Κάπου, στην άκρη της απέραντης ερήμου, εκεί όπου η άμμος μοιάζει να αιωρείται και οι καμήλες βαδίζουν αργά σε καραβάνια, εμφανίζεται ένα μαύρο τζιπ. Ο Μάρκος, ο «Τιμωρός», επιστρέφει σε αυτό το χρυσό, αχανές τοπίο για να κλείσει λογαριασμούς. «Δε γύρισα για απαντήσεις. Για την εκδίκηση γύρισα» λέει με σκληρή φωνή, καθώς το παρελθόν του ζωντανεύει, σαν να ρέει μέσα στην αμμουδιά της κλεψύδρας του χρόνου. Αυτό το έδαφος, αυτή η έρημος, είναι το σκηνικό όπου ξετυλίγεται η τραγωδία της ζωής του. Κάθε κόκκος άμμου και κάθε σκηνή του «Τιμωρού» μαρτυρά την προδοσία και τη μάχη για δικαίωση.

Στη σειρά του Alpha «Τιμωρός», το κοινό μεταφέρεται πίσω 19 χρόνια, στο Μαρόκο, όταν δύο παιδικοί φίλοι, ο Μάρκος και ο Αλέξης, απολαμβάνουν ξέγνοιαστες διακοπές. Όμως πίσω από τη φαινομενική χαρά κρύβεται ένα αδυσώπητο σχέδιο. Ο Μάρκος, αθώος και ανυποψίαστος, σύντομα γίνεται το θύμα μιας δολοπλοκίας που θα καταστρέψει τη ζωή του, με ηθικό αυτουργό τον καλύτερό του φίλο- κι όχι μόνο αυτόν.

 

 

Στην καρδιά της πλεκτάνης βρίσκεται ο Λεωνίδας, ένας πανίσχυρος επιχειρηματίας και πατέρας του καλύτερου φίλου του Μάρκου, του Αλέξη, ο οποίος βλέπει τον Μάρκο και τον πατέρα του ως απειλή για τις σκοτεινές του υποθέσεις. «Ο Μάρκος δεν πρέπει να γυρίσει στην Ελλάδα. Ξέρει πολλά για μένα», ακούγεται στο τηλέφωνο, δίνοντας την εντολή θανάτου. Στο καυτό τοπίο της ερήμου, ο Αλέξης πρέπει να αποφασίσει: θα προδώσει τον φίλο του; Θα αναλάβει το βάρος της δ@λ@φονίας;

 

 

Η παραγωγή του «Τιμωρού» είναι αυτό που φαίνεται: Επική. Η ομάδα δεν περιορίστηκε στα στούντιο, καθώς παραγωγή και οι ηθοποιοί ταξίδεψαν στην έρημο του Μαρακές για να ζήσουν την πραγματική εμπειρία του τοπίου. Κάτω από τον καυτό ήλιο και τον ατελείωτο νυχτερινό ουρανό, στήθηκαν σκηνές και καμήλες περιπλανήθηκαν στο φόντο, ενώ το τοπίο της ερήμου με τους αμμώδεις λόφους προσέφερε μια απόκοσμη ηρεμία.

Σε ένα από τα δυνατά flashback της σειράς, βλέπουμε τον νεαρό Μάρκο και τον Αλέξη να κατασκηνώνουν στην έρημο, αγνοώντας το σκοτεινό μέλλον που τους περιμένει. Ένα μοιραίο τραύμα, ένας φόνος, και η άμμος της ερήμου θα γίνει ο σιωπηλός μάρτυρας της προδοσίας που θα καθορίσει το υπόλοιπο της ζωής τους.

Στο σήμερα, ο Μάρκος είναι πλέον ελεύθερος. 18 χρόνια μετά, επιστρέφει με μια μόνο αποστολή: την εκδίκηση. Η σκληρή πραγματικότητα της προδοσίας τον έχει σημαδέψει, και το μόνο που τον κρατάει ζωντανό είναι η ανάγκη να πάρει απαντήσεις. «Γιατί με πρόδωσε ο καλύτερός μου φίλος; Πώς πέθανε ο πατέρας μου; Και γιατί η Έλλη, η γυναίκα που αγαπούσα, δεν έψαξε ποτέ να με βρει;».

 

 

Εκτός από τον Δημήτρη Λάλο, στη σειρά θα δούμε και μια ηθοποιό που απείχε καιρό από την τηλεόραση, τη Μαρίνα Καλογήρου, που τελευταία φορά την απολαύσαμε στη σειρά, Κομάντα και Δράκοι. Το πρωταγωνιστικό καστ συμπληρώνουν ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, ενώ την παράσταση στο trailer ξεκάθαρα κλέβει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, σε έναν ρόλο που δεν τον έχουμε συνηθίσει. Η σκηνοθεσία της σειράς είναι του Μιχάλη Κωνσταντάτου.

 

 

Εμείς ανυπομονούμε, εσείς;

Πηγή φωτογραφιών ethnos.gr, znews.gr, Alpha.gr