Η Κατερίνα Στικούδη δεν είναι μόνο μια αγαπημένη τραγουδίστρια, αλλά και μια δυναμική μητέρα που ξέρει πώς να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της δημοσιότητας. Η πρόσφατη βάφτιση του δεύτερου γιου της, Νικόλα, ήταν ένα γεγονός γεμάτο αγάπη και χαρά, αν και δεν έλειψαν οι αρνητικές κριτικές από ορισμένα άτομα στα social media.

Η Κατερίνα, μίλησε για τη βάφτιση στην κάμερα του «Happy Day», το βράδυ της Κυριακής 15/9 στο πλαίσιο βραδινής εκδήλωσης, αποκαλύπτοντας ότι ήταν μια μαγική στιγμή γεμάτη συναισθήματα και γιορτή με την οικογένεια και τους στενούς φίλους: «Ήταν πολύ όμορφα στη βάφτιση, περάσαμε πάρα πολύ ωραία, έγινε σε στενό κύκλο, πολύ κοντινοί φίλοι και οικογένεια». Μάλιστα, ο μικρός Νικόλας ήταν «πολύ υπομονετικός» και δεν προκάλεσε καμία αναστάτωση στη γιορτή.



Όμως, η Στικούδη έπρεπε να αντιμετωπίσει και μερικά άσχημα σχόλια που εστίασαν στο βάρος του μωρού της. Ναι καλά διαβάσατε…σε σχόλια που έλεγαν ότι το μωρό είναι χοντρό! Η τραγουδίστρια δε δίστασε να απαντήσει με μια ειλικρίνεια που συγκινεί: «Δεν μπορούμε να κρίνουμε τα βρέφη, δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν βασικά, να σου πω την αλήθεια. Ο καθένας θα είναι όπως θέλει να είναι. Όποιος θέλει να φάει, ας φάει ελεύθερα, κι όποιος δε θέλει, δε θα φάει». Υποστήριξε ότι η κριτική προς τα βρέφη είναι όχι μόνο αχρείαστη, αλλά και αστεία: «Αυτό που πρέπει να ζυγίζουμε όποιον περνάει από μπροστά μας και να είναι ακριβώς όπως θέλουμε εμείς το θεωρώ πολύ αχρείαστο. Δε με πίκρανε. Μου φάνηκε αστείο, τραγικό που σχολίασαν τα κιλά του μωρού μου. Δεν θα πω ότι πικράθηκα, αλλά θεωρώ ότι δεν μπορούμε να πούμε σε ένα βρέφος ότι είναι χοντρό, να το χαρακτηρίσουμε έτσι».

Η στάση της Κατερίνας  απέναντι στην κριτική είναι πραγματικά ένα μάθημα για όλους μας. Στη ζωή, αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι πολύ εύκολο να πέσουμε στην παγίδα της κριτικής. Ωστόσο, η Στικούδη μας δείχνει με την ήρεμη και συνειδητή αντίδρασή της πώς να διαχειριζόμαστε τις επικρίσεις με θετικότητα και ανώτερη σκέψη.

Η Κατερίνα, μια καλλιτέχνιδα που συνεχώς πέφτει ως αντικείμενο κριτικής στους χρήστες των social, ενώ δέχτηκε σχόλια για το βάρος του μωρού της, δεν επέλεξε να αντιδράσει με θυμό ή πικρία. Αντιθέτως, ανέδειξε την αναγκαιότητα της ενσυναίσθησης και του σεβασμού. Το μήνυμά της είναι σαφές: η συνεχής κριτική και η εμμονή με τα σώματα και την εμφάνιση των ανθρώπων είναι τραγική – κι αυτό δεν αφορά μόνο τις δημόσιες προσωπικότητες, αλλά τον καθένα από εμάς.

Είναι ουσιώδες να κατανοούμε ότι πίσω από κάθε εικόνα ή σχόλιο υπάρχει μια ανθρώπινη ιστορία, μια μοναδική πορεία γεμάτη συναισθήματα και εμπειρίες. Αντί να εστιάζουμε στην κριτική και στις αρνητικές παρατηρήσεις, μπορούμε να επενδύσουμε στην υποστήριξη και στη θετικότητα. Ακολουθώντας το παράδειγμα της Κατερίνας Στικούδη, μπορούμε να αναπτύξουμε μια πιο θετική στάση, να στηρίξουμε τους γύρω μας και να προάγουμε την αποδοχή.

Ας αφήσουμε πίσω μας την κριτική που στάζει φαρμάκι και τις αρνητικές σκέψεις. Ας επικεντρωθούμε στο να κάνουμε τη ζωή μας και των άλλων γύρω μας καλύτερη, γεμάτη καλοσύνη και κατανόηση. Με αυτήν την προσέγγιση, μπορούμε να χτίσουμε έναν κόσμο πιο φιλικό, υποστηρικτικό και γεμάτο αλληλεγγύη – έναν κόσμο που χωράμε όλοι να ζούμε με περηφάνια και αξιοπρέπεια. Να κλείσουμε με μια ευχή: Να σου ζήσει ο μικρός σου Κατερίνα μας και να καμαρώνεις τον Νικόλα να μεγαλώνει και να γίνεται ένας καλός άνθρωπος!

 

Πηγή εικόνας: alter-info.gr

Συντάκτης: Μιχάλης Δούκας
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη