Οι χωρισμένοι δε γιορτάζουνε ποτέ! Not! Καλώς ήρθες στο κλαμπ λοιπόν των χωρισμένων μετά από μια μακροχρόνια σχέση, αλλά και να μην είσαι μέλος του κλαμπ κρατά σημειώσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ίσως και να σου χρειαστούν είτε σε έναν επικείμενο χωρισμό είτε για να δώσεις τις συμβουλές σου στο φιλαράκι εκείνο που πασχίζει να μαζέψει τα κομμάτια του. Ο χωρισμός λοιπόν δεν είναι και μια τόσο ευχάριστη διαδικασία. Όχι για όλους τουλάχιστον, έτσι και εμείς μέσα από την εμπειρία και την προσωπική έρευνα σας αποκαλύπτουμε κάποια πρακτικά tips τα οποία θα σε βοηθήσουν να «γιατρευτείς» λίγο πιο γρήγορα, γιατί ως γνωστόν το γοργόν και χάριν έχει. Πάμε λοιπόν στο 6λογο μια φρεσκοχωρισμένης καρδιάς με 6 βασικές κατευθύνσεις που άμα πάρεις μετά από τον χωρισμό σας θα απαλύνει τον πόνο σου και θα σε βοηθήσει να ορθοποδήσεις και να ανεξαρτητοποιηθείς με επιτυχία.

 

1. Μην μπεις κατευθείαν σε άλλη σχέση

Καλά διαβάζεις, δε σε γελούν τα μάτια σου, μην ακούς που λένε ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει. Πολλές φορές η δύναμη της συνήθειας είναι που σε ωθεί να ξαναμπείς σε μια σχέση για να νοιώσεις ασφάλεια. Το να χωρίζεις τα τσανάκια σου με το άτομο που τόσο αγάπησες είναι ένας μικρός θάνατος αλλά la vita a bella καλό μου. Θέλει και το πένθος το χρόνο του για να κάνει το κύκλο του γιατί μια νέα έρευνα έχει δείξει ότι το σώμα μας θέλει 7 χρόνια για να αλλάξει όλα τα κύτταρα του. Και επειδή ως γνωστόν αποκτάς πολλές συνήθειες του συντρόφου σου θέλουν και αυτές τον χρόνο τους για να αλλάξουν.

 

2.Άσε τον εαυτό σου να θρηνήσει

Είναι πολύ σημαντικό να σου το επιτρέψεις αυτό και είναι οκ, αλλά μην ξεχάσεις να θέσεις ένα χρονικό περιθώριο γιατί αλλιώς μετά εύκολα σε παίρνει η μπάλα. Κλάψε, θρήνησε βρε παιδί μου, αποχαιρέτησε όλες τις στιγμές που ζήσατε όμως μην αφήσεις να σε καταπιεί το πένθος διότι κάθε τέλος και αρχή και εσύ οφείλεις να δεις τα νέα ξεκινήματα που ορθώνονται μπροστά σου.

 

3. Φάε παγωτό βλέποντας σειρές

Και κατά προτίμηση να δεις τΦιλαράκια. Αγαπημένη διαχρονική σειρά που σε κάνει να ξεχνιέσαι, όπως είπαν και οι λάτρεις που πέρασαν παρόμοιες καταστάσεις και φυσικά το παγωτό και το φαγητό θα είναι ένα μικρό treat στον εαυτό σου και θα του χαρίσεις μία comfort στιγμή. Δε λέμε να «τρως» τα συναισθήματά σου, αλλά να σου φερθείς ως ένα εύθραυστο πλάσμα που αξίζει όλο το κανάκεμα της Γης.

Υ.Γ. Αν όμως βάλεις να δεις τη σειρά που βλέπατε μαζί μπαίνει αυτόματα στην blacklist με τα απαγορευμένα πράγματα.

 

4. Πέρνα χρόνο με τους κολλητούς

Πέρνα χρόνο με την παρέα με μπύρeς ή για τσiπ0υρα γιατί είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα οι καλύτεροι ψυχοθεραπευτές είναι οι κολλητοί και οι κολλητές μας. Αυτοί ξέρουν να σε στηρίξουν, να σε κάνουν να ξεχαστείς και να σου προσφέρουν άφθονες στιγμές γέλιου που θα χρωματίσουν τη δύσκολη φάση που περνάς.

 

5. Εξαφανίσου για λίγο

Κατά προτίμηση στις Σεϋχέλλες, γιατί είναι γνωστά τα υπέροχα κ0κτέιλ που φτιάχνουν κάτι αδιάφοροι ψηλοί μελαχρινοί. Κι αν δεν είναι στις Σευχέλλες ας είναι στα Φιλιατρά ή στο ακριτικό νησί της Ψερίμου. Όπως και να ‘χει πάρε την απόσταή σου, ιδανικά συνδύασέ το με μίνι διακοπές που θα σε αναζωογονήσουν και θα σε βοηθήσουν να βρεις πάλι το κέντρο σου. Για αυτή την περίπτωση και το χωριό τις γιαγιάς είναι μια πολύ καλή επιλογή για το μπάτζετ σου και μόνο καλό θα σου κάνει. Άλλωστε, το κους κους της γιαγιάς θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα.

 

6. Ξεκινά γυμναστήριο ή κάποια αθλητική δραστηριότητα

Ακριβώς! Ήρθε η ώρα να κάνεις αυτό το βήμα που όλο αναβάλλεις. Ξεκινά γυμναστική, τρέξιμο, χορό ακόμα και μποξ (πίστεψέ με δεν υπάρχει μεγαλύτερη εκτόνωση για τα τεντωμένα νεύρα και το συσσωρευμένο θυμό από το να χτυπάς τον σάκο). Η άσκηση όχι μόνο θα σε κάνει να αποκτήσεις ένα τέλειο σώμα που πάντα ήθελες, θα εκτονωθεί αποβάλλοντας όλα τα αρνητικά συναισθήματα και η αλλαγή σου θα είναι η τέλεια επιβράβευση για το νέο σου ξεκίνημα. Μια αλλαγή που χρωστάς στον εαυτό σου, για όλα τα burger που φάγατε αγκαλιά στον καναπέ βλέποντας ταινίες αλλά έλεγες χαλάλι για χάρη του έρωτα. Καιρός να γίνουν ιδρώτας και να φύγουν από πάνω σου.

Πάρε χρόνο. Ο χωρισμός είναι μια κομβική στιγμή στη ζωή μας η οποία όμως έχει και μεταμορφωτικές ιδιότητες. Ήρθε η ώρα να κάνεις level up αφού πρώτα τιμήσεις κάθε χιλιοστό των συναισθημάτων που νιώθεις και τιμήσεις αυτόν τον υπέροχο -κάποτε- κύκλο που μόλις έκλεισε.

Συντάκτης: Καρολίνα Καλέρια
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη