Σήμερα, ο μικρός Γιαννάκης Παπαστεφανάκης, που έχει συγκινήσει το πανελλήνιο με τη δύναμη ψυχής του, υποβλήθηκε σε μια πολύ δύσκολη χειρουργική επέμβαση στο παιδιατρικό νοσοκομείο Saint Louis, στο Μιζούρι των ΗΠΑ. Ο αγαπημένος φίλαθλος του ΠΑΟΚ, που πρόσφατα ανακηρύχθηκε πρεσβευτής φιλίας του ΠΣΑΤ, αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα και το χειρουργείο επιλεκτικής ριζιαίας ριζοτομής είχε ως στόχο την αντιμετώπιση της σπαστικότητας στα άκρα του.

Η επέμβαση διήρκεσε τέσσερις ώρες και, σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Η ιατρική ομάδα του Saint Louis είναι αισιόδοξη ότι ο μικρός Γιαννάκης θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια του, με το όνειρο να καταφέρει να περπατήσει να είναι πλέον πιο κοντά στην πραγματοποίηση. Ο Γιάννης θα παραμείνει στο νοσοκομείο για περίπου ενάμιση μήνα για παρακολούθηση και ανάρρωση, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα θα συνεχίσει τις φυσικοθεραπείες του.

 



 

Στήριξη από τον κόσμο και τους γονείς του

Οι γονείς του μικρού Γιαννάκη βρίσκονταν στο πλευρό του καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, με την ιατρική ομάδα να τους ενημερώνει κάθε ώρα για την εξέλιξη της διαδικασίας. Η ανακούφιση και η ευγνωμοσύνη τους για το θετικό αποτέλεσμα είναι τεράστια, καθώς η χειρουργική επέμβαση θεωρείται κομβική για την ποιότητα ζωής του παιδιού τους.

Το ταξίδι του Γιαννάκη στις ΗΠΑ κατέστη δυνατό χάρη στην αγάπη της ομάδας του, του ΠΑΟΚ, που φρόντισε να καλύψει όλα τα έξοδα. Η στήριξη αυτή ήταν ένα τεράστιο δώρο για τον μικρό, που αγαπάει με όλη του την ψυχή το ποδόσφαιρο και την ομάδα του.

 



 

Ο «Γιάννης όλων των ομάδων»

Η στήριξη προς τον μικρό Γιαννάκη έχει συγκινήσει ολόκληρη την Ελλάδα. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στα social media, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του προς τον μικρό φίλαθλο του ΠΑΟΚ. «Οι προσευχές και η δύναμη όλων μας είναι στον ‘Γιάννη του ΠΑΟΚ’ που έγινε ο Γιάννης όλων των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καραπαπάς.

 

 

Ο μικρός είχε την τιμή να βρεθεί ως επίτιμος καλεσμένος στον τελικό του Europa Conference League, όπου έζησε μαγικές στιγμές βλέποντας τον Ολυμπιακό να σηκώνει το τρόπαιο. Η ζωή του μπορεί να είναι γεμάτη προκλήσεις, αλλά η αγάπη που εισπράττει από κάθε γωνιά της Ελλάδας του δίνει δύναμη και ελπίδα για το μέλλον. Η δύναμη ψυχής και η αγάπη που λαμβάνει από τους φιλάθλους όλων των ομάδων, τον έχει κάνει ένα σύμβολο ελπίδας και κουράγιου για ολόκληρη τη χώρα.