Στις 14 Σεπτεμβρίου 2024 μία σημαντική όψη λαμβάνει χώρα καθώς ο αστεροειδής Δήμητρα στον Αιγόκερω σχηματίζει όψη τετραγώνου με την Μαύρη Σελήνη Λίλιθ στον Ζυγό. Απλά ειπωμένο, αυτή η στενή και ενεργή αντίθεση πρόκειται να διευκολύνει σημαντικές αλλαγές στα συναισθήματά μας. Η Δήμητρα, που συμβολίζει τη μητρική ενέργεια και τη φροντίδα, έρχεται αντιμέτωπη με τη Μαύρη Σελήνη Λίλιθ, που αντιπροσωπεύει τα πρωτόγονα στοιχεία όπως η ερωτική επιθυμία (ιδιαίτερα οι απαγορευμένες επιθυμίες).

Το τετράγωνο αυτών των δύο πλανητών είναι δύσκολο και θα φέρει τεράστιες προκλήσεις όσον αφορά τον έλεγχο, την εξουσία, τη φροντίδα, αλλά και την ανάγκη για ελευθερία στη ζωή μας. Είναι συγκρουσιακή όψη, αλλά μας οδηγεί μπροστά, κι ας μας κάνει να αισθανθούμε ότι τα πάντα αλλάζουν μέσα μας. 

Κάθε ζώδιο θα επηρεαστεί από αυτή τη διέλευση, και μπορεί να έχει συνέπειες στην ερωτική ζωή, τη συναισθηματική νοημοσύνη (καθώς αυτό σηματοδοτείται στους χάρτες μας μέσω των τρόπων που δίνουμε ή λαμβάνουμε άνεση), τα όρια, καθώς και τις αλληλεπιδράσεις μας με τους άλλους. Ακολουθεί η πρόβλεψη ενέργειας για κάθε ζώδιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

 

Κριός (21 Μαρτίου – 19 Απριλίου)

Ο Κριός θα αντιμετωπίσει την ένταση του τετραγώνου Δήμητρας-Λίλιθ κυρίως στους τομείς της καριέρας και των σχέσεων. Η Δήμητρα στον Αιγόκερω θα σας ζητήσει να αναλάβετε τις υποχρεώσεις σας, ειδικά όσες αφορούν τον σύντροφο ή τον σύζυγο. Ίσως να χρειαστεί να επανεξετάσετε πόσο η επαγγελματική σας ζωή κυριαρχεί στην υπόλοιπη. Από την άλλη, η Λίλιθ στον Ζυγό μπορεί να πυροδοτήσει την ανάγκη σας για ανεξαρτησία και εξέγερση στις σχέσεις σας, προκαλώντας αντιπαραθέσεις σχετικά με τη δικαιοσύνη και την ισότητα. Ο κίνδυνος για τον Κριό είναι να πιέσει τα όρια της ανεξαρτησίας του χωρίς να αναγνωρίσει τις υποχρεώσεις του προς τους άλλους. Η πρόκληση είναι να βρεθεί η ισορροπία μεταξύ της προσωπικής ελευθερίας και της μακροχρόνιας δέσμευσης.

Συμβουλή: Θέστε όρια που δεν καταπατούν την ατομικότητά σας, ενώ ταυτόχρονα διατηρείτε το πνεύμα συνεργασίας στις σχέσεις σας.

 

Ταύρος (20 Απριλίου – 20 Μαΐου)

Αυτό το τετράγωνο θα αισθανθεί για τον Ταύρο σαν μια πάλη μεταξύ των αξιών του και των προσδοκιών των άλλων. Η σύνοδος της Δήμητρας στον Αιγόκερω μπορεί να σας ωθήσει να εμβαθύνετε στην προσωπική σας ανάπτυξη μέσω ανώτερης μάθησης ή πνευματικής εξέλιξης, αλλά η Λίλιθ στον Ζυγό θα αναδείξει την ανικανοποίητη πλευρά σας όσον αφορά τις καθημερινές ρουτίνες, ειδικά σε θέματα υγείας ή εργασίας. Ίσως να νιώσετε την ανάγκη να εγκαταλείψετε τη συνηθισμένη ζωή σας για να επιδιώξετε μεγαλύτερους στόχους. Ωστόσο, αυτή η διέλευση σας ζητά να αναδιοργανώσετε την καθημερινότητά σας έτσι ώστε να υποστηρίζει τους μακροπρόθεσμους στόχους σας.

Συμβουλή: Αξιοποιήστε αυτή την περίοδο για να αναδομήσετε το πρόγραμμά σας, ώστε να αντανακλά τις μακροχρόνιες αξίες σας.

 

Δίδυμοι (21 Μαΐου – 20 Ιουνίου)

Αυτό το τετράγωνο μπορεί να φέρει στην επιφάνεια συναισθηματικά ή οικονομικά ζητήματα για τους Διδύμους, ειδικά όσα αφορούν την οικειότητα. Η Δήμητρα στον Αιγόκερω θα τονίσει την ανάγκη σας για ασφάλεια μέσω συναισθηματικών δεσμών ή κοινών επενδύσεων. Η Λίλιθ στον Ζυγό θα αναδείξει πόσες υποχωρήσεις έχετε κάνει μέχρι τώρα στις σχέσεις σας, οδηγώντας σας στην ανάγκη για περισσότερη αυτονομία στη συναισθηματική σας ζωή. Αυτό είναι ένα διάστημα που θα έρθετε αντιμέτωποι με τυχόν ανισορροπίες ισχύος στις στενές σας σχέσεις.

Συμβουλή: Επικοινωνήστε ανοιχτά και ειλικρινά με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, και ξεκαθαρίστε τα όρια σας για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη.

 

Καρκίνος (21 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Για τον Καρκίνο, αυτή η διέλευση θα επηρεάσει κυρίως τις σχέσεις και το αίσθημα του εαυτού. Η Δήμητρα στον Αιγόκερω, απέναντί σας, θα ρίξει φως στις ατομικές σας δεσμεύσεις, τονίζοντας πόση ενέργεια δίνετε σε σχέσεις και πόση επιστρέφεται πίσω σε εσάς. Από την άλλη, η Λίλιθ στον Ζυγό θα προκαλέσει εντάσεις στην οικιακή και οικογενειακή σας ζωή, ζητώντας σας να ορθώσετε ανάστημα και να διεκδικήσετε αυτό που σας ανήκει, χωρίς όμως να διακινδυνεύσετε τη σταθερότητα που έχετε χτίσει με κόπο. Η ισορροπία ανάμεσα στο να φροντίζετε τους άλλους και να φροντίζετε τον εαυτό σας είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή σας.

Κατανόηση: Αξιολογήστε πόσο από τον εαυτό σας θυσιάζετε για ανθρώπους που δεν το αξίζουν και αναγνωρίστε τη δική σας δύναμη.

 

Λέων (23 Ιουλίου – 22 Αυγούστου)

Αυτό το τετράγωνο για τον Λέοντα επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή και τις υποχρεώσεις. Η Δήμητρα στον Αιγόκερω τονίζει την ανάγκη για πρόοδο στη δουλειά και την υιοθέτηση μιας πιο αυστηρής προσέγγισης στις προσπάθειές σας, αλλά η Λίλιθ στον Ζυγό προκαλεί ανικανοποίητο στις κοινωνικές σας σχέσεις και στην επικοινωνία σας. Μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να ξεφύγετε από τη μηχανική ρουτίνα της καθημερινότητας και να εκφράσετε τον αυθεντικό σας εαυτό, ακόμα κι αν αυτό προκαλεί αναταραχές. Είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσετε την τάξη στη ζωή σας και να εκφράσετε τις δημιουργικές σας ανάγκες.

Συμβουλή: Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ξεφύγει από τη ρουτίνα και να δοκιμάσετε νέους τρόπους έκφρασης, διατηρώντας ταυτόχρονα μια αίσθηση σταθερότητας.

 

Παρθένος (23 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου)

Η ένταση μεταξύ δημιουργικότητας, απόλαυσης και πόρων θα αναδειχθεί με αυτό το τετράγωνο για τους Παρθένους. Η Δήμητρα στον Αιγόκερω σας ενθαρρύνει να φροντίσετε τη δημιουργικότητά σας και να συμμετέχετε σε δραστηριότητες που κάνουν την εργασία να φαίνεται λιγότερο αγχωτική. Από την άλλη, η Λίλιθ στον Ζυγό μπορεί να ανακινήσει ανασφάλειες σχετικά με το πόσο ανταμείβεστε για την εργασία σας και κατά πόσο αντανακλά την αξία σας. Το δίλημμα μπορεί να είναι μεταξύ του να απολαμβάνετε τις μικρές χαρές της ζωής και του να φροντίζετε για τα οικονομικά σας ζητήματα. Αυτή η περίοδος σας ζητά να βρείτε τρόπους να συνδυάσετε την απόλαυση με την πρακτικότητα.

Εργασία: Βρείτε πώς μπορείτε να συνδυάσετε την καινοτομία με την πρακτικότητα, ώστε να χτίσετε μια σταθερή βάση για το μέλλον.

 

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου)

Από τη στιγμή που η Λίλιθ μπήκε στο ζώδιο σας, ο Ζυγός, αυτή είναι μια περίοδος έντονης αλλαγής για εσάς. Αυτό το τετράγωνο θα φέρει στο προσκήνιο την αίσθηση του εαυτού και της ατομικότητάς σας. Η Δήμητρα σε σύνοδο με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα μπορεί να σας κάνει να νιώσετε βαρύ φορτίο από οικογενειακές υποχρεώσεις ή κοινωνικές προσδοκίες, ενώ η Λίλιθ σας υπενθυμίζει την ανάγκη για απελευθέρωση από οποιαδήποτε καταπίεση που περιορίζει την ατομικότητά σας. Η δυσκολία έγκειται στο να διατηρήσετε την ειρήνη στις οικογενειακές σας σχέσεις, ενώ παράλληλα προβάλλετε την ανεξαρτησία σας.

Συμβουλή: Βρείτε τρόπους να είστε αληθινοί στον εαυτό σας, αλλά προσπαθήστε να είστε ανοιχτοί και με τα μέλη της οικογένειάς σας.

 

Σκορπιός (23 Οκτωβρίου – 21 Νοεμβρίου)

Το τετράγωνο Δήμητρας-Λίλιθ θα φέρει στην επιφάνεια ψυχολογικές συνήθειες και βαθιά ριζωμένα μοτίβα για τον Σκορπιό. Η Δήμητρα στον Αιγόκερω υποστηρίζει γειωμένες και εποικοδομητικές προσεγγίσεις για ζητήματα που αφορούν την ψυχική υγεία και την αυτοεκτίμηση, ενώ η Λίλιθ στον Ζυγό θα αποκαλύψει φόβους και καταπιεσμένα συναισθήματα που σχετίζονται με την υγεία σας. Αυτή η περίοδος είναι κατάλληλη για έναν βαθύ ψυχολογικό μετασχηματισμό που μπορεί να φέρει μεγάλη θεραπεία, αν είστε πρόθυμοι να κοιτάξετε τον εσωτερικό σας κόσμο με ειλικρίνεια.

Συμβουλή: Εκμεταλλευτείτε αυτό το διάστημα για να αντιμετωπίσετε υποσυνείδητους φόβους και τραύματα, προκειμένου να θεραπευτείτε ψυχικά.

 

Τοξότης (22 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης, ο Τοξότης θα ασχοληθεί με ζητήματα οικονομικών και κοινωνικών δικτύων. Η Δήμητρα στον Αιγόκερω σας ωθεί να επικεντρωθείτε στην οικονομική ανεξαρτησία σας, ενώ η Λίλιθ στον Ζυγό μπορεί να προκαλέσει δυσκολίες στις φιλικές σχέσεις ή σε ανθρωπιστικά δίκτυα. Μπορεί να αισθανθείτε ότι οι ομάδες στις οποίες συμμετέχετε δεν σας παρέχουν την αναμενόμενη συνεργασία ή υποστήριξη. Η πρόκληση είναι να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στην οικονομική σας ανεξαρτησία και στη διατήρηση ισχυρών σχέσεων με τους άλλους.

Συμβουλή: Μείνετε πιστοί στις αξίες σας και δημιουργήστε έναν κύκλο ανθρώπων που θα σας υποστηρίξουν στην προσωπική και οικονομική σας ανάπτυξη.

 

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου – 19 Ιανουαρίου)

Ο Αιγόκερως, με τη Δήμητρα στο ζώδιό σας, καλείται να φροντίσει τον εαυτό του ενώ διατηρεί την πειθαρχία του. Η Λίλιθ στον Ζυγό, ωστόσο, προκαλεί ένταση στην καριέρα και την δημόσια εικόνα σας, δημιουργώντας μια σύγκρουση μεταξύ των εσωτερικών σας αναγκών και των εξωτερικών απαιτήσεων. Μπορεί να νιώσετε ότι οι υποχρεώσεις σας προς τους άλλους σας εμποδίζουν να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας. Είναι σημαντικό να βρείτε ισορροπία ανάμεσα στον εσωτερικό και τον εξωτερικό σας κόσμο, ώστε να πετύχετε και στους δύο τομείς.

Συμβουλή: Βάλτε ως προτεραιότητα την αυτοφροντίδα και την προσωπική σας ευτυχία, ενώ ταυτόχρονα παραμένετε επαγγελματικά υπεύθυνοι.

 

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Για τον Υδροχόο, αυτή η διέλευση θα σχετίζεται με πνευματικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις. Η Δήμητρα στον Αιγόκερω σας ζητά να διατηρήσετε την πνευματική σας πρακτική στην καθημερινή σας ζωή, ενώ η Λίλιθ στον Ζυγό προκαλεί δυσαρέσκεια προς παλιές παραδόσεις και πεποιθήσεις. Μπορεί να αισθανθείτε την ανάγκη να εξετάσετε εναλλακτικές φιλοσοφίες και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. Αυτή η περίοδος σας βοηθά να ενσωματώσετε την πνευματική σας ανάπτυξη στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Συμβουλή: Ανοίξτε το μυαλό σας σε νέες πεποιθήσεις και πρακτικές και εντάξτε την πνευματικότητα στην καθημερινότητά σας.

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ως Ιχθύες, η ευφυΐα σας επεκτείνεται στην ενσυναίσθηση και την κατανόηση των άλλων. Καθώς το τετράγωνο της Δήμητρας με τη Λίλιθ φέρνει στην επιφάνεια συζητήσεις γύρω από τις συνεργασίες και τα οικονομικά, η Δήμητρα στον Αιγόκερω σας ζητά να ορίσετε κάποια όρια στις σχέσεις σας, είτε με φίλους είτε στον επαγγελματικό σας χώρο. Από την άλλη, η Λίλιθ στον Ζυγό μπορεί να ανασύρει απρόσμενους φόβους σχετικά με την οικειότητα ή την ανάμειξη οικονομικών με άλλους. Ίσως να βρεθείτε να παλεύετε με τις δυναμικές εξουσίας στις σχέσεις σας – ειδικά σε εκείνες που σας αφήνουν να νιώθετε ότι σας εκμεταλλεύονται – και ήρθε η ώρα να σας προσέξουν. Αναλογιστείτε τα όρια σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και προσπαθήστε να επιτύχετε μια ισορροπία στο να δίνετε ό,τι παίρνετε όταν μοιράζεστε σχέσεις από την καρδιά σας.

Συμβουλή: Μάθετε να είστε πιο διεκδικητικοί σχετικά με τα συναισθηματικά σας όρια και τις ανάγκες σας στις στενές σας σχέσεις.

 

Πηγή: ChristosArchos