκη;»