Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση της οικογενειακής τραγωδίας στη Νέα Σμύρνη, όπου μια γυναίκα ομολόγησε πως δολοφόνησε τον 46χρονο αδελφό της μέσα στο διαμέρισμά τους. Το θύμα βρέθηκε νεκρό χθες το μεσημέρι με τραύματα από μαχαίρι, ενώ η ίδια η αδελφή του παραδέχτηκε το έγκλημα κατά την ανάκρισή της από την Ελληνική Αστυνομία.

 

Η ομολογία της αδελφής

Η γυναίκα, ανέφερε πως σκότωσε τον αδελφό της ύστερα από έντονη λογομαχία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, χρησιμοποίησε ένα μαχαίρι για να τον χτυπήσει, ενώ στη συνέχεια το έπλυνε και το άφησε στον νεροχύτη. «Μου ζήτησε ένα ποτήρι νερό, τσακωθήκαμε και τον χτύπησα με το μαχαίρι. Μετά έπλυνα το μαχαίρι στο μπάνιο και το έβαλα στον νεροχύτη», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.

Ωστόσο, οι αρχές αντιμετώπισαν δυσκολίες στην περαιτέρω επικοινωνία με την αδελφή του θύματος, καθώς η γυναίκα συχνά αποσύρεται στον εαυτό της και δεν επικοινωνεί εύκολα.

 



 

Η ιατροδικαστική εξέταση

Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε πως ο 46χρονος είχε υποστεί θανάσιμο τραύμα στην κοιλιακή χώρα. Το θύμα είχε πρόσφατα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και μόλις την προηγούμενη ημέρα είχε λάβει εξιτήριο, μετά από μακροχρόνια νοσηλεία λόγω προβλημάτων που σχετίζονταν με διαβήτη.

Ψυχιατρικά προβλήματα και κοινωνική φροντίδα

Τα δύο αδέρφια, όπως προκύπτει από πληροφορίες, αντιμετωπίζουν σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ και οι δύο φέρεται να έχουν νοητική υστέρηση. Μετά τον θάνατο των γονιών τους, λάμβαναν φροντίδα από κοινωνική λειτουργό, ενώ η κοινωνία της Νέας Σμύρνης τους γνώριζε ως αγαπητά και ήσυχα άτομα.

Μια γειτόνισσα δήλωσε πως τα δύο αδέρφια είχαν μείνει μόνα τους μετά τον θάνατο των γονιών τους, με τη μητέρα τους να έχει πεθάνει πριν από 6-7 χρόνια και τον πατέρα πριν από 4 χρόνια. «Ήταν πολύ αγαπητά παιδιά, δεν ενοχλούσαν κανέναν», ανέφερε, τονίζοντας ότι ποτέ δεν είχαν δημιουργηθεί φασαρίες.

 



 

Η είδηση έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία για τη σκληρότητα του εγκλήματος, με γείτονες και γνωστούς να εκφράζουν την απορία και τη λύπη τους για την τραγική κατάληξη. Η γυναίκα ήταν γνωστή στον Πανιώνιο, όπου συμμετείχε ως αθλήτρια των Special Olympics, και ουδέποτε είχε παρουσιάσει συμπεριφορές που θα μπορούσαν να προμηνύσουν μια τέτοια τραγωδία.

Πίσω από κλειστές πόρτες, συχνά κρύβονται ιστορίες βαθιάς μοναξιάς και ψυχικού πόνου. Τα δύο αδέρφια, μεγαλωμένα σε δύσκολες συνθήκες, βρέθηκαν μόνοι τους να παλεύουν με τα ψυχικά και σωματικά τους βάρη, χωρίς την απαραίτητη στήριξη. Αυτή η ιστορία αναδεικνύει την ανάγκη για πιο στοχευμένη φροντίδα και υποστήριξη σε ευάλωτους ανθρώπους, πριν η πίεση της καθημερινότητας οδηγήσει σε αδιέξοδα τόσο τραγικά. Η ευθύνη της κοινωνίας δεν είναι απλά να παρακολουθεί, αλλά να φροντίζει αυτούς που δεν μπορούν να το κάνουν μόνοι τους ή δεν έχουν την ψυχική και σωματική διαύγεια να βοηθήσουν τους γύρω τους.