Λοιπόν, αν νόμιζες ότι τα έχουμε δει όλα, έρχεται ένα τρελό φαινόμενο να μας αποδείξει το αντίθετο! Κάπου στον Ατλαντικό Ωκεανό, εμφανίστηκαν κόκκινα σύννεφα να καλύπτουν τον ουρανό κι ενδεχομένως να θεωρήσεις πως αυτό είναι μάλλον λιγάκι too weird to be true, ωστόσο περίμενε να μάθεις περισσότερα.

Ο μετεωρολόγος και αναλυτής Θεοφάνης Χατζηγκρίβας έβγαλε στη φόρα αεροφωτογραφίες που τράβηξε ένας πιλότος και τις μοιράστηκε στο Facebook, γράφοντας: «Δεν έχουν δοθεί ποτέ εξηγήσεις για τις κόκκινες αποχρώσεις στα σύννεφα πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό». Τώρα, αν αυτό σου θυμίζει σενάριο από Stranger Things, δεν είσαι μόνος!

 

 

E κι επειδή μία αναφορά ίσον καμία, το 2022, σε μια πτήση πάνω από τον Ατλαντικό, ο πιλότος Maggard μοιράστηκε με το CNN ότι η ομάδα του «δεν είχε ιδέα τι έβλεπε», αναφερόμενος σε αυτά τα κόκκινα φώτα που έφτιαχναν στον ουρανό το ίδιο απόκοσμο σκηνικό. Κάποιοι αστειεύονταν πως ήταν κάποιου είδους λέιζερ σε διάρκεια στρατιωτικής άσκησης ή πως οι εξωγήινοι έχουν αρχίσει την εισβολή τους- το δεύτερο μακράν πιο ενδιαφέρον.

 

Image

 

Όπως καταλαβαίνεις, τα σχόλια στις αναρτήσεις πήραν φωτιά. Από απίθανα memes μέχρι θεωρίες συνωμοσίας, οι χρήστες πήραν το φαινόμενο πολύ πιο πατριωτικά. Ένας αστειεύτηκε: «Είναι από το πιο in club του Ατλαντικού Ωκεανού». Άλλος σχολίασε ότι ο Ντάστιν από το Stranger Things προσπαθεί να ανοίξει μια νέα πύλη, μόνο που αυτή τη φορά, είναι υδάτινη.

 

Image

 

Ωστόσο, πριν τρέξουμε να βρούμε τον Χόπερ να μας σώσει, ίσως υπάρχει πιο λογική εξήγηση. Φαίνεται πως η λάμψη προέρχεται από έντονα κόκκινα φώτα που χρησιμοποιούν τα ψαράδικα για να προσελκύσουν ψάρια. Ξενέρωσες; Κι εμείς λιγάκι. Τα φώτα αυτά αντανακλούν στο νερό και δημιουργούν το φαινόμενο των κόκκινων σύννεφων, που μπορούν να φτάσουν αρκετά ψηλά και να γίνουν ορατά ακόμα κι από ένα αεροπλάνο. Βέβαια, κάποιοι φαίνεται να μη συμφωνούν ότι αυτή είναι η πηγή της «μυστηριώδους» λάμψης, οπότε, ποιος ξέρει; Ίσως ο Ντάστιν να είναι τελικά πιο κοντά από ό,τι φανταζόμαστε.