Ζείτε στα Ιωάννινα, αυτή την υπέροχη πόλη με τη θρυλική λίμνη στα δυτικά της Ελλάδας. Και κάποια στιγμή γνωρίζεστε με ένα άτομο, μιλάτε και πέφτει η ιδέα να βγείτε ραντεβού με σκοπό to know us better… Όμως, πού θα μπορούσατε να πάτε ώστε να μπορείτε να μιλήσετε άνετα χωρίς πολλή βαβούρα; Ποιο θεωρείται ιδανικό μέρος για πρώτο ραντεβού με μία νότα ρομαντισμού στα Γιάννενα;

Παρακάτω θα διαβάσετε (μετά από σύντομο ερωτηματολόγιο σε γνωστούς και αγνώστους, χωρίς καμία απολύτως πίεση θέλω να με πιστέψετε!) τα 6 πιο ιδανικά μέρη για ένα τρυφερό και ρομαντικό ραντεβού στα Ιωάννινα. Ψυχούλες βγάλτε χάρτη και στυλό και σημειώστε.

 

#1 Φρόντζος

Το συγκεκριμένο μαγαζί διαθέτει εστιατόριο και καφετέρια. Βρίσκεται στο δάσος του Φρόντζου, λίγο πιο πάνω από το κέντρο της πόλης. Η θέση του επιτρέπει τη θέα μέχρι μακριά τη λίμνη και το βουνό Μιτσικέλι που αποτελεί μέρος της οροσειράς της Πίνδου. Ήσυχο μέρος και ιδανικό για να απολαύσετε από το πρωί  έναν καφέ έως αργά το βράδυ το ποτό σας. Συχνά, γίνονται και live, ενώ στον ίδιο χώρο υπάρχει και ξενοδοχείο.

 

#2 Κουκουβάγια

Στην απέναντι πλευρά της πόλης των Ιωαννίνων, ψηλά στο βουνό Μιτσικέλι, υπάρχει το μαρτυρικό χωριό των Λιγκιάδων. Εκεί, σε μία υπέροχη τοποθεσία υπάρχει το καφέ- εστιατόριο «Κουκουβάγια». Η θέα της πόλης και της λίμνης με το νησάκι σου κόβει την ανάσα. Ηρεμία, χαλάρωση και ιδανικό μέρος για κουβεντούλα γνωριμίας με το πρόσωπο. Αγναντεύετε, ρεμβάζετε και τσουπ… βρίσκεστε αγκαλιά να μιλάτε για όνειρα και πράγματα που μπορείτε να κάνετε μαζί πλέον. Σίγουρα θα πρέπει να διαθέτετε αυτοκίνητο για να πάτε, η διαδρομή είναι ανηφορική με αρκετές στροφές αλλά η θέα και η ποιότητα του μαγαζιού θα σας αποζημιώσουν. Δεν το ονομάζουν άδικα «μπαλκόνι των Ιωαννίνων».

 

#3 SAZ

Στο κέντρο της πόλης, σχεδόν απέναντι από το Ρολόι (το μέρος συνάντησης των περισσότερων ανθρώπων στα Γιάννενα) υπάρχει ένα roof garden που σε χαλαρώνει. Στον 6ο όροφο του ξενοδοχείου SAZ μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το ποτό σας. Επίσης, ο χώρος ενδείκνυται για brunch. Στο μπαλκόνι του νιώθεις ότι ακουμπάς τη λίμνη αν απλώσεις το χέρι σου. Όμορφη τοποθεσία ιδανική για ζευγαράκια στα πρώτα ραντεβού, όπου ανακαλύπτετε αν υπάρχει ή όχι χημεία μεταξύ σας. Ο θόρυβος της πόλης δε θα σας ενοχλήσει αφού θα βρίσκεστε στα ψηλά και θα έχετε μάτια μόνο ο ένας για τον άλλον και όλα τα Γιάννενα στα πόδια με 360° πανοραμική θέα. Απολαύστε την!

 

#4 Κυρά  Φροσύνη

Στη λίμνη πάνω, εκεί που σκάει το κύμα που θα λέγαμε αν ήταν θάλασσα, υπάρχει μία καφετέρια που σε ταξιδεύει στους θρύλους της πόλης κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εξάλλου τον παθιασμένο και κάπως απαγορευμένο έρωτα μεταξύ του Αλή Πασά και της Κυρά Φροσύνης; Καθίστε να απολαύσετε τον καφέ σας ή ό,τι άλλο θέλετε εσείς και αφεθείτε στην υπέροχη θέα της λίμνης και του νησιού. Τα καραβάκια που περνούν συχνά, οι κύκνοι και οι πάπιες κάνουν το σκηνικό να θυμίζει κάτι από τη βαρκάδα στη λίμνη στην ταινία ‘Το Ημερολόγιο’. Ε πόσο περισσότερο ρομαντισμό θέλετε; Πρόσφατα έγινε ολική ανακαίνιση στο μαγαζί και αξίζει να το επισκεφτείτε υπό την καινούρια του διεύθυνση.

 

#5 Νησάκι

Μπορεί κάποιοι να διαφωνήσετε με αυτή την πρόταση αλλά τι πιο ρομαντικό από μία βόλτα με το καραβάκι στη λίμνη; Από τον Μώλο θα πάρετε το καραβάκι και 15′ λεπτά μετά θα φτάσετε στο Νησάκι. Απολαύστε τη διαδρομή αγκαλιά με το ταίρι σας και φυσικά δείτε τις πάπιες και τους κύκνους που βουτούν στα νερά της λίμνης. Θα σας πρότεινα να επιστρέψετε το απόγευμα στην πόλη ώστε να μπορέσετε να θαυμάσετε το ηλιοβασίλεμα εν πλω. Στο νησάκι μπορείτε να καθίσετε για φαγητό, τσίπουρα ή καφέ και φυσικά να δοκιμάσετε ντόπια παραδοσιακά γλυκά. Μετά  κάντε βόλτα πιασμένοι χέρι χέρι στα μικρά πέτρινα στενάκια και φυσικά μην ξεχάσετε να βγάλετε πολλές φωτογραφίες για να θυμάστε την κοντινή σας εξόρμηση.

 

Όπου κι αν αποφασίσετε τελικά να πάτε, να μην ξεχάσετε ότι σημασία έχει η παρέα και όχι το μέρος. Και φυσικά να φτάσετε στο ραντεβού στην ώρα σας. Τα Ιωάννινα πάντως, κρύβουν ένα πέπλο ρομαντισμού! Λίγο η λίμνη, λίγο τα βουνά γύρω γύρω και τον χειμώνα η βροχή δημιουργούν το απόλυτο σκηνικό για όμορφα ραντεβού. Χαμογελάστε, ανοίξτε την καρδιά σας στο άλλο πρόσωπο και αφεθείτε.

Love is in the air…

Συντάκτης: Αμαλία Ευαγγελία Αλεξανδρή