Ίσως είναι η περίοδος που νιώθεις λίγο έξω από τα νερά σου, έχεις προσπαθήσει να πειραματιστείς με τα μαλλιά σου, να αλλάξεις την εξωτερική σου εμφάνιση, ακόμη να αλλάξεις και τον κύκλο σου. Κάποια από αυτά μπορεί να σε βοήθησαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά και πάλι δε σε γέμισαν, ίσως νιώθεις και λίγο άβολα μ’ εσένα. Μπορεί στους έξω να φαίνεται ότι έχεις μεγάλη αυτοπεποίθηση αλλά μέσα σου ξέρεις πως δεν αισθάνεσαι εντελώς άνετα με τον εαυτό σου. Είτε πρόκειται για την εξωτερική σου εμφάνιση είτε για χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς σου φαίνεται σαν να μην πιστεύεις απόλυτα στον εαυτό σου.

Η αυτοπεποίθηση είναι κάτι που βγαίνει από μέσα προς τα έξω αλλά πολλές φορές το “έξω” μπουστάρει και τη διάθεσή μας. Δεν αρκεί μόνο να δουλεύεις την εξωτερική σου εμφάνιση αλλά ούτε μονάχα την εσωτερική, αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα κομμάτια και πρέπει να τα δουλέψεις ταυτόχρονα για να χτίσεις γερές βάσεις για την αυτοπεποίθησή σου. Πάμε να δούμε μερικά tips που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις τη χαμένη σου αυτοπεποίθηση και να κάνεις ένα γερό comeback – glow up αρκεί να δώσεις λίγο χρόνο στον εαυτό σου.

 

1. Η στάση του σώματος σου

Η στάση του σώματος σου δεν εκπέμπει μόνο αυτοπεποίθηση προς τα έξω αλλά βελτιώνει την υγεία του σώματός σου και τη διάθεση μέσα σου. Αν έχεις παρατηρήσει ότι καμπουριάζεις συνέχεια ή το σώμα σου να είναι πολύ συχνά σφιγμένο ήρθε η ώρα να το αλλάξεις, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνεις αυτό σε κάνει να κλείνεσαι προς τα μέσα. Μπορείς για αρχή να κάνεις ασκήσεις αναπνοής όπου και να βρίσκεσαι, κάτι το οποίο θα χαλαρώσει το σώμα σου, θα σε βοηθήσει να συγκεντρώνεσαι στο εδώ και τώρα με αποτέλεσμα να νιώθεις μεγαλύτερη άνεση και ηρεμία. Ακόμα και όταν περπατάς στον δρόμο μπορείς να παρατηρείς τον εαυτό σου και να διορθώνεις τη στάση του σώματός σου. Πολύ βοηθητικές είναι πεντάλεπτες ασκήσεις με ιμάντα ή ασκήσεις πιλάτες/yoga για να ενδυναμώσεις την πλάτη σου και να στέκεσαι με σωστή ευθυγράμμιση, χωρίς να επιβαρύνεις τον αυχένα ή τη μέση σου.

 

2. Να αλλάξεις έστω και μια συνήθεια 

Οι συνήθειες μας αντικατοπτρίζουν την καθημερινότητά μας. Για να θεμελιώσεις την αυτοπεποίθηση μέσα σου ξεκινά με το πώς σηκώνεσαι από το κρεβάτι το πρωί. Όταν ξυπνήσεις και πιάσεις τον εαυτό σου να συννεφιάζει σκάσε ένα χαμόγελο και πες καλημέρα στην ημέρα που έχεις μπροστά σου, σήκω από το κρεβάτι σου και τέντωσε τα χέρια σου προς τα πάνω για ένα λεπτό μαζί με όλο σου το σώμα. Αυτή η άσκηση από μόνη της μπορεί να αλλάξει τρομερά τα επίπεδα της αυτοπεποίθησής σου και προέρχεται από τη φιλοσοφία της γιόγκα.

 

3. Βγες στον ήλιο 

Αποδεδειγμένα ο ήλιος αυξάνει τα επίπεδα της ορμόνης της χαράς. Ακόμα και η επιστήμονες συνιστούν σε καθημερινή βάση να εκθέτουμε τον εαυτό μας στον ήλιο γιατί καταπολεμάει την κατάθλιψη και αυξάνει τις ορμόνες που μας κάνουν χαρούμενους. Φέρσου στον εαυτό σου σαν ένα ευαίσθητο φυτό που υπό τις κατάλληλες συνθήκες μπορεί να αναπτυχθεί και να ανθίσει. Πήγαινε προς το φως!

 

4. Περιποιήσου τον εαυτό σου

Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται ακόμα και να ξυπνήσεις το πρωί, να πλύνεις τα δόντια σου και να βάλεις μια κρέμα στο πρόσωπο σου σημαίνει περιποίηση και είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσεις τέτοιες μικρές συνήθειες σε καθημερινή βάση, οι οποίες θα σε κάνουν να νιώθεις καλά που έκανες κάτι για εσένα, να αγαπήσεις λίγο παραπάνω τον εαυτό σου, και να σε δεις με άλλα μάτια. Θα σου πω και ένα μυστικό, το άπλωμα τις κρέμας μέχρι να απορροφηθεί από το δέρμα είναι face yoga. Αν το κάνεις για μια εβδομάδα θα δεις το πρόσωπο σου να σφίγγει.

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου, θεμελίωσε τις σωστές συνήθειες και δες τον να λάμπει όπως δεν τον έχεις ξαναδεί ποτέ!

Συντάκτης: Καρολίνα Καλέρια
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη