Οι γυναίκες προσποιούνται οργaσμούς για διάφορους λόγους, κι αν το σκεφτείς με μια δόση χιούμορ, μπορείς να δεις ότι μερικοί από αυτούς τους λόγους είναι πιο περίπλοκοι απ’ ό,τι φαντάζεσαι!

 

1. Για να κλείσουν τη «συνεδρία» πιο γρήγορα

Μερικές φορές η ερωτική επαφή μπορεί να μοιάζει με μια ατελείωτη ταινία που θα μπορούσε να είχε κοπεί στο μοντάζ. Όταν έχεις ήδη δει πού καταλήγει το σενάριο, ίσως αποφασίσεις να αυτοσχεδιάσεις ένα δραματικό φινάλε μόνο και μόνο για να περάσεις επιτέλους στο επιδόρπιο, ή απλά στον ύπνο.

 

2. Για να διατηρήσουν την ειρήνη στη σχέση

Κάποιες φορές, η προσποίηση μοιάζει με μια μικρή «συνθήκη ειρήνης» στο κρεβάτι. Γιατί να χαλάσουμε μια όμορφη στιγμή με υπερβολική ανάλυση; Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα μπουφέ και να λες «όλα είναι υπέροχα», ακόμα κι αν ξέρεις ότι η πατατοσαλάτα χρειαζόταν λίγη ακόμα μαγιονέζα.

 

3. Για να τονώσουν το «εγώ» του συντρόφου τους

Ας το παραδεχτούμε: μερικές φορές, είναι σαν να κάνεις συμβουλευτική καριέρας στον σύντροφό σου. Ένα μικρό όσκαρ ερμηνείας μπορεί να του δώσει την ώθηση που χρειάζεται για να συνεχίσει να παίζει τον ρόλο του με ενθουσιασμό (άσχετα που τελικά αυτό δε γυρνάει υπέρ σου).

 

4. Γιατί δεν έχουν τον χρόνο να εξηγήσουν τι θέλουν

Είναι σαν να σου ζητούν να δώσεις οδηγίες για την κατασκευή ενός επίπλου από το ΙΚΕΑ ενώ βρίσκεσαι σε ταχεία ροή ομιλίας. Κάποιες φορές, είναι πιο εύκολο να πεις «κάνε ό,τι καταλαβαίνεις» ακόμα κι αν τα μισά κομμάτια λείπουν!

 

5. Γιατί η πίεση της στιγμής είναι μεγάλη

Το νιώθεις σαν να πρέπει να προσφέρεις κάτι που εκείνη τη στιγμή απλά δεν το έχεις, με ρίσκο να πληγώσεις τον παρτενέρ σου. Από την άλλη όλος αυτός ο ζήλος να σε κάνει να τελειώσεις, μπορεί να καταφέρει το ακριβώς αντίθετο, γιατί ποιος τελείωσε ποτέ με την κορτιζόλη στον θεό;

 

6. Για να αποφύγουν τη συζήτηση «τι πήγε λάθος»

Κάποιες φορές, η σκέψη μιας 40λεπτης συζήτησης ανάλυσης της απόδοσης είναι πολύ πιο κουραστική από την ίδια την πράξη. Είναι σαν να βλέπεις μια ολόκληρη σεζόν από reality show με τίτλο «γιατί δε φτάσαμε εκεί», και ποιος έχει χρόνο για τέτοια;

 

7. Γιατί… η δύναμη της συνήθειας

Όπως όταν γεμίζεις το ποτήρι σου με νερό από συνήθεια ενώ κανονικά ήθελες κρασί. Αν το έχεις κάνει μερικές φορές και λειτουργεί, ίσως απλά το κάνεις από συνήθεια. Άλλωστε, η συνήθεια είναι μια δεύτερη φύση!

 

Όπως και να ‘χει, το σημαντικό είναι να θυμόμαστε ότι το χιούμορ και η ειλικρίνεια είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι σε κάθε σχέση. Το να παραδεχτείς στο ταίρι σου ότι προσποιείσαι μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά είναι σημαντικό για την ανάπτυξη μιας υγιούς σχέσης. Ακολουθούν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να το κάνεις με τρόπο που θα ενισχύσει τη σύνδεσή σας:

 

1. Βρες τον κατάλληλο χρόνο και χώρο

Είναι σημαντικό να επιλέξεις μια στιγμή που θα είστε και οι δύο χαλαροί και θα έχετε αρκετό χρόνο για να μιλήσετε ανοιχτά χωρίς διακοπές ή περισπασμούς.

2. Εξήγησε τους λόγους σου

Προσπάθησε να εξηγήσεις γιατί ένιωσες την ανάγκη να προσποιηθείς. Μπορεί να φοβόσουν να τον πληγώσεις ή να νιώθεις ανασφάλεια σχετικά με τη δική σου ευχαρίστηση. Το να καταλάβει τους λόγους σου μπορεί να τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει με κατανόηση.

3. Εστίασε στη δική σου εμπειρία

Μίλησε από την πλευρά σου, χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως “νιώθω” ή “σκέφτομαι”. Για παράδειγμα, “Ένιωσα ότι έπρεπε να προσποιηθώ για να μη σε πληγώσω, αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι αυτό δε μας βοηθάει”.

4. Δείξε ότι θέλεις να βελτιώσετε την εμπειρία σας μαζί

Εξήγησε ότι ο λόγος που το λες είναι για να μπορέσετε να ανακαλύψετε μαζί τι σας κάνει να νιώθετε όμορφα και να βελτιώσετε τη σ3ξουαλική σας ζωή. Μπορείς να προτείνεις να πειραματιστείτε με διαφορετικούς τρόπους ή να μιλήσετε για τις επιθυμίες σας.

5. Να είσαι προετοιμασμένη για διαφορετικές αντιδράσεις

Ο σύντροφός σου μπορεί να αντιδράσει με έκπληξη, λύπη, ή ακόμα και θυμό. Είναι σημαντικό να παραμείνεις ήρεμη και να τον αφήσεις να εκφράσει τα συναισθήματά του.

6. Αναζητήστε βοήθεια, αν χρειαστεί

Αν αισθανθείς ότι δυσκολεύεστε να το συζητήσετε ή ότι υπάρχουν βαθύτερα θέματα, μπορεί να βοηθήσει να μιλήσετε με έναν ειδικό σε θέματα σχέσεων ή σ3ξουαλικής υγείας.

 

Η ειλικρινής και ανοιχτή επικοινωνία μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά είναι απαραίτητη για να χτίσετε μια σχέση με βαθιά εμπιστοσύνη και ικανοποίηση. Είναι γεγονός πως το να αποκαλύψεις ότι προσποιείσαι οργ@σμούς δεν είναι η πιο εύκολη συζήτηση, αλλά αν το δεις θετικά, σκέψου πόσο ανακουφιστικό θα είναι να μη χρειάζεται πια να υποκρίνεσαι ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία του Χόλιγουντ κάθε φορά που είστε στο κρεβάτι! Ας προσθέσουμε, όμως, και λίγη επιστήμη για να δώσουμε βαρύτητα στα επιχειρήματά μας.

 

Έρευνες που δείχνουν γιατί προσποιούμαστε

Έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας (2010): Περίπου το 68% των γυναικών παραδέχτηκε ότι προσποιήθηκε οργ@σμό τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι ένα σεβαστό ποσοστό αντρών (28%) επίσης παραδέχτηκε ότι έχει προσποιηθεί οργ@σμό. Οπότε, αν και δύσκολη συζήτηση, δεν είσαι μόνη (ή μόνος)!

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας (2013): Η προσποίηση οργ@σμών μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος να ενισχυθεί η σύνδεση ή να διατηρηθεί η ειρήνη στη σχέση. Σημείωσε όμως: αν συνεχίσεις να το κάνεις για πάντα, μπορεί να καταλήξεις να γράψεις μια νέα τραγωδία του Σαίξπηρ με θέμα την ψεύτικη κορύφωση.

Έρευνα του Archives of Sexual Behavior (2014): Πολλές γυναίκες ανέφεραν ότι προσποιούνται οργ@σμούς για να τελειώσει το σ3ξ πιο γρήγορα ή για να αποφύγουν να πληγώσουν τον σύντροφό τους. Ναι, κάποιες φορές το σ3ξ μοιάζει περισσότερο με μαραθώνιο παρά με sprint, αλλά ίσως είναι καλύτερα να αλλάξετε την τακτική παρά να εξαντληθείτε προσπαθώντας να φτάσετε στην κορυφή.

 

Γιατί η αλήθεια είναι η καλύτερη επιλογή;

Tο να προσποιείσαι οργ@σμούς μοιάζει λίγο με το να παίζεις σκάκι κάνοντας κινήσεις στην τύχη: μπορεί να είναι ενδιαφέρον για λίγο, αλλά σύντομα συνειδητοποιείς ότι σου λείπει η πραγματική στρατηγική και το πάθος. Η ειλικρίνεια μπορεί να φέρει καινοτόμες λύσεις– ίσως βρείτε νέους τρόπους να απολαύσετε ο ένας τον άλλον ή τουλάχιστον να γελάσετε με την όλη κατάσταση. Κι αν σε βοηθήσει, απλά θυμήσου: ακόμα κι αν δεν υπάρχει οργ@σμός αυτή τη φορά, υπάρχει πάντα η διάθεση να ανεβείτε μαζί στα ουράνια την επόμενη!

Συντάκτης: Ματίνα Χατζηνικολάου